Mit szóltok ahhoz az elméletemhez, miszerint az alacsonyabb emberek okosabbak?
pl. japánok-amerikaiak:az alacsony japánoknál van IQ , a magas amerikaiaknál kevesebb. Evolúciós okokból az alacsony embernek óvatosabbnak kell lennie és ezáltal okosabbnak is. Japánt hogy győzték le a 2. világháborúban,ésszel?
Nem,hanem hatalmas túlerővel. És Japán hogy állt fel utána a vereségből,azon túl hogy pont az usa támogatta? Bizony ésszel! Pont a szürkeállományra támaszkodva tudta elérni ezt a hatalmas gazdasági sikert.
Ez egy nemzetközi példa volt de két ember közötti interakcióban is megfigyelhető:a magasabb könnyen tud nemet mondani az alacsonyabb kérésére mert fizikailag nem kell tőle tartania. Az alacsony viszont nem tud nemet mondani a magasnak mert fizikailag fenyegetve érzi magát. Ezért a magasabb emberek eleve könnyen boldogulnak az életben,nem kell annyit gondolkodniuk,ergo nem lesznek olyan okosak. Az alacsony embernek viszont minden tudására szüksége lesz mert őt mindig alul fogják értékelni,ezért muszáj okosnak lennie.
Akkor értem mi ez a "gyűlölet" a magas emberek iránt,de marhaság.
A normális ember a személyiséget nézi,nem a külsőt.Bár,most nem megsérteni akarlak,nincs semmi baj azzal,hogy 162 cm vagy,de a belsőddel annál inkább.
aha, szóval egy irigy, gyűlölködő törpe vagy, aki egész életében lenéztek és most úgy próbál 'bosszút állni', hogy elhiteti magával, hogy ő intelligensebb, mint a magas emberek.
'..a társadalmi elfogadottsága pozitív. Tehát az iskolában be tudott illeszkedni,aztán tanult valamit,végül abban dolgozik ha az neki megfelel.' csak mondom, hogy a nagyon magasakat ugyanúgy piszkálhatják, mint a nagyon alacsonyakat. a legtöbb ember átlagos magasságú, aki ettől - lejjebb vagy feljebb - nagyon eltér, az mindig ki van téve az átlagosak piszkálódásának. te nagyon alacsony vagy, piszkáltak. én magas lány vagyok, szintén volt részem az átlagosak piszkálódó megjegyzéseiből (zsiráf és társai, nem mintha nagyon magamra vettem volna, mert tudtam, hogy csak irigyek, hogy én modellalkat vagyok, ők meg nem). szóval azért ez nem ilyen egyszerű. amúgyis ezer dolog miatt piszkálhatják a másikat: a súlya, a hajszíne, az anyagi helyzete stb. és ha valaki magas, de kövér és azért bántják? miben akadályozott téged a magasságod munka terén? oké, kosárlabdázó nem lehetsz, de egyébként ..?
'Már ott el kezdi használni az eszét hogy mikor induljon el és merre menjen haza hogy ne verjék meg!' hát ehhez aztán k urva nagy ész kell. plusz mint már említettem, ezer más dolog miatt lehet piszkálódás/verés célpontja, nem hinném, hogy kifejezetten az alacsonyak lennének a célcsoport. sőt, pont emiatt a kisebbségi komplexus miatt szerintem rengeteg nagyhangú, erőszakos alacsony ember van, mert próbálnak kompenzálni (napóleon-szindróma, tudod..) arról nem is beszélve, hogy a testi erő sem feltétlenül arányos a magassággal. hiába 180 centi valaki, ha nyeszlet és izomtalan, azt simán elveri az egy fejjel alacsonyabb, zömök, izmos illető.
'fizetése mindig alacsonyabb lesz mint a hasonló munkakörben dolgozó,magasabb embereké.' ilyen hülyeségeket meg honnan szedsz? valami bizonyíték, statisztika? gyanítom, hogy ez csak a te agyszüleményed. rengeteg helyen amúgy is fix bér van, magasság alapján aztán pláne nem tudnak kivételezni. logikátlan is, amit mondasz: 'az állásinterjúkon eleve nehéz dolga van' - miért is? ha annyira okosak az alacsonyak, ahogy állítod, miért lenne nehéz dolga? tegyük fel, hogy van egy átlag magasságú főnök, miért ne akarná a nála alacsonyabb és (szerinted) jó képességű jelentkezőt felvenni a nála (mármint a főnöknél) magasabb, (szerinted) rosszabb képességű jelentkezőnél? a főnök sem akarja magát törpének érezni egy beosztott mellett..
'Na,és ezt utána átörökíti a gyermekeire is' az elején még ezt írtad: 'Ugyanolyan képességekkel születik két ember' akkor most melyik is? döntsd már el!
összességében csak az alacsonyak sértettsége szól belőled, ez nem érvelés, amit csinálsz. ennyi erővel én meg kitalálom, hogy a barna hajúak okosabbak, mint a szőkék, mert ismerek 3 okos barnát és 2 buta szőkét. szedd már össze magad, nevetséges vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!