Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért utálják az emberek a...

Miért utálják az emberek a brutális őszinteséget?

Figyelt kérdés
Én egy olyan embernek tartom magam, akit ha kérdeznek, csak akkor válaszol, de akkor őszintén és a saját véleményem nyersen, de kultúrált módon fejezem ki. Ez miért nem jó az embereknek? Sokkal jobban szereti a többség az olyanokat, akik eljátszák a kedves, cuki ismerős szerepét, majd ha a másik hátat fordított elkezdi kibeszélni? Mindenki váltig állítja, hogy az őszinte embereket kedveli, de amikor megkapják a napi őszinteség adagukat, akkor panaszkodnak hogy az illető gyökér, gonosz, barom stb. Én jobban szeretem a nyersen őszinte embereket, mint az Oscar-díjhoz közeli alakításokat. Nektek mi a véleményetek?

2016. júl. 23. 12:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
65%
Az a baj a brutálisan őszinte emberekkel, hogy gyakran elfelejtik, hogy semmi joguk nincs másoknak beszólni, csak azért mert ők más véleményen vannak. Azért mert én kiflit eszek reggelire még nem fogom leugatni azt aki kenyeret eszik..
2016. júl. 23. 15:12
 12/18 anonim ***** válasza:
42%
Akár pacsizhatnánk is. Az őrületbe kergetnek a formalitások, a szinte már ösztönös hazudozás. Az egészben a legszomorúbb, hogy az emberek maguknak is hazudnak orrba-szájba. De hát ők tudják, én a magam oldaláról elismerem, hogy például rohadt makacs vagyok, ha más ezt mondja rám, megköszönöm az őszinteségét és kész. Nem értem, miért kell olyan nagydobra verni a kritikát.
2016. júl. 23. 16:37
 13/18 anonim ***** válasza:
32%
#12-es vagyok. Nincs olyan tulajdonságom, amit ne fogadtam volna el. Nem lehet kitépni, és nem is akarom, hanem hasznosítom. Nincs a szememben pozitív és negatív tulajdonság. Mindegyiket lehet mindkét célra használni. :)
2016. júl. 23. 16:52
 14/18 anonim ***** válasza:
55%
Ez mind nagyon derék, de mások nem így vannak vele. És ha ezt nem veszed figyelembe, nem őszinte vagy, hanem szimplán seeggfej.
2016. júl. 23. 16:56
 15/18 A kérdező kommentje:
Itt sokan összetévesztik a kultúrált nyersséget a negativista bunkósággal. Meg miért hiszi mindenki, hogy csak negatív véleményt nyilvánítanak az ilyen emberek? Ha valami tetszik, azt ugyanilyen stílussal fejezem ki. Nem értem miért hiszi mindenki, hogy ha valaki nyersebb a megszokottnál (emberségesség határain belül) akkor az már rögtön bunkó. Egy unokahúgomnak sem mondanám azt, hogy ez a póni szar és jobban hasonlít egy házra, meg lehet azt úgy is mondani, hogy még szebb lesz ha még gyakorolsz kicsit.
2016. júl. 23. 17:19
 16/18 anonim ***** válasza:
36%
Én valamilyen szinten értem a kérdést, hasonló típus vagyok. Hülyeség, hogy aki nem jópofizik az csak provokatív lehet. Egyesek veszik csak annak, mert akkora divat minden sz aron megsértődni. Kimondom a jót is, együtt örülök valakivel ha tényleg úgy érzem, de pl. más hülyeségéhez nem asszisztálok és ez sokaknak már bunkóság. Hát azért merőben más mindenkinek beszólogatni meg kioktatni, mint amikor szimplán érződik hogy nem tudsz azonosulni a helyzetével. Nem kell túlérzékenynek lenni. Ennyi.
2016. júl. 23. 17:46
 17/18 A kérdező kommentje:
18-as: Gondolom el sem olvastad a kérdés alatti bővebb infókat, vagy ha igen akkor a felfogásoddal van a gond. Nem random bunkózásról meg negatív kritikáról van szó. De felesleges is ezt itt darabolni, valahogy nem tudtam úgy megfogalmazni a kérdést, hogy mindenkinek egyértelmű legyen, bár a 17-es teljes mértékben felfogta. Ha pl. megkérdi valaki hogy: Szerinted kövér vagyok? És ha valóban túlsúlyos akkor megmondom neki, hogy igenis kövér vagy. És itt meg is áll a véleményformálásom: nem fogom neki szépíteni a dolgot, hogy csak 1 icipici narancsbőröd van, ha egyértelműen zsírdisznó az illető.
2016. júl. 24. 00:46
 18/18 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező!

Normális ember kussban van,a munkájával,a tennivalóival,és a saját meg a családja életével foglalkozik,nem pedig másokkal,mások dolgaival,mások küllemével,nyomorával,stb.

Nekem meggyőződésem,hogy Te egy olyan ember vagy,aki szeret feltűnősködni,és alig várja,hogy bárhol kritikát mondhasson,megmutatván mindenkinek,hogy ami a "szívén,az a száján".

A másik meg mi az hogy,"de amikor megkapják a napi őszinteség adagukat, akkor panaszkodnak hogy az illető gyökér, gonosz, barom stb."

Miért kellene kiosztani a másikat?Miért nem tudsz magaddal foglalkozni?

Érdekes módon én olyan környezetben élek,dolgozom,stb.,ahol nincsenek ilyen zűrök,mert tudod,valahogy a kultúrember meg tudja oldani ezeket,és nincs szükség másokat nyers őszinteséggel kiosztani.

2016. júl. 24. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!