Ázsiai vagyok. Vannak olyan ázsiai emebrek, gyerekek aki megértenek engem?
Tudod azért rasszisták az emberek többnyire, mert a saját lelki nyomorukat, frusztrációjukat arra vetítik ki, aki más. Ez által többnek érzik magukat, hogy valakibe belérúghtanak és lenézhetik. A saját életük sikertelnségét részben így próbálják kompenzálni.
Sajnos annyiban van alapja a rasszizmusnak is, hogy bizonyos népcsoportoknál sokkal nagyobb az elkövetett bűncselekmények aránya és az agresszófaktor (pl. arabok, feketék). Sajnos sokszor a becsületes arabok és feketék is annak isszák meg a levét, hogy a fajtársaik jelentős része sok rossz dolgot tesz. Az ázsiaikkal a tapasztalatok alapján nincs gond, többnyire dolgozó szorgalmas emberekből állnak.
Alapvetően abból kéne kiindulni mindenkinek, hogy van jó ember és rossz ember, sőt sok átmenet a kettő között. Én a tetteik alapján ítélem meg az embereket, nem a kinézetük szerint.
A rasszista embereket egyszeruen nem tudom emberszamba venni. Undorodom attol, ha valaki lenezi a masikat, csak mert nem olyan, mint az atlag... Persze az ilyenek, ha mennek kulfoldre, ott is szidjak oket, csak magyarul, hogy ne ertsek..
Remelem jo sok baratot fogsz meg talalni, akik nem szidjak a hazad :))
A rasszisták között is többféle van, valaki megvet mindenkit, aki nem vele azonos származású, valaki csak egy adott csoportot (pl. a roma vagy az arab, ami nálunk "divat") vagy egy térséget (pl. a Távol-Kelet). De sokan meg se tudják őket különböztetni, nem a vietnamiakat utálják, hanem a mongoloid rasszt. 100-ból 99 nem tudná megmondani, honnan származol, csak azt mondja, fedett szemhéja van (vagyis az ő szavukkal ferde szeme, amit sose értettem, miért hívják ferdének, na mindegy), ez is kínai. Magyarországon nagyon utálják a kínaiakat, műveletlen parasztoknak veszik őket sokan (pedig egy japán például sokkal értékesebb tud lenni munka terén, sokkal képzettebb, mint egy magyar), és úgy vannak vele, hogy aki mongoloid, az kínai, őt nem érdekli, ha mianmari sem. Pedig az ázsiai emberek az én véleményem szerint szépek, főleg a koreai, a japán és a thai, sokkal szebb az arcberendezésük, mint az europidoknak. Én is örülnék neki, ha csak félig mongoloid lehetnek, pedig nem vagyok már tini. Csak azért mondom, hogy lásd, nem utál mindenki, én mindig is odavoltam az olyan típusúakért, mint amilyen te is vagy, és ahogy én észrevettem, emberileg is normálisabbak. Tudom, hogy ez fájdalmas időszak, de később még előnyöd is lehet belőle munka terén. Meg ugye itt van most ez a migráns ügy, emiatt sokan megutálnak mindenkit, aki nem echte magyar. De engedd el, ha meg se hallod ezeket, idővel megunják majd.
Csak egy utolsó kérdés: a nevedből úgy ítélem, hogy lány vagy, jól érzem?
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!