Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltok, jogos azzal a...

Mit gondoltok, jogos azzal a mentalitással nem adni jegyzetet, hogy "én bejártam, miért nem jártál be te is"?

Figyelt kérdés
2016. jún. 7. 15:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
89%
Persze, hogy jogos. Minden lógóssal meg kell értetni, hogy nem élősködhet egy életen át másokon. Jól esne nekik, ha az általuk elvégzett munkáért más kapna fizetést? Én a középiskolában még mindenkihez jótékonyan viszonyultam, osztogattam a tételeket, kölcsönadtam fénymásolásra az összes füzetemet, de visszaéltek vele, jópár tételemet vissza sem kaptam (a kézzel írt tételek korában ez igen kellemetlen volt); ezért az egyetemen már csak azoknak adtam jegyzetet, akikkel jóban voltam, és tudtam, hogy azért nem voltak órán, mert ütközésük volt, vagy betegek voltak. Cserében én sem kunyeráltam senkitől, ha valami hiányzott, megoldottam némi netes kutakodással.
2016. jún. 8. 00:01
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy, hogy azért nem jár be, mert ütközik másik órájával, amire kötelező (én voltam már így, mondjuk elkért jegyzettel együtt is buktam, annyira nem lehetett anélkül megcsinálni), vagy dolgoznia kell (ez is gyakori), vagy csak fosik bele az egészbe... (utóbbinak is odaadtam már, de neki beszóltam mellé.)
2016. jún. 8. 20:30
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszi, jöhetnek még vélemények.
2016. jún. 9. 21:30
 14/16 anonim válasza:
Azoknak, akik állandóan lógtak, aztán vizsgaidőszakban hirtelen jó pajtás lettem (volna), én adtam -vagy csak morogva. Velük úgysem működik a "kölcsönös jegyzetcsere", mert soha, semmiből nincs használható jegyzetük. Nem bunkóságból, de mint azt előttem írta vki, meg kéne tanulniuk, hogy a sikerességért dolgozni is kell... és nem csak az iskolában.
2016. jún. 12. 22:03
 15/16 anonim válasza:
Kimaradt egy "nem". Szóval a lógósoknak én NEM adtam.
2016. jún. 12. 22:06
 16/16 A kérdező kommentje:
Igen, ebben igazad van, hogy nem sokat vesztesz azzal, ha ők berágnak rád.
2016. jún. 12. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!