Miért nézik/sajnálják le akinek nincs saját családja?
Az butaság, hogy szivatják, ugráltatják őket. Talán láttál erre egy példát és általánosítasz.
Az egyedülálló létnek és a gyermektelenségnek nagyon komoly hátrányai vannak, főként a későbbi életkorban, amikor eltűnnek a barátok és magányossá válnak az emberek, nincs unoka, nincs házastárs, stb. Ezzel általában igen nehéz megbirkózni az érintetteknek.
Én bizony sajnálom, akinek nincs gyereke, pedig kora szerint lehetne. Különösen azokat, akikről tudom, hogy szeretnének, és mégsem sikerült nekik.
Ha valaki tudatosan dönt a gyermektelenség mellett, akkor részben örülök, hogy nem vállalt gyereket az érzései ellenére társadalmi nyomás, a párja, vagy más ok miatt, de el szoktam gondolkodni rajta, nem bánja-e meg majd a döntését, mikor már késő lesz.
Alapszbály: Ki milyen virágot szakított, olyat szagol. Én sajnálom őt, mert sok szép dolog kimarad az életéből, ő meg sajnál engem ugyanezért. Persze ha egyáltalán foglalkozunk egymással.
#2 mert attól mert vannak gyerekeid, az meggátolja az, hogy 15 év után otthagyjon a párod, elkopjanak a barátaid, stb.
Ha ez így lenne, ahogy mondod, akkor nem lenne szükség öregek otthonára. szóval az állításod nem állja meg a helyét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!