Csak én gondolom úgy, hogy a hajléktalanok saját maguk tehetnek a jelenlegi helyzetükért?
Nem csak te gondolod! Én is végtelenül lenézem az összes szerencsétlen és szegény embert. Csakis maguk tehetnek róla, minden rosszat megérdemelnek!
Ezeket a hajléktalanokat amúgy, ha tudom, meg is szoktam rugdosni. A múltkor pl. az egyik ott aludt a fal mellett, ahol fordulok be a sarkon. Belerúgtam egy hatalmasat, aztán elszaladtam. Megérdemelte! Köcsög hajléktalan!!!
Szerintem nem mind.
Én is ismerek ilyen eseteket, ahol egyértelműen ők a hibásak, hogy ide jutottak. Volt lehetőségük dolgozni, de egyszerűen nem akartak, csak a pia, haverok, stb.
Őket nem sajnálom.
De biztosan nem mind ilyen. És aki odakerül, annak, ha akar is, nagyon nehéz lehet visszakerülnie a normális életbe.
Akár csak a "sima" munkanélküliség (tehát aki nem hajléktalan, csak átmenetileg nincs munkája) nagyon le tudja építeni az ember személyiségét. És utána már minden sokkal nehezebb. És persze az emberek előítélete, hozzáállása sem könnyíti meg a dolgukat.
Beszélgettem én már olyan hajléktalannal, aki olyan művelt, tájékozott volt, hogy sokan elcsodálkoznának rajta.
7
Nem hiányzik belőlem az empátia,de nehogy már az állam karoljon fel mindenkit,és nehogy már ne kelljen senkinek semmit tennie azért,hogy jobb legyen.
8
Persze vannak kivételek,akiknek tényleg járna egy 2.esély,hisz megérdemlik,de sajnos ez olyan ritka mint a fehér holló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!