Miért nem zavarja egyes embereket a saját igénytelenségük, amikor még a környezetük is szóváteszi ezt?
Van egy kolléganőm, aki 36 éves. Nem túlzok, iszonyat igénytelen, büdös áporodott szaga van. Én nem régóta dolgozok ezen a helyen, és nemrég szembesültem azzal a jelenettel, amikor a főnök dühösen hazatessékelte a nőt, hogy fürödjön már meg végre, mert bűzlik tőle az egész épület, és a kollégák is helyeseltek. A nő felcsapott orral hazament, majd visszajött úgy, hogy megfürdött valamennyire, de még mindig érezhető volt rajta minden. Aztán ismét hanyagolta a fürdés,t később meg hozott magával valami erős spray-t, és azt fújogatta magára, a büdösre.
Másik kollégám elmondta, hogy már többször hazaküldték a nőt fürdeni.
Én ledöbbentem. Ha engem hazaküldenének úgy, hogy mindenki megmondja, hogy micsoda igénytelen vagyok meg büdös, nekem leégne a bőr a képemről szégyenemben, és tuti nem mennék vissza dolgozni arra a helyre többet, elsüllyednék szégyenemben. De ezt a nőt egyszerűen nem érdekli. Nincs semmilyen betegsége, a ruhája is merő retek. Nem tudom miért nem rúgják ki, már ha ez indok lehet a kirúgásra.
Nem akarok belegondolni, hogy milyen szaga lesz, ha utoléri a havi dolog.
De apám egyik munkatársa is ilyen. Sosem mos lábat, így olyan orrfacsaróan erős és csípős lábszaga van, hogy a cipőn átüt. Apám mesélte, hogy neki is mondták már, hogy fürödjön meg normálisan, mert a légy megdöglik mellette, őt nem érdekli. Később meg panaszkodik, hogy milyen bunkók vele az emberek, hogy őt nem hívják meg sehova, stb.
Miért?
Miért ilyen igénytelen valaki? Lehet, hogy ő már nem érzi a szagot, de ha szólnak neki, akkor miért nem kapnak észbe? Hogy lehet az, hogy őket ennyire nem zavarja ez az egész?
Nektek van tapasztalatotok ilyen igénytelen és gusztustalan emberekkel?
Hála Istennek nálunk a családban nincs ilyen.
A nőnek semmi baja sincs (ha lenne, a főnök is elnézőbb lenne vele szerintem), szimplán nem érdekli az egész.
Mesélték, hogy egyszer valaki megkérdezte tőle, miért nem fürdik, erre rávágta, hogy "mi közöd van hozzá, én nem pazarlok vizet, meg úgyis van öntisztulási folyamat".
Ilyet nem ismerek, hála.
Olyat igen, akinek nagyon büdös a lába, de fürdik rendesen, és tesz ellene, lábát, cipőjét befújja.
Engem a metrón a hónaljszag szokott letaglózni. Azt nem hiszem, hogy nem érzi valaki a saját szagát, mert én is érzem, ha edzés után büdös vagyok. De ha megcsap a hónaljszag, és van rá lehetőség, akkor elvonulok, és csekkolom, hogy nem én vagyok-e.
"De ha valaki ennyire igénytelen, az szerintem igenis beteg, csak nem fizikailag, hanem lelkileg (vagy agyilag)"
Tény, hogy vannak ilyenek is, de nagy átlagban sajnos nem ez a jellemző, és meglepődnél, mennyi igénytelen ember van! Ezt leginkább akkor figyeli meg az ember, ha olyan munkakörben dolgozik, aki kismillió ember megfordul nála naponta. Ha hiszed ha nem, én ismerek egy olyan férfit, akiből árad a sz@rszag! Nem a szájából (ami utalhat gyomorszájproblémára ugye), hanem a fenekétől! Miért? Mert olyan szinten igénytelen, hogy egyrészt ritkán fürdik, másrészt ő nem törli ki a seggét nagydolog után, mondván úgysem koszos! Ha nem hallom (és érzem) nem hiszem el! Nincs semmi agyi vagy lelki problémája, szimplán kegyetlen igénytelen és makacs. Ha beszólnak neki, legyint egyet, hogy ő nem érez semmit, így tuti csak szívatják.
Az izzadtságszagtól én is kivagyok.
Volt, mikor én is megizzadtam, viszont mindig van nálam dezodor, vagy spray. Megtörölgettem magam, és befújtam magam. Ennyi, ehhez nem kellett 5 perc se.
