Mindenkinél jobbnak érzem magamat legbelül, ez mitől lehet?
Figyelt kérdés
Maga a kérdés elég provokatívnak tűnhet, ne értsétek félre kérlek. Jelenleg 18 éves vagyok és a napokban egy veszekedés során (fejemhez lett vágva sok minden) rádöbbentem valamire: tudat alatt mindenkinél jobbnak és többnek titulálom saját magamat, és ha valaki valamiben jobb akkor egyből azt dobja ki az agyam hogy na de viszont összességében ezért + azért vagyok jobb... Sok órányi előadást hallgattam pszichopátiáról, és félelmetesen magamra ismertem pár dologban. A köznyelvben azt mondanák rám hogy hogy ,,egoista" (mellesleg életem során mindenhol megkaptam ezt a jelzőt.). Mielőtt darabokra szednétek: tudatosan ezt nem így gondolom, és engem is elborzaszt hogy elgondolkodva magamon ezt vélem felfedezni ,,a tudatom legalján". Lehetséges hogy a túl sok pozitív visszaigazolás miatt van ez így?2016. júl. 24. 20:33
11/12 anonim válasza:
Ez egy nagyon tág kérdés. Nem ismerünk, hiába írsz több oldalt. Nem látjuk, hogy manipulálsz és miért, milyen vagy az életben és hasonlók. Ezek szövegben nem jönnek át úgy, ahogy kéne.
Egyrészt lehet az érzés attól, hogy tényleg jobb vagy. Az is lehet, hogy túlértékeled magad és a környezeted reakcióit rosszul fogod fel.
12/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Külön köszönet 22:41-nek (nem ironizálok), ez tényleg elgondolkodtatott hogy csak gimnazista közegben nem találok magamnál sokkal jobbat, egyetemen minden bizonnyal lesz több ember is akik minden szempontból túltesznek rajtam.
2016. aug. 6. 21:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!