Mit szóltok ahhoz az elméletemhez, miszerint az alacsonyabb emberek okosabbak?
pl. japánok-amerikaiak:az alacsony japánoknál van IQ , a magas amerikaiaknál kevesebb. Evolúciós okokból az alacsony embernek óvatosabbnak kell lennie és ezáltal okosabbnak is. Japánt hogy győzték le a 2. világháborúban,ésszel?
Nem,hanem hatalmas túlerővel. És Japán hogy állt fel utána a vereségből,azon túl hogy pont az usa támogatta? Bizony ésszel! Pont a szürkeállományra támaszkodva tudta elérni ezt a hatalmas gazdasági sikert.
Ez egy nemzetközi példa volt de két ember közötti interakcióban is megfigyelhető:a magasabb könnyen tud nemet mondani az alacsonyabb kérésére mert fizikailag nem kell tőle tartania. Az alacsony viszont nem tud nemet mondani a magasnak mert fizikailag fenyegetve érzi magát. Ezért a magasabb emberek eleve könnyen boldogulnak az életben,nem kell annyit gondolkodniuk,ergo nem lesznek olyan okosak. Az alacsony embernek viszont minden tudására szüksége lesz mert őt mindig alul fogják értékelni,ezért muszáj okosnak lennie.
Nem szívesen idegesítelek,de eddig azt is hülyeségnek tartottad hogy kevésbé tud boldogulni az alacsony ember. Most belinkeltem pár cikket de te nem kérsz bocsánatot hogy tévedtél vagy rosszul tudtad hanem egy lépést hátráltál és már azt mondod marhaságnak hogy okosabbnak kell lennie.
Nem baj,ez a gyakori kérdések oldalon így szokott lenni,de hadd osszak meg pár tényt az életemből,csak hogy az olvasók is okuljanak.
-30 éves vagyok
-általában 15-18 évesnek néznek
-nem szoktak magázni
-3 nyelvet beszélek,a negyediket most kezdtem
-előző munkahelyemen szellemi munkát végeztem középfokú végzettséggel,több éven keresztül
-azért jöttem el mert úgy éreztem hogy nem vesznek emberszámba,még az se akit én tanítottam be.
-az életben ritkán mondok nemet,nekem ritkán mondanak igent
-jelenleg építkezésen dolgozom segédmunkásként
Ráadással is készültem:
Homeless boy stealing the talent show.
Sok szeretettel küldöm,angol felirat van hozzá.
hát biztos, hogy nem fogom végignézni ezt a 8 perces videót meg elolvasni a temérdek cikket, amit összegoogle-öztél. inkább az érveinkre reagálj, magadtól, saját gondolataiddal, mert ez lenne a vita lényege. de te csak lököd a hülyeségedet és mindenféle idétlen cikkekkel próbálod alátámasztani. én most itt 5 perc alatt össze tudnék szedni neked 10 olyan cikket, ami azt bizonygatja, hogy a világ lapos. és? attól még nem lesz igaz.
az, hogy téged lenéznek és nem vesznek komolyan, az nem a magasságod miatt van. inkább nézz magadba, hogy miért vagy ilyen gyenge és életképtelen és ne a magasságodra próbáld fogni. ismerek alacsony embereket, akik sikeresek, ehhez mit szólsz? olyanokat is, akik buták. sőőőt, ismerek okos és sikertelen magas embereket is. na?
amúgy 2 külön kommentelő vagyunk a #23-assal, ha nem esett volna le.
Tudjátok mit utálok itt a gyakorin? A személyeskedést! Ez azt jelenti, hogy bármilyen kérdést ít ki az ember,rögtön elkezdik sértegetni!
Nem kell se olvasni,se megnézni. Tudjátok,kedves két külön kommentelő én azoknak küldtem akik esetleg majd olvassák ezt az oldalt,hogy lássák:nem csak én találtam ki ennek a kérdésnek a kiindulási alapját. A végkövetkeztetést lehet vitatni,de ti jobban szerettétek volna már azt amiböl kiindultam.
Közismert,bizonyított tényeket azonban nehéz megcáfolni. Ezért tehetetlenségeteket agresszióval kompenzáltátok. Ez is nagyon általános itt. Elfogytak az érvek,jöhet az erőszak!
Az okos embert nem zavarja se az,ha tévedett sem pedig az ha a másik nem ismeri el a saját tévedését. A sértegetést és az agressziót azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni.
"bármilyen kérdést ít ki az ember,rögtön elkezdik sértegetni" - nem tűnik fel, hogy már eleve a kérdésed sértegetés a magas emberek felé?
"Engem amúgy nem is zavar ha nem értenek egyet velem,direkt úgy írtam ki a kérdést:hogy "mi a véleményetek" mert nem megerősítést vártam hanem tényleg az érdekel hogy mit gondolnak az emberek,attól függetlenül hogy a véleményemet nem befolyásolja." ja persze, de aki nem ért veled egyet, azt hülyének nézed és agresszívan rátámadsz, hogy "Hazudsz!" - előző oldalon volt egy ilyen nagyon értelmes hozzászólásod.
amúgy beleolvastam az egyik cikkbe, többe nem fogok, mert nem szánok több időt a hülyeségekre, de abban pl. az van, hogy a magasak azért keresnek jobban (már ha ez igaz.. ezerféle mintán lehet ezerféle eredményt kihozni), mert általában magasabb pozícióban vannak a tekintélyük miatt. szóval amit te írtál, hogy azonos munkakörben kevesebbet keresnek, az orbitális f aszság. az pedig, hogy nagyobb a tekintélyük, nem jelenti azt, hogy butábbak. az eredeti állításodat, ami az értelmi képességekre vonatkozik, továbbra sem sikerült alátámasztanod semmivel.. és ne linkelgess nekem cikkeket, mert nem fogom az időmet ilyesmikre elb aszni, hanem írd le a saját véleményed röviden, érthető formában - ahogyan én teszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!