Ti mit gondoltok, létezhet tisztán gyűlölet szeretet nélkül?
1,nem feltétlenül kell,hogy az egyik megelőzze a másikat,sőt.
Arra gondolok,mikor emberek bizonyos események,élmények hatására meggyűlöl valakit.
Na ezt jól leírtam,bocsi:-)
Tehát emberek meggyűlölik egymást valamiért. A kérdés,hogy ha valakit képes vagy gyűlölni,tehát egy ennyire erős érzelmet táplálni iránta,ez miből eredhet? Mert ha csalódás táplálja például a gyűlöletet,az azt jelenti,valaha szetetted. Szóval mi az,ami táplálja a gyűlöletet,mint érzelmet.
"Ilyen erős érzelem szerintetek keletkezhet az emberben anélkül,hogy megelőzte volna legalább ennyire erős pozitív érzelem?"
Keletkezhet. Egymástól függetlenek.
Rosszul okoskodsz. Hazánkban pl. rengetegen gyűlölik a migránsokat. Korábban talán szerették őket?
Vagy képzeld el, hogy bejön egy ismeretlen a szobába, és rettenetesen megver, megnyomorít, tönkreteszi az életedet. Ezt az embert csak akkor fogod tudni gyűlölni, ha előtte szeretted? Ne vicceljünk már... A gyűlöletet egyáltalán nem kell pozitív érzésnek megelőznie.
szerintem nem, kellett h legyen ott szeretet vagy valamilyen emberhez fűzött remény :)
gyűlölni csak azt lehet akit előtte szerettél és csalódnod kellett benne vagy ami még rosszabb és azt hiszem létezik, ha egyszerre szeretsz és gyűlölsz!
Catullus: Gyűlölök és szeretek. Miért? Nem tudom én se, de érzem:
így van ez, és a szívem élve keresztre feszít.
Szabó Lőrinc fordítása
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!