Csak én gondolom úgy, hogy a hajléktalanok saját maguk tehetnek a jelenlegi helyzetükért?
Aha. pár gyors kérdés:
Ha valaki önhibájából csúszott le, annak nem jár-e segitség (Te sosem hibáztál?)?
Ha vannak is, akik maguk tehetnek róla, sőt, ha vannak olyanok köztük, akik menthetetlenek -mert vannak-, az miért jogosit fel, hogy az összes hajléktalant egy kalap alá vedd? Könnyebb a lelkünkek igy rájuk nézni?
leég a házad. gázrobbanás történik. egyedülálló vagy, beteg leszel, és a gyógyszert meg a rezsit nem tudod egyszerre fizetni. egy végigdolgozott élet után létszám leépités következtében elveszited a munkahelyed, de 50-55-60 évesen már sehol sem kapsz állást, és elveszited a jövedelmed. az árviz elviszi a házad. mindened rámegy, hogy kezeltesd a leukémiás gyerekedet. 70 éves kisnyugdijasként szégyenszemre kiülsz koldulni az utcára, hogy tudj enni, arra z utcára, amit a II. világháború után te épitettél fel...
csak pár jellemző történet a -sajnos- sok ezerből. Látsz személyes felelősséget a hőseik részéről?
ha meglátsz egy hajléktalant, ne a vétkét keresd, amiért hibáztathatod, hanem egy 100 forintost, amit neki adhatsz!
És adj hálát, hogy neked van hova hazamenned.
Miért is ?? Azért,mert nem vagyok olyan,hogy az állam csecsein csüngjek ? Ez már nem a szocializmus.
Van egy csomó lehetősége a hajléktalanoknak is,hogy változtassanak az életükön. De óne isten,hogy a legtöbb megmozdulna. Inkább a koccintós,jóó aaz....
mert kérdező, neked sok mindened van, vagyis sokat érsz?
nekem nincs semmim, mégse vagyok hajléktalan, vagyis semmit se érek?
idióta egy gondolat ez. meg az is idióta aki ezt majmolja.
"70 éves kisnyugdijasként szégyenszemre kiülsz koldulni az utcára, hogy tudj enni, arra z utcára, amit a II. világháború után te épitettél fel."
Ja igen! Mert veteményesről még senki nem hallott a falvakban biztos,ahol megtermelhetné magának a kaját! De igen,egyszerűbb koldulni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!