Miért utálják annyian a gazdag, elkényeztetett embereket?
Nem tartom magam jó embernek, tisztában vagyok vele, hogy egy semmirekellő alak vagyok, de attól még annyira rossznak se mondanám magam, hogy zsigerből utálni kelljen engem. Lehet ,h nem sok jót teszek, de rosszat sem.
Bennem van az, hogy azért önerőből is szeretnék valamit elérni, épp ezért tanulok olyat ami érdekel és dolgozni is szeretnék rendesen, nekem olyan lesz a munka mint egy hobbi ,de keményen fogok dolgozni, vannak céljaim, terveim.
Szeretnék jobb ember lenni, de egyelőre még lusta vagyok erre. Túlságosan el vagyok foglalva magammal, másokkal meg nem foglalkozom, tudom, h ez nem jó, ezen kéne változtatni. Meg fogom próbálni.
Ahogy valaki írta előttem, nem a gazdagokkal van a baj, hanem a viselkedésükkel.
Utolsó hozzászólásod alapján felismerted a problémát veled, de tenni is kellene ellene. Mert ha semmi alázat, tisztelet nincs benned, semmi jószándék, akkor nem fog senki szeretni.
Tökéletesen igaza van a Christopher nevű válaszolónak a 17-ben.
A teljesítmény a lényeg.
A magyarok általában híresen "irígyek", de nem mindenkire.
Pl nézd meg néhány sikeres startuppert, mondjuk a Prezi vagy a Graphisoft vagy a Ustream, stb. alapítóit. Gazdag emberek, de ezt találékonysággal és nagyon kemény munkával érték el. Mindenki becsüli és tiszteli őket Magyarországon is és a világon is.
És ezzel ellentétben nézzél meg néhány magyar politikust vagy politika-közeli gazdag embert, akikről mindenki tudja, hogy loptak, csaltak, hazudtak. Mindenki tudja, hogy nincsen valódi teljesítmény és kemény munka ezeknek az embereknek a vagyona mögött, hanem csak kinyalták a megfelelő sägget. Ugyanakkor cinikusan vigyorogva az emberek pofájába lenyilatkozzák, hogy nincsen semmi szégyellnivalójuk.
Na, ezeket az embereket utálja igazán mindenki, mert lehet tudni, hogy nincsen semmilyen teljesítmény a pénz mögött.
Biztos nincs baj Veled kérdező, pár hasonló embert ismertem, ők ilyen nagyvilági figurák lettek, elég bohém stílusban.
Akikről írnak a hozzászólók, azok: valószínű önerőből érték el a gazdagságukat, kisebbrendűségi komplexusban szenvednek, és most avval telik az életük, hogy még a sajtkukacnak is bebizonyítsák, ők az istenek.
Na az ilyenektől mentsen meg a Jóisten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!