Azt miért gondolják néhányan, hogy az introvertáltak értelmesebbek, mint az extrovertáltak? Hogy terjedt ez el, és ti mit gondoltok erről?
ezt csak azok gondoljak, akik maguk is introvertaltak , es probaljak fenntartani magukrol a kepet, hogy ok a csaszarok, amiert nem jarnak bulizni, es amiert keves emberi kapcsolatuk van. sokuk szerint ok szurik ki a rossz embereket, akikkel nem is erdemes foglalkozni, az gyakran meg se fordul a fejukbe, hogy talan sokan epp veluk nem akarnak ismerkedni, mert tul maguknak valoak.
tessek, itt egy ugyanilyen altalanositas, mint amit te irtal :D
Te nem úgy vetted észre, hogy például az iskolában a vagány, menő diákok kevésbé értelmesek, mint a visszahúzódó, csendes diákok? Persze, mindig van kivétel, és tisztelet az értelmes extrovertáltaknak, de én úgy gondolom, hogy tényleg nagyobb az értelmesek aránya az introvertáltak között.
Egyébként azt is lehetségesnek tartom, hogy az értelmes introvertáltak közül van aki alapból extrovertáltabb lenne, csak kiközösítik, mert nem illik be a társaságba (mert nem csak a vagánykodáson meg a swagyolon jár az esze), és ezért válik visszahúzódóvá.
Azt is gondolják néhányan, hogy létezik egy isten, akinek meg kell felelni és vigyáz rájuk :)
Szerintem nem kell azokkal foglalkozni, akik nem helyesen gondolkodnak, mert többnyire ezek buta emberek szoktak lenni. Tőlük pedig semmit nem akarsz gondolom...
Általánosítás.
Sokkal több extrovertált ember van.
Aránylag tényleg több, de nincs konkrét összefüggésben.
#4 Valóban lehet, hogy több értelmes ember van az introvertáltak oldalán, mert ők olyan dolgokkal foglalkoznak, amivel az extrovertáltak nem. Pl egy közösségi, népszerű ember általában a körülöttük lévő barátok életével, és apró szarságaival foglalkozik, pletykálkodik, és ebben többnyire ki is merül az érdeklődési köre.
De ez az egész nagyban függ attól melyik oldalról nézzük. Akinek a barátai és a bulizás a legfontosabb, annak nyilván azok az értelmesek, akik olyanok mint ők.
Köszönöm, hogy rögtön sok válasz jött.
"Te nem úgy vetted észre, hogy például az iskolában a vagány, menő diákok kevésbé értelmesek, mint a visszahúzódó, csendes diákok? Persze, mindig van kivétel, és tisztelet az értelmes extrovertáltaknak, de én úgy gondolom, hogy tényleg nagyobb az értelmesek aránya az introvertáltak között. "
Pont ezért kérdeztem, mert megmondom őszintén, elit suliba jártam. Az egyik legjobb vidéki gimibe, az évfolyamomról 100% egyetemre ment. A kitűnő tanulók nálunk pont az extrovertáltak voltak. Tudom, a tanulási eredmény nem minden: de azt nagyon hosszú lenne leírni, hogy a "sima" intelligencia hogy oszlott meg. Volt nagyon extrovertált (színészi, előadóművészi pályára készülő) fiú (menő is volt), szerintem kifejezetten értelmes volt. De volt olyan srác is, aki csendben ült a suliban, de a facebookon állandóan másokat oltogatott, kötekedett. Volt mindenre példa, mindenből volt minden. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!