Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért utálják annyian a...

Miért utálják annyian a gazdag, elkényeztetett embereket?

Figyelt kérdés
Szóval én egy gazdag, elkényeztetett fiú vagyok, mindig megvolt mindenem, kényelmesen elvagyok, lazán veszem a dolgokat, sokat henyélek, utazgatok, jókat eszem, iszom stb. Na most már csak ennyi infó alapján is hihetetlen gyűlöletet tapasztalok , egyesek úgy néznek rám, mint a véres rongyra. Nem értem, miért ez a masszív utálat, amikor én semmi rosszat nem tettem, senkinek nem ártottam, senkit nem bántottam, semmi rosszindulat nincsen bennem, csak élem a világomat úgy ahogy jólesik. Nem tehetek róla, hogy jó körülmények közé születtem ,viszont ha már így alakult, hülye leszek nem kihasználni.Most komolyan, azért utálnak mert jobb helyzetben vagyok anyagi szempontból, mert sok mindent megengedhetek magamnak, amit ők nem? Pedig senkivel nem vagyok lekezelő, vagy fennhéjázó. Amúgy meg én például szerelmi téren vagyok baromi szerencsétlen, mindig olyan lányba szeretek bele, aki nem viszonozza, közben meg rengeteg boldog párt látok, akik sokkal boldogabbak mint én, mégsem utálom őket, nem irigykedem rájuk, felőlem mindenki legyen boldog, engem nem érdekel, inkább a saját dolgommal törődöm.
2016. jún. 24. 09:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Add nekem a vagyonod, és szerzek neked csajt. :)
2016. jún. 24. 11:49
 12/23 Roland G. ***** válasza:
51%
Valakit a gizda viselkedése miatt,valakit pedig szimplán irigységből.Szerintem az utóbbi a jellemző!
2016. jún. 24. 11:57
 13/23 A kérdező kommentje:

Nem tartom magam jó embernek, tisztában vagyok vele, hogy egy semmirekellő alak vagyok, de attól még annyira rossznak se mondanám magam, hogy zsigerből utálni kelljen engem. Lehet ,h nem sok jót teszek, de rosszat sem.

Bennem van az, hogy azért önerőből is szeretnék valamit elérni, épp ezért tanulok olyat ami érdekel és dolgozni is szeretnék rendesen, nekem olyan lesz a munka mint egy hobbi ,de keményen fogok dolgozni, vannak céljaim, terveim.

Szeretnék jobb ember lenni, de egyelőre még lusta vagyok erre. Túlságosan el vagyok foglalva magammal, másokkal meg nem foglalkozom, tudom, h ez nem jó, ezen kéne változtatni. Meg fogom próbálni.

2016. jún. 24. 12:10
 14/23 anonim ***** válasza:
Hát akkor ne csak mondd, hanem tedd is meg!
2016. jún. 24. 12:45
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
13, Úgy érzem ez őszinte volt! Minden elismerésem. Sok sikert, és szívből kívánom légy tényleg jobb ember!
2016. jún. 24. 12:47
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy valaki írta előttem, nem a gazdagokkal van a baj, hanem a viselkedésükkel.

Utolsó hozzászólásod alapján felismerted a problémát veled, de tenni is kellene ellene. Mert ha semmi alázat, tisztelet nincs benned, semmi jószándék, akkor nem fog senki szeretni.

2016. jún. 24. 14:01
 17/23 anonim ***** válasza:
70%
A legtöbb embernek azzal van baja, aki dicsekedik azzal, hogy milyen gazdag, és közben anyuci meg apuci tartja el őt, ő pedig semmit nem tett azért, hogy meglegyen neki a gazdagsága. Hidd el, senki sem irigy amiatt, ha valaki kemény munkával érte el a gazdagságot, inkább azokkal van a gond, akik semmit nem tettek érte, de mégis úgy csinálnak, mintha ez az ő érdemük lennek. Van is erre egy szép magyar szólás: Más farkával veri a csalánt. Vagy a más tollával ékeskedik? :D
2016. jún. 24. 17:01
 18/23 anonim ***** válasza:
Tényleg jó lenne tisztába jönnöd vele, hogy mi értelmes dolgokat akarsz megvalósítani. Teljesen mindegy, mekkora forrás áll rendelkezésedre. Ha ez nincs meg neked, akkor semmid sincs.
2016. jún. 24. 21:34
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Tökéletesen igaza van a Christopher nevű válaszolónak a 17-ben.

A teljesítmény a lényeg.

A magyarok általában híresen "irígyek", de nem mindenkire.

Pl nézd meg néhány sikeres startuppert, mondjuk a Prezi vagy a Graphisoft vagy a Ustream, stb. alapítóit. Gazdag emberek, de ezt találékonysággal és nagyon kemény munkával érték el. Mindenki becsüli és tiszteli őket Magyarországon is és a világon is.

És ezzel ellentétben nézzél meg néhány magyar politikust vagy politika-közeli gazdag embert, akikről mindenki tudja, hogy loptak, csaltak, hazudtak. Mindenki tudja, hogy nincsen valódi teljesítmény és kemény munka ezeknek az embereknek a vagyona mögött, hanem csak kinyalták a megfelelő sägget. Ugyanakkor cinikusan vigyorogva az emberek pofájába lenyilatkozzák, hogy nincsen semmi szégyellnivalójuk.

Na, ezeket az embereket utálja igazán mindenki, mert lehet tudni, hogy nincsen semmilyen teljesítmény a pénz mögött.

2016. jún. 24. 22:39
 20/23 anonim ***** válasza:
51%

Biztos nincs baj Veled kérdező, pár hasonló embert ismertem, ők ilyen nagyvilági figurák lettek, elég bohém stílusban.

Akikről írnak a hozzászólók, azok: valószínű önerőből érték el a gazdagságukat, kisebbrendűségi komplexusban szenvednek, és most avval telik az életük, hogy még a sajtkukacnak is bebizonyítsák, ők az istenek.

Na az ilyenektől mentsen meg a Jóisten.

2016. júl. 30. 08:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!