Azokat az igényteleneket, akik árasztják az izzadtságbűzt meg a verejtéket, én sem tudom tolerálni, mert csak kis odafigyelés az egész, és máris nem gyilkolják szaggal a környezetüket.
Az antiszociális és az igénytelen nem feltétlen járnak párhuzamban. Engem is annak tartanak, mégis naponta tisztálkodom, tiszta ruhába járok, a hajam sem zsíros, parfüm vagy spray is kerül rám, hogy kellemesebb legyen az illatom.
Viszont én ismerek hasonló embert, ő iskolába jár így, most végzős, ha minden igaz. Ő azt mondja, jobban érzi magát így, hogy nem kell a külsejével, a szaggal, a tisztasággal törődnie... jobb választ nem kaptam.
Anyámnak is van ilyen ismerőse.
Pár napja együtt mentünk valahova, busszal. Mellém ült le.
Komolyan mondom, olyan hányingerem volt, azt hittem meghalok az 1 órás út végéig. A macskám nem szrik olyan büdöset, mint amilyen ez a pasi. Áradt belőle az alkohol szag, fokhagyma szag, meg az izzadtság.
Büdös mint a dög, és szakadt ruhákban jár. Olyan, mint egy koldus, pedig gazdag, csak nagyon fukar még magával szemben is. Egyszer olyan fehér pólóban jött, ami már inkább szürkés színű volt a sok használattól, és a hónalj részén egy 5 centis lyuk volt. A farmerja is igazi retro, teljesen kopott. Párszor már megmondtam neki a véleményemet. Akkor másnapra lefürdött, megborotválkozott, és vett pár "új" ruhát a turkálóban. Emberibb külseje volt....de pár napra rá megint retkes volt.
Szerintem őt nem zavarja, már hozzászokott.
Az ilyen emberek inkább hagyják, hogy rájuk rohadjon a szakadt ruha, és bűzölögjenek, minthogy egy forintot is elköltsenek.
Az ilyen emberek nem foglalkoznak ezzel, mert nem érdekli őket semennyire sem. Ha valaki nagyon igénytelen saját magára nézve, az esélyes, hogy a környezetét is pont ugyanígy telibesz@rja.
Van sajnos ilyen rokonunk. 38 éves férfi. 1 hónapban kb 1-2-szer fürdik, és az is kb cicamosdás szintű. Olyan baromi büdös, hogy esküszöm az emberi vagy állati ürülék kellemesebb illatú. Tömény lábszag-seggszag-húgyszag-szájszag-izzadtságszag-bepállott állott szag halmaz az egész pasas. Semmilyen lelki vagy agyi problémája nincs, de szerinte minek pazarolni a vizet, meg ő aztán nem büdös, meg mások milyen hiperérzékenyek.
Mindig visszahalljuk, hogy hogyan sajnáltatja magát, mert ő milyen kirekesztettnek érzi magát, mert mindenki elfordul tőle. Olyan helyen dolgozik egy cégnél, ahol nem érintkezik sok emberrel, max 1-2-vel naponta, így ott nem zavar sok vizet, viszont a céges bulinál konkrétan a képébe mondták, hogy ha nem fürdik meg és nem lesz tiszta és jó illatú, akkor a céges bulit messziről kerülje el, mert ők ezt nem fogják ott szagolgatni. Még ő volt felháborodva.
Most már a nagyobb családi összejövetelekre sem hívják meg, mert mindenki megmondta neki, hogy retkes büdösen menjen amerre lát.
Őt ez nem érdekli. Amondó vagyok, hogy ő már ilyen orrfacsaróan, gusztustalanul büdösen és igénytelenül fog meghalni. Sajna nincs mit tenni.
Egyik ismerősöm mesélte, hogy náluk a kollégiumban volt ilyen. Büdös gyerek, sosem fürdött (nem is hozott magával se törölközőt, se tusfürdőt, stb), ráadásul tesiszakra járt! Na a kollégiumi szobatársai (3 ember) ott unták meg, és közösen lefogták, és betuszkolták a fürdőbe, és ruhástul rányitották a csapot, meg telenyomták tusfürdővel, és megmondták neki (már ez előtt is kérlelték sokszor, de az nem használt), hogy ők nem lusták, szívesen megfürdetik mindennap, ha ő ezt nem teszi meg.
Na onnantól a srác magától fürdött mindennap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!