Mit gondoltok arról, amikor valaki művészként oldalt csinál magának Facebookon?
Olyasvalaki, aki foglalkozik egy adott művészeti ággal, de nem ismert különösebben, viszont elismert adott körben?
És arról, ha valaki teljesen amatőr?
Attól függ ki számít művésznek.
Verset írtam már, nem okozott gondot.
Rajzoltam sok évig, elég jól, de nem profi szinten.
Zenélek több éve.
Fotózni is tudok ebből adódóan.
Ennek ellenére nincs facebook oldalam, ami annak tudható be, hogy nem vagyok egy felvágós, dicsekvő egoista típus. Szeretek a háttérben maradni.
Mások lehet hogy a helyemben már több ezres nézettséget szereztek volna, agyon reklámoznák magukat, terjesztenék ahol csak lehet... Sokan ezt teszik. Én is megtehetném. Pl egyik ismerősöm rájött arra, hogy forrasztópisztollyal lehet fa lapra égetni. Pár nap múlva már létrehozott egy oldalt magának, hogy ő művész, és rendelni is lehet tőle... LOL
Szóval mindenki másképp kezeli a helyzetet. Valaki tesz érte, de igazából nincs benne semmi különleges, csak felhypeolja saját magát, és vannak olyanok, mint én, akik nem foglalkoznak promotálással, nem verik nagy dobra hogy valamiben tehetségesek. Mendzselésben amúgy sem vagyok jó. Az életemet sem tudnám irányítani egyedül, viszont kreatív vagyok.
Ha nagyon jó versek, és érdekelhetnek embereket, akkor nagyon jó. Csak az az unalmas tucat hatása ne legyen, amit sok helyen lehet látni, hogy az ember meghatódik attól, hogy lehet egy művész oldala, mintha bármit is érne vele.
Hozzáteszem, ettől senki sem lesz ismert, mert ahhoz még az emberek bekell kövessék az oldalát, amennyiben érdekli őket a tartalma. Rengeteg nem-látogatott oldal van, ami csak úgy áll millió más használatlan oldal között.
Ha egy művészoldal népszerű, követhető, dicséretes, arról csak jót lehet gondolni:)
Én személy szerint, ha volna is megosztani valóm, nem a saját nevemmel csinálnám az oldalt, mert ez inkább úgy hangzik, mintha reklámoznám magam.
Nagyon frappáns neveket lehet adni egy oldalnak, olyan címet, ami felülírható a tartalomra, összességében jellemzi azt, amiket megosztani szoktál.
És arról, ha valaki teljesen amatőr?
Eddig nem tapasztaltam olyant, hogy érdekes dolgokat tegyen az, aki teljesen amatőr.
Néha azt is rosszul veszem le, hogyha művészet kedvelő/űző ismerősök közt akik érdekesebb dolgokat csinálnak, azok nem villognak művész oldallal.
De sokszor természetes, ha alapból sok internetes visszajelzést kapnak, és egyértelműen látszik, hogy érdekelt az, amit csinálnak.
Vagy már valamilyen művészeti intézményekben részt vettek.
pl. Az egyik ismerősöm ír, fiatal, de már kiad egy könyvet, és érthető, hogy a művész oldalán reklámot készít a beszerezhető könyvről. Vagy valaki kiállítást készített legalább egyszer a munkáiból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!