Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak én örülök annak, hogy...

Csak én örülök annak, hogy nem születtem a Z (vagy a késői Y) generációba?

Figyelt kérdés
Alapvetően semmilyen rokoni vagy baráti viszonyban sem állok olyan emberrel, aki 1998/2000-ben vagy később született (csak ismerőseim által hallom, hogy milyenek ők). Ennek ellenére, azért azt én is észrevettem, hogy ez a generáció egy hihetetlenül nagy erkölcsi fertőben vegetál. Tudom, hogy sokan azt hiszik, hogy játszom a megmondóemberkét, de az én korosztályom (93-as vagyok), még abszolút nem ilyen volt. Közöttük is vannak olyanok, akik legfeljebb áramvezetésre lennének méltóak, de csak nagy vonalakban elmondom amit gondolok a mostani tizenévesekről: Ostoba ultrafelszínes viselkedés, a lányok folyamatos facebook posztolgatása a 75D-s mellükről (amúgy gőzöm sincs a mai lányoknak átlagban miért van jóval nagyobb mellük, mint a kortársaimnak, ezt valaki megválaszolhatná), amire a sok nyikhaj szolizott, felnyalt hajú bájgúnár csorgatja a nyálát, miközben tonnaszámra szedik a tömegnövelőt és tesztoszteront, hogy imponáljanak a felfújt lufi testalkatukkal annak a sok ostoba luvny@nak, akik azt hiszik, hogy olyanok, mint a minőségellenőrök, akik eldöntik, hogy melyik fiú jöhet számításba és melyik az értéktelen halálraítélt senki. Aki egy kicsit is normálisan/visszafogottan próbál viselkedni, azt elkönyvelik egy örök lúzernek, ha valaki nem veszíti el a szüzességét 15 éves korára, akkor pedig már nem is ember. Azért hálát adok a sorsnak, hogy én egy viszonylag konzervatívabb osztályban érettségiztem le, mert én sem vagyok egy álompasi (elég alacsony vagyok), szóval lehet ha most lennék középiskolás, már egy szellemi roncs lenne belőlem, hogy mindenkinek, mindenben meg kellene felelnem, ahogy azt a mostani tizenévesek megkövetelik egymástól.

2016. máj. 2. 15:09
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Erre csak ket idezettel reagalnek. Az elso eredete vitatott, a masodik biztos:

The children now love luxury. They have bad manners, contempt for authority, they show disrespect to their elders.... They no longer rise when elders enter the room. They contradict their parents, chatter before company, gobble up dainties at the table, cross their legs, and are tyrants over their teachers.

-Platon

--

The young people of today think of nothing but themselves. They have no reverence for parents or old age. They are impatient of all restraint. They talk as if they alone knew everything and what passes for wisdom with us is foolishness with them. As for girls, they are forward, immodest and unwomanly in speech, behaviour and dress.

-Peter the Hermit 1274 AD

2016. máj. 4. 16:57
 22/23 anonim ***** válasza:

18-as vagyok.

19-es: igen, ebben egyetertek alapvetoen, viszont en mindenfele szakrol azt hallom, amit irtam. Szerintem a rendszert nagyon ellehetetlenitette az, hogy a legtobb szak fizetos lett, es allami osztondij nincs, mint regen. Akkor a magasabb atlaggal magasabb osztondijat lehetett kapni. De ez mar teljesen mas tema. :) digitalis generacio, de a google-t nem merik hasznalni, nem tudjak magabiztosan hasznalni az office-eszkozoket, amik a munka vilagaban alapveto dolgok. Ugy erzem, hogy bar a neten sok informaciohoz hozzajuthatnak, kevesbe nyitottak, erdeklodoek. De ez csak az en tapasztalatom. Egyebkent 32 eves vagyok, PhD-val a hatam mogott.

21-es: amit beideztel, azokon szoktam elmelkedni nagyon sokat, nagyon eltataltad ezt. Koszi! Magamba szoktam nezni, hogy mi milyenek voltunk, de amikor egy 25 evestol hallom ugyanazokat a problemakat, amiket en is leirtam, azert az elgondolkodtato. Tenyleg igyekszem megerteni ezt a generaciot is, de osszessegeben teljesen masok, mint mi voltunk, teljesen mas megkozelitest igenyelnek. En egyertelmu kulonbseget tudok tenni az 5 evvel ezeletti fiatalok es a mostaniak kozott. Egyik sem jobb vagy rosszabb, egyszeruen mas, ami nekunk, oktatoknak is nagy kihivas. Ezt higgyetek el. :) Hozzateszem, hogy tesom kozepsuliban tanit, es hasonloak a tapasztalataink. :)

Akik lepontoztak, valoszinuleg valamit sertesnek vett. Nem allt szandekomban ez.

2016. máj. 4. 21:06
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

2001-es vagyok (14 éves).

Megnyugtatlak, ki lehet kerülni a "luvnyákat" meg a "bájgúnárokat". Csak meg kell válogatni a barátaidat. Amúgy én nem vagyok olyan, de nem zavarnak cseppet sem. Van, amelyik egész jófej vagy aranyos közülük. Persze vannak bunkók is, de azok mindenhol, mindig voltak. Nem hiszem, hogyha én nem érzem magam rosszul köztük (pedig rendesen benne vagyok az általad említett korosztáyban), akkor téged kéne hogy zavarjon.

Persze lehet hogy máshol nem ez a helyzet, azt nem tudom, de az biztos, hogy vannak még olyan gyerekek, akiknek nem csak a facebook számít.

Ja, és nem sértésnek vagy kioktatásnak szántam, főleg mert idősebb vagy:D Csak szerettem volna, hogy ne szörnyülködj olyan dolgokon, amiken nem feltétlen kéne.

2016. jún. 4. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!