A Gergő nevet (Gergőként és nem Gergelyként) nem tartjátok komolytalannak? Ha egy felnőtt ember Gergőként mutatkozik be pl. üzleti kapcsolatban.
Születendő kisfiúnk nevén gondolkozunk, és a Gergő nagyon tetszik nekünk, a Gergely viszont nem igazán... de kitolni sem akarunk vele, mert gyerekként, fiatalként tuti nyerő ez a név, de felnőttként?
Oké, hogy ez már egy állandósult név az eredetileg becenévből... de nem tudom, hogy a fejekben mennyire állandósult.
Ha nekem pl. Kovács, Nagy stb. Laciként mutatkozna be valaki egy hivatalos- vagy munkakapcsolatban, akkor mínuszból indulna a megítélése. Nálam. Tudom, hogy nem vagyunk egyformák, ezért érdeklődök. :)
Nekem a Gergely jobban tetszik.
De amúgy a Gergő is teljesen önálló név számomra, egyáltalán nem érzem becézésnek, ellentétben mondjuk a Pannával vagy a Dorkával.
Igen, én is meglepődtem, mikor megtudtam, hogy a Gergő önálló névként is adható, nemcsak a Gergely becézése.
Én azt mondom: ti egy életen át hívhatjátok Gergőnek. De felnőttként szerencsétlen dolog egy állandóan becézett névvel élni. Ilyen okból nem szeretek egy csomó nevet, aminek eredetije szép név lenne: Bence (Benedek), Dorka (Dóra?), Kitti (Katalin) stb.
"És arról mit gondoltok akit Gerinek hívnak?"
- Azt utálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!