Legbelül azt érzem, hogy legszívesebben rózsaszín cuccokban lennék és érezném magam a legjobban és minden mozdulatommal azt kifejezni (nem másoknak, hanem magamnak), hogy nőies vagyok. Mi történik velem? (18/F)
Lehet, hogy csak tinikori átmeneti hormonzavar, de az is lehet, hogy transzszexuális vagy, ami nem egyenlő azzal, hogy meleg lennél. Attól, hogy elnőiesedsz még vonzódhatsz a nőkhöz.
Az Embarassing bodies-ban volt egy rész, ami transzexuálisokról szólt.
Ha tudsz valamennyire angolul és érdekel, akkor ezt nézd meg:
Én úgy tudom, hogy a 19. századi Angliában pl. a rózsaszín volt a fiúk színe, és a kék a lányoké, aztán az 1920-as években fordult ez meg.
Szóval: mindaz, hogy mi a nőies meg férfias öltözködés, csak a jelenkori társadalom szokása, de nem örökérvényű szabály!!!
És nőként mondom, hogy szerintem nekünk, nőknek bizonyos szinten sokkal nagyobb a szabadságunk, mert ha olyan kedvem van, felvehetek zsebes gatyát, kapucnis pulcsit, és a kutya se néz rám furán, de ha olyan hangulatom van, akkor cukin öltözök, és erre se néznek furán.
Szerintem is éld ki nyugodtan, vannak rózsaszín férfiruhák ma már, pólók, ingek, nem tudom, mi. Otthon a négy fal között meg aztán tényleg úgy öltözöl, ahogy csak akarsz, illetve hát a utcára is, nemzavarnak a fura tekintetek :P
Az öltözködésnek nem feltétlenül van köze a nemi vonzódásokhoz.
És az is egy hülye berögzött tévhit, hogy minden fekete-fehér... Nem, senki sem 100%-ig nőies vagy 100%-ig férfias. Egy skálán mozgunk, és még ez sem állandó. Ahogy írtam, vannak napok, amikor fiúsabban van kedvem öltözni, van, mikor nőiesebben. Mindenki lehet így ezzel.
A férfiak is tudnak ebben-abban nőiesek lenni, és szerintem gáz is, hogy elnyomják ezeket, mint szégyellnivaló dolgot, hogy pl. fiúknak nem szabad sírni... Aztán meg jó idegbetegek lesznek a sok elfojtástól... Az én 31 éves nagy maci párom nagyon határozott és férfias tud lenni sok mindenben, de nagyon örülök annak, hogy el tud érzékenyülni, ha olyan van, és tud sírni is. Nem kell ezt szégyellni.
Amíg nem ártasz vele senkinek, csináld azt, amihez vágyad van! Ettől leszel csak boldog! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!