Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tényleg nehéz az élethelyzetem...

Tényleg nehéz az élethelyzetem, vagy én vagyok nyafogós?

Figyelt kérdés

Huszonéves nő vagyok. Jelenleg egy kuplerájban élek (nem prostituáltak között, hanem szó szerint elképesztő rendetlenségben) amin sajnos nem tudok változtatni és még legalább egy évig itt kell élnem. Melegvíz, konyha pl nincs. Ezt az anonimitás miatt nem részletezem, hátha van itt ismerős. Munkám van, amiért nem vagyok oda, de elvagyok vele. Keveset keresek, de jelenleg nincs módom váltani, ősszel fogok lépni, egy olyan munka felé amit szintén nem fogok szeretni, de legalább picit jobban fizet. (Elhibáztam a diplomát, olyat választottam amiről útközben kiderült, hogy nagyon távol áll tőlem, de akkor már nem hagytam abba, befejeztem. Most újat kezdek levelezőn, de addig dolgozni kell) Van egy párom, akinek nincs munkája (illetve már van, de csak Aug. végén kezdhet) Az a munka szintén nagyon keveset fizet, de jól mutat egy önéletrajzban, így átrágva a dolgot azt gondoltuk húzzon le egy évet, csak addig nem lesz pénz, vagy legalábbis igen szűkös. Az Ő lakhatási körülményei jobbak, mint az enyémek, de felnőtt férfiként egy kis szobán osztozik mással.

Van egy telkem, ami jó dolog, tudom, de úgy örököltem, hogy roppant elhanyagolt, nagyon kemény fizikai munka rendbe hozni. Így munka után legtöbbször oda megyünk, kevés eszközzel irtjuk a gazt a napsütésben, folyó víz nélkül, az sajnos nincs. Emellett a tanulás a program, az új suli miatt nyelvvizsgázni készülök és újra érettségizem. Általában nagyon fáradt és feszült vagyok, emiatt apróságokon is összezördülünk a párommal. Nem veszekedünk, vagy kiabálunk, de mindketten érzékeny emberek vagyunk és egy aprósághoz is kell egy óra, hogy tovább lépjünk. Nagyon jó barátaim vannak, de vagy nagyon távol áll az élethelyzetük az enyémtől, vagy éppen a saját életük nehéz, így nem terhelem az enyémmel. A telkem is két oldalú, egyrészt jó helyen van, egy családnak tökéletes, másrészt olyanok az adottságai, hogy kiemelten nehéz rá építkezni, jó mérnök kell és sok pénz, ami nem tudom mikor lesz. Mindketten a szociális szférában vagyunk, esély sincs, hogy egyszer annyit keressünk, amiből kényelmesen megélünk és felvehetünk egy nagyobb hitelt az építkezésre.

Olyan szép ez a nyár, és olyan fájó, hogy engem meg esz a keserűség. A híres közösségi oldalon sorra teszik fel a nyaralós képeket, én meg örülök, ha fürdeni tudok. Szeretjük egymást, szeretnénk összeházasodni, de minden olyan reménytelen. És a legrosszabb, hogy nincs a környezetemben pozitív példa. Olyan, aki sok munkával kikerült ebből. Olyan van csak, pl. a munkatársaim között, hogy saját lakásban él, mert a szüleitől kapta. Vagy a párjával él, albérletben, de a párja jól keres, önerőre gyűjtenek.

Egyszerűen nem látok olyat, hogy fiatalok, nincsen segítségük, hátszelük, és egyikük sem választott jól fizető szakmát, mint mi. Ez a helyzet, a párom is, én is szociálisan érzékenyek vagyunk, ebben vagyunk jók, ez a terület a mi hivatásunk, de sajnos ezt nem fizetik meg és nincs jövőképünk.

Bocsánat a regényért, azért írtam le, hátha találok itt egy pozitív példát akire gondolhatok a nehéz időkben. Már ez is sokat segítene.

2016. júl. 21. 09:24
1 2
 1/19 anonim válasza:
22%
Mindig sajnálattal nézem amikor látszólag okos nőről kiderül hogy milyen ostoba.
2016. júl. 21. 09:28
 2/19 anonim ***** válasza:
17%

Megint egy önsajnálati történet. Nincs rossz életed.

