Mivel rosszabb az emberhús az állathúsnál? Miért előnyösebb állathúst enni?
https://www.youtube.com/watch?v=-TFdHAnpTYI
pl ha itt elnyomott, szegény, koldus, "semmirekellő" embereket gyilkolnának le állatok helyett, és a boltban úgy kapnád a húst, hogy organikus emberhús az mivel lenne rosszabb?
Van egy olyan érzésem, hogy nem lenne rá nagy kereslet
Semmivel nem másabb az emberhús a disznóhúsnál. Csak a tudat és az erkölcs mondja azt, hogy ezt nem szabad, nem esszük meg, de biológiailag nincs sok különbség.
Volt egy film, talán az Éli könyve, amiben nagy éhség volt, mert a Nap kiszárított mindent a földön és a túlélők egymást ették és ott azt mondták, aki embert evett annak remegni kezdett a keze. Na ott sem azért, mert az ember annyira más lenne, rossz lenne, hanem az ép elméjüket tépázta a gondolat, hogy embert ettek, ezért rángatóznak az idegeik.
Szerintem nem lenne rosszabb, sőt. Így is túl vagyunk már népesedve, Ez jó megoldás lenne erre a problémára, illetve a több országban uralkodó éhínségre.
Ízre se lehet rossz. A legtöbb kannibál a sertéshúshoz, marhahúshoz hasonlítja.
A hús minőségét tekintve nem hinném, hogy túl nagy lenne a különbség...
De ki döntené el, ki haljon meg?
Azt mondod, elnyomott.
És ha én azt mondom, az elnyomót kéne megenni?
Ki szabályozná ezt?
Azt mondod szegény.
Egy magyar átlag szegénynek számít egy manhattani közép/felső réteghez képest.
Tehát mondjuk 8 millió magyar táplálékul szolgálna nekik?
Vagy a magyaroknak szolgálna táplálékul 50 millió mélyszegénységben élő afrikai?
Attól, hogy valaki jó családba született, (gazdagabb, befolyásosabb, egészségesebb) többet ér az élete?
Ha te jobb családba születtél, erre kényelmesen mondhatsz igent.
De mindig vannak jobbak, mi van, ha átkerülsz a másik oldalra?
Akkor is olyan gyorsan rávágod, hogy igen, szeretnéd az életedet egy Rothschild tányérján végezni?
Mi az, hogy miért "előnyösebb"? Úgy gondolom, hogy nem érzed igazán át a helyzetet, valószínűleg probléma van a gondolkodásoddal. Tudod, mi az az erkölcsi kérdés? Mert az a téma, amit itt felhoztál, már ezen is túlmutat.
Sokan lesznek vegák, vagy vegánok, mert túlságosan is empatikusak ahhoz, hogy állatok vérével fizessék meg a saját maguk jó létét. Vagy pedig egyszerűen csak undorodnak a gondolattól, hogy egy halott élőlényt esznek. Mindegy is. Az, hogy te itt konkrétan azt hozod fel, hogy az emberek miért nem eszik meg a saját fajtársaikat, egy mocskosul undorító gondolat. A normális emberek ilyenre nem gondolnak.
Ha elkezdenénk emberek húsát árusítani, valószínűleg elég hamar összeomlana a társadalmi rendszerünk. Ez egy olyan téma/dolog, ami az emberek erkölcsi magatartását kérdőjelezi meg. Nagyjából úgy mondanám, (ha persze ezt fel tudod fogni empatikusan, ha nem, pszichológiai betegségekkel küszködsz valószínűleg), mintha ezentúl teljesen normális dolog lenne a pedofília, vagy a haláltáborok megléte.
Ha ember embert enne, a világunk jelen folyása teljességgel összeomlana. Ha a szomszédom holnap az utcára kerülne, más potenciális táplálék lenne? Ha a gyerekem börtönbe kerülne, bármikor megehetnék, mert "söpredék"? Ha a testvéred halálos beteg lenne, akkor már nem tekintendő embernek, csak elfogyasztásra alkalmas húsnak?
Ha valaki egyszerűen nem érti meg, hogy ez miért beteg gondolat, az maga is beteg. Ha valakinek nincs bűntudata ettől, ott egyértelműen probléma van. Te Kérdező (és néhány kommentelő) nem fogod fel hogy mi az szeretet, miért más az ember a többi fajtól, miért leszünk kiemelkedőbbek.
Ez persze nem mindig volt így. Mivel tabu, egyeseknek akár vonzó is lehet. Sőt mi több, több évszázadon, évezreden keresztül, még a középkorban is ettek emberhúst, akrmilyen beteg céllal.
Az úgynevezett kényszer helyzetekről már nem is beszélve. Háború például a tipikus példa erre.
Hogy van-e egészség károsító hatás. Tömérdek. Itt most nem csak a tudatalatti pszichés betegségekről van szó, hanem nagyon sok fizikairól is, ami az emberhús fogyasztása elkapható és sem főzéssel, sem sütéssel el nem távolítható. És nem, nem mindegyik kimutatható.
a kérdés nagyjából arra utalt, hogy mitől különb az ember azzal, hogy mindent leöl, megesz kivéve a saját fajtársait?
Miért van az, hogy míg az állat leölése, az egy végtelenül természetes folyamat, de annyira, hogy azzal nem is kell foglalkozni, mert hát ugye elvileg erre vagyunk teremtve, ez megy már évezredek óta, kb mint afrikában a női körülmetélés..És amennyire elfogadott ez annyira furcsa és idegen az ember leölése, törvénytől eltekintve is.
Miért könnyebb állatot leölni, úgy élni, hogy több millió állat halála árán vagyunk életben, mintha akárcsak véletlen halálra gázolunk valakit emberi lényt, ami örökre bennünk marad és brutálisnak, megbocsájthatatlannak tartjuk
erre céloztam, 7es az "erkölcs királya"
Az erkölcs királynője vagyok, már bocsánat, de maradjunk annyiban, ha te békén hagysz, akkor én is téged.
Az ember is egy állat végső soron, ugyanakkor jellemzően mégis mások vagyunk tőlük.
De ha jól veszem ki a szavaidból, akkor te most itt végső soron azért lobbizol, hogy az emberek ne öljenek állatokat, és ne egyenek húst? És akkor mi van a ragadozó, vagy inkább hozzánk kapcsolódóan a mindenevő állatokról? Ők mindannyian kis ördögök? Arról már nem is beszélve, hogy bizony a természet kegyetlen, de el kell mondanom, hogy nem csak az ember öl sportból.
Úgy gondolod, hogy állat és ember értéke egyenrangú, ha nem tévedek. Ugyanakkor az emberi faj kialakulása kezdetétől fogva fogyasztott húst, ez nem új keletű szokás. Csak mások a módszerek és mások a számok. (Amihez csatlakozva felhozhatnánk persze megint a vega vitát, de minek, mert ez a harc örökké fog tartani.)
Értem, hogy mit akarsz ebből kihozni, csak nem egészen értek vele egyet. Viszont úgysem foglak tudni meggyőzni arról, hogy a gondolatmeneted eléggé szélsőséges és te sem tudsz meggyőzni engem valamiről, ami szöges ellentétben áll az én felfogásommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!