Mit szóltok ahhoz az elméletemhez, miszerint az alacsonyabb emberek okosabbak?
pl. japánok-amerikaiak:az alacsony japánoknál van IQ , a magas amerikaiaknál kevesebb. Evolúciós okokból az alacsony embernek óvatosabbnak kell lennie és ezáltal okosabbnak is. Japánt hogy győzték le a 2. világháborúban,ésszel?
Nem,hanem hatalmas túlerővel. És Japán hogy állt fel utána a vereségből,azon túl hogy pont az usa támogatta? Bizony ésszel! Pont a szürkeállományra támaszkodva tudta elérni ezt a hatalmas gazdasági sikert.
Ez egy nemzetközi példa volt de két ember közötti interakcióban is megfigyelhető:a magasabb könnyen tud nemet mondani az alacsonyabb kérésére mert fizikailag nem kell tőle tartania. Az alacsony viszont nem tud nemet mondani a magasnak mert fizikailag fenyegetve érzi magát. Ezért a magasabb emberek eleve könnyen boldogulnak az életben,nem kell annyit gondolkodniuk,ergo nem lesznek olyan okosak. Az alacsony embernek viszont minden tudására szüksége lesz mert őt mindig alul fogják értékelni,ezért muszáj okosnak lennie.
Szia!
Ez marhaság,pont ugyan olyan hülyeség mint mikor származás,kor,nem alapján ítélnek meg valakit.Van magasból okos,buta,ahogy alacsonyból is.Nem lehet így általánosítani.Természetfüggő,személyiség,és neveltetés függő is az egész.
Csatlakozom az első véleményéhez.
Egyébként már rég olvastam ekkora b*romságot, feldobtad a napom. :D
(Gondolom alacsony vagy, komplexusokkal.)
Most ezt egy kicsit diszkriminációnak érzem a magas emberekkel szemben:D
Nem tudom számodra mi számít okosnak, de annak ellenére, hogy magas vagyok 6 nyelvet beszélek, lehet, hogy ennek ellenére még hülyének kategorizálsz, de szerintem ez az elmélet nem helyénvaló^^
Az amerikai-japán különbségre annyit tudok mondani, hogy a két országban teljesen más mentalitás uralkodik, valószínűleg az az oka ennek.
úristen, de sötét vagy:D gondolom, valami komplexusos törpe lehetsz. a magasságnak semmi köze az iq-hoz, a japánok sem azért fejlett ország, mert alacsonyak. egyébként sem mondható el, hogy minden egyes japán a-tól z-ig okos. és akkor mi van a fejletlen, primitív, alacsonynövésű néger törzsekkel? vagy a magasnövésű, fejlett gazdasági szinten lévő skandinávokkal?
a 2 ember közötti példád pedig egyenesen nevetséges, nem az őskorban vagyunk, hogy bárki is azért ne mondhasson nemet, mert a másik 8 centivel magasabb tőle. és mi van akkor pl. azokkal a fiúkkal, akik 16-17 éves korukig inkább alacsonyak, és aztán hirtelen megnőnek? utána buták is lesznek szerinted? istenem, te tényleg nem vagy egy nagy agytröszt.
Juj, ez az elejétől a végiéig baromság!:D Olyan magabiztosan adod elő, pedig alaptalan hülyeség.
Bocsi, nem akarlak megbántani, néha nekem is vannak teljesen idióta ötleteim, felvetéseim, de a te elméleted is az.:D
Általánosítás. Egyértelműen nincs így.
Van sok olyan ember kinek ezért van egy picivel több IQ-ja, de nem minden alacsony okos emberben CSAK ez okozza. Ha egyáltalán van benne ilyen.
Megértem a hozzászólókat de mégis tovább mentegetném a dolgot!
Ugyanolyan képességekkel születik két ember,az egyik magas,a másik alacsony. A magasabbnak,ha nem kirívóan magas,akkor gyakorlatilag bármi sikerülhet mert a társadalmi elfogadottsága pozitív. Tehát az iskolában be tudott illeszkedni,aztán tanult valamit,végül abban dolgozik ha az neki megfelel.
Az alacsony ember viszont már az iskolában se tud beilleszkedni,ha jó tanuló akkor még annyira se! Már ott el kezdi használni az eszét hogy mikor induljon el és merre menjen haza hogy ne verjék meg!
Aztán tanul valamit de emberszámba sehol nem fogják venni,a fizetése mindig alacsonyabb lesz mint a hasonló munkakörben dolgozó,magasabb embereké.
Többször át kell képeztetnie magát,az állásinterjúkon eleve nehéz dolga van.
Na,és ezt utána átörökíti a gyermekeire is!Innentől kezdve evolúciós kérdés.
Első válaszoló vagyok.
Ez megint egy nagy hülyeség.A magas embereket is úgyanúgy kiközösíthetik az iskolából.Nem magasság alapján fogják,hogy "hah,Te csak 165 cm vagy?Akkor kiközösítünk"
Ez akkora egy marhaság.De legalább ne bizonygatnád.Ha valaki természete ostoba akármilyen magas lesz,nem fogja megállni a környezete.
Kérdező!Te hány cm vagy?Most már úgy érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!