Mindenkinél jobbnak érzem magamat legbelül, ez mitől lehet?
Figyelt kérdés
Maga a kérdés elég provokatívnak tűnhet, ne értsétek félre kérlek. Jelenleg 18 éves vagyok és a napokban egy veszekedés során (fejemhez lett vágva sok minden) rádöbbentem valamire: tudat alatt mindenkinél jobbnak és többnek titulálom saját magamat, és ha valaki valamiben jobb akkor egyből azt dobja ki az agyam hogy na de viszont összességében ezért + azért vagyok jobb... Sok órányi előadást hallgattam pszichopátiáról, és félelmetesen magamra ismertem pár dologban. A köznyelvben azt mondanák rám hogy hogy ,,egoista" (mellesleg életem során mindenhol megkaptam ezt a jelzőt.). Mielőtt darabokra szednétek: tudatosan ezt nem így gondolom, és engem is elborzaszt hogy elgondolkodva magamon ezt vélem felfedezni ,,a tudatom legalján". Lehetséges hogy a túl sok pozitív visszaigazolás miatt van ez így?2016. júl. 24. 20:33
1/12 A kérdező kommentje:
Ezt a kérdést nem lehetett 15%-osan se megfogalmazni, majd arra számítok, hogy ahogy érkeznek a kommentek és rájuk a válaszaim, úgy fog árnyalódni az egész kérdésem és előttetek is kikristályosodik hogy mire is gondolok.
2016. júl. 24. 20:35
3/12 anonim válasza:
Nekem volt egy kollégám, akinek egyszer úgy megemlítették, hogy nézze meg XY kollégát, aki ezt, meg azt csinálta, ilyen, meg olyan eredményt ért el. Az illető fitymálva azt mondta, hogy ő is meg tudná mindazt csinálni, ha akarná. Na itt rátapintott a lényeg egy részére, mert szegény döglusta volt, magától semmit nem csinált meg. Más írta meg neki az esti egyetemi szakdolgozatát, meg a doktori disszertációját is.
4/12 anonim válasza:
Hasonló mentalitású vagyok én is, bár nem tudom hogy vagy vele, én elismerem, ha valamit tudok, megköszönöm ha felvilágosítanak róla és elismerem mások képességeit is. De alapjáraton, nem is tudom hogy mondjam, talán a különleges a jó szó arra amit magammal kapcsolatban érzek. Nyilván nem hangoztatom mindenkinek. Mikor egoistának neveznek, arra meg csak annyit szoktam mondani, hogy tudom, hogy az vagyok, de van mire...
Egyébként ennek a kielemzésére soha nem szenteltem komolyabb időt, mert nem látom, hogy rossz lenne.
Mint mondtam, elismerek másokat, segíteni meg egyenesen imádok!! (főleg mikor elismerően beszélnek utána rólam)
5/12 A kérdező kommentje:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__3.. minden egyes mondatot, minden egyes szót mintha rólam írtak volna. Nem az én kérdésem, csak most találtam. Tipikusan ez vagyok és pontosan úgy érzek mint ez az illető.
2016. júl. 24. 20:49
6/12 anonim válasza:
* elismerem, ha valamit NEM tudok
Bocsi
7/12 anonim válasza:
Szerintem nem vagy az. Mellesleg valamiért inkább szimpátiát keltesz bennem. Kíváncsivá tettél. :-)
8/12 A kérdező kommentje:
Érdekes hogy ennyiből valaki érezhet szimpátiát, de mindenesetre köszönöm.. :D
2016. júl. 24. 22:00
9/12 anonim válasza:
Milyen pozitív visszajelzéseket szoktál kapni másoktól?
10/12 anonim válasza:
Mert kevés embert ismersz. Ha esetleg egyetemre mégy, jön majd a nagy kopp.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!