- Van diplomád! Nekem nincs, pedig örültem volna ha lenne, de nem adatott meg ez a lehetőség!

- Egészséges vagy! Én született halláskárosult vagyok, így sok munkalehetőség ki is esett a rossz hallásom miatt.

- Van munkád! Sok embernek nincs, pedig dolgoznának akár létminimum bérért is. Én sem szeretem a munkámat, de csinálom mert legalább kapok fizetést.

- van egy telked. Már gazdagabb vagy mint én. Vannak akik semmit nem örökölnek, a nulláról kezdik.

Nos, és te panaszkodsz???

Hiszen minden rajtad múlik. A nagy rendetlenség miatt panaszkodsz?? Tessék rendet rakni. Semmibe sem tart egy igaz nagy rendrakás, vagy kimeszelni fehérre a falakat.

Utálod a munkádat? Örülj, hogy van. Ha nem lenne enni sem tudnál.

Van lehetőséged újra tanulni, diplomát szerezni. Akkor miért nyafogsz???

Ezerszer jobb helyzetben vagy mint sokan mások, csak a nagy önsajnálat miatt nem tudod értékelni.

2016. júl. 21. 09:38
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem könnyű, de szerintem korántsem annyira lehetetlen a helyzet, mint amilyennek lefested.

Ha keveset fizet a szociális szféra, miért abban helyezkedtek el? Értem én, hogy kötődni akartok a diplomához, amit szereztetek, de néha sajnos mérlegelni kell. Ha van nyelvtudásotok, érdemes lenne megpróbálkozni SSC területen, ott nagyon szép fizetéseket lehet leakasztani, ha az ember jól beszél angolul meg magas szinten egy másik idegennyelvet.

Én amúgy szerintem eladnám a telket, az abból befolyó összeget meg betenném a bankba, vagy valami államkötvénybe. Persze, jobb lenne a saját ház, de addig kell nyújtózkodni, ameddig a takaró ér.

2016. júl. 21. 09:47
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mennyi értelme van dédelgetni azt a telket, meg azt sem, hogy mennyit érhet, de lehet jobban járnátok, ha eladnátok, nem úgy néz ki, hogy mostanában építkezésbe fognátok.
2016. júl. 21. 09:52
 5/19 A kérdező kommentje:

Látod, engem ilyen emberek, mint Te, nem vesznek körül. Csak olyanok, akik jobb helyzetben vannak, mint én, így nyilván magamat látom rossz helyzetben.

A rendre tudtam, hogy ki fogtok térni. Hogy világos legyen. Egy szülőmmel élek, aki gyűjtögető. Ha nem lenne erről ismereted, a legnehezebben kezelhető kényszerbetegség. Nem lehet rendet rakni, mivel zsúfolásig van a lakás, már teljesen lakhatatlan. Nagyjából a 3/4-t kéne kidobni, de mivel beteg az elméje, ha csak egy dolgot kidobok, ami számára kincs, üvölt, sír, de előfordult, hogy azt kiabálta "megöl". Egy "rendrakáshoz" itt nem festék kéne, hanem konténer, amit fizetni kell, neki meg egy pszichiáter. Utóbbi nem foglalkozik vele, mivel nem közveszélyes, rendesen dolgozik, csak épp kényszerbeteg, rajtam kívül ez senkit nem zavar. Eyébként jó a kapcsolatom vele, nagyon szeretem, de ehhez a betegséghez szakember kell és én nem vagyok az. A munkámat is becsülöm, bár nem szeretem, de a kevés fizetésem is több, mint a semmi. Sajnos annyira nem sok, hogy egy albérletet, vagy akár egy szobát kitudjak belőle fizetni.

