A Gergő nevet (Gergőként és nem Gergelyként) nem tartjátok komolytalannak? Ha egy felnőtt ember Gergőként mutatkozik be pl. üzleti kapcsolatban.
Születendő kisfiúnk nevén gondolkozunk, és a Gergő nagyon tetszik nekünk, a Gergely viszont nem igazán... de kitolni sem akarunk vele, mert gyerekként, fiatalként tuti nyerő ez a név, de felnőttként?
Oké, hogy ez már egy állandósult név az eredetileg becenévből... de nem tudom, hogy a fejekben mennyire állandósult.
Ha nekem pl. Kovács, Nagy stb. Laciként mutatkozna be valaki egy hivatalos- vagy munkakapcsolatban, akkor mínuszból indulna a megítélése. Nálam. Tudom, hogy nem vagyunk egyformák, ezért érdeklődök. :)
Legyen akkor Ragnaros vagy Kel'Thuzad...
Egyedi és nem komolytalan...
"Az lehet, hogy spanyolba becenév, de Magyarországon vagyunk"
Attól még egy becenévből önállósult név, de kötekedés helyett talán jobb lenne, ha inkább utánanéznél a téged érdeklő dolgoknak, művelődnél. Persze a butaság-patronokat pufogtatni egyszerűbb.
Egyáltalán nem :)
Szerintem a legszebb fiúnév:)
Apa munkatársát is így hívják, egyáltalán nem komolytalan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!