A tanulási lehetőségem nem tudom mennyire jó dolog, elment 8 államim arra, amit nem szeretek, így a következőt fizetni fogom, valószínűleg diákhitelből. (ha kapok jobban fizető munkát ősszel, akkor remélem nem abból) Azt hiszem ez majd' mindenki számára adott. Azért azt hozzátenném, hogy kifogtam egy olyan iskolát, ahol szó szerint a 4 évből, 3 évig csak elmélet volt, gyakorlat semmi. Mivel jól tanultam, sőt kiemelkedően, szerettem is tanulni, nem lett világos, hogy a szakma maga olyan távol áll tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől. Az államvizsga évében esett ez le, akkor már késő volt. Nagyon sajnálom, de ez van. A jó hír, hogy bár nem fizet, nagyon keresett, így a munkanélküliségtől nem kell félnem. Nyilván éppen ezért kevésbé is becsülöm a munkám, hiszen olyan szakma, amivel mindig lesz. (lehet sejteni, hogy miért olyan nagyon keresett, ha nem fizetik meg...) Amiért sajnálom magam, az az, hogy az én környezetemben magasan jobb életszínvonalú emberek vannak. Gondolhatok én afrikai árvákra, ha egyszer nagyon távoli az ő élethelyzetük az enyémtől. Gondolom Neked se vigasztaló 5 mp-nél tovább, hogy Brazíliában óránként lőnek le egy gyereket.

2016. júl. 21. 09:54
 6/19 A kérdező kommentje:
Az eladás téma előkerült, átrágtuk, de nem éri meg. Családot szeretnénk, gyerekeket, ilyen albérlet árak mellett előbb vállalok egy hitelt. Rosszabb esetben marad a külföld, amit ugyan nagyon nem kívánok, de voltam már kint, túléltem, 1-2 évet még letudok húzni, ha muszáj lesz az önerőhöz. Tudom, hogy ez egy tanácsadós oldal, de tanácsra jelenleg nincs szükségem, olyan ember vagyok, akinek a fejében mindig van nagyjából A, B, C, D.....ZS terv. Egyszerűen csak szükségem volt arra, hogy a) valakivel megoszthassam. b) reménykedtem, hogy akad itt egy hasonló, pozitív példa.
2016. júl. 21. 10:08
 7/19 anonim ***** válasza:

De miért foglalkozol velük? Az én munkatársaim is jobban élnek, mint én, de ez van. Én a saját életemért vagyok felelős.

De arra pl. nem válaszoltál, hogy miért nem adjátok el a telket?

2016. júl. 21. 10:09
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Mire jó a telek? Építkezni nem lehet rá és nincs is rá pénzetek. Mi lenne, ha eladnád, a pénzt eltennéd, és majd jól fog jönni, talán önerőnek egy kis lakáshoz. De! Az sem tragédia, ha nincs saját lakásod, hanem albérletben élsz. Millió más ember él ugyanígy.

Hátszelem nekem sem volt. Suli után rögtön dolgozni kezdtem, közben szeretem diplomát. Bár a diplomámmal én sem sokra megyek, de azért sikerült normális munkát találnod.

Neked is van munkát, biztosan annak is meg vannak a maga szépségei. Van szociális szférában dolgozó ismerősöm. Ő sem keresi halálra magát, de egyedül fenntart egy lakást. Igaz neki csak a fenntartást kell fizetni.

Van egy párod, ha neki is lesz munkája, összeköltöztök, akkor már ketten vagytok a bérleti díjra és a fenntartásra. Ennyi.

Vannak jó barátaid.

Mi kell még????

Sokaknak még ennyiük sincs.

2016. júl. 21. 10:13
 9/19 anonim ***** válasza:
Nagyon jó kis családi házakat lehet bérelni Pesten, a külső kerületekben, Budafokon vagy Mátyásföldön, kerttel stb. Ha összeköltöztök, úgy könnyebb.
2016. júl. 21. 10:18
 10/19 anonim ***** válasza:
Nem annyira nehéz a helyzeted, mint amilyen valójában. Talán kicsit besokalltál és most panaszkodni van kedved. Nem baj, az is kell, csak ne örökké és ne fűnek fának. Én is hasonló helyzetben vagyok, néha kiborulok és akkor traktálom a barátnőimet, de aztán a panaszból is elegem lesz, és megpróbálok minden nap valami újat létrehozni. Vagy legalább tenni valamit a jobb körülményekért. Nálunk is van egy gyűjtögető a családban, aki még rendetlen is, és mindig azt érezzük a párommal, hogy egyet lépünk előre akkor visszarántanak kettőt. Néha engem is elkap az az érzés, hogy mostantól egy szeget sem teszek arrébb, mert nincs értelme, de aztán összeszedem magam és csak megpróbálom újra és újra.
2016. júl. 21. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!