Csak én örülök annak, hogy nem születtem a Z (vagy a késői Y) generációba?
"Csak én örülök annak, hogy nem születtem a Z (vagy a késői Y) generációba"
"(93-as vagyok),"
Te egy Y generációs vagy, (az Y generáció 1994 előtt született) tehát nem tudom, hogy minek örülsz.
Sikerült a saját társadalmi csoportod negatívan általánosítani ...
Én '89-es vagyok, és én is örülök, hogy nem később születtem.
Nálunk is bőven volt elit suliban az, hogy cikizzük a másikat, amiért nem divatos, de ott kimerült abban, hogy a divatos csaj a New Yorkerben vásárol meg nagy ritkán elmegy bulizni. Szóval ha vmi "bénácska" követte is őket, mert nem mert különbözni, semmi olyanban nem követte őket, ami káros.
Manapság... hát kb. útszélien öltözve mennek be a suliba, 14 éves kiscsajoknak 3d műszempillájuk van meg sztem egyeseknek még kollagén is a szájában, láncdohányosok, hajnaéig buliznak egy héten többször. Hát nem tudom, hogy bírtam volna ki a fikázódást, mert sosem voltam ez a műcsaj partiarc. Akkor nem volt ennyire könnyű elérni bárkinek az életét, nem fb-n, instagramon éltük az életünk, nem tudtak szanaszét filterezett fotókat feltölteni a feltűnési viszketegségben szenvedő kis libuskák.
Azt, hogy a srácok hogy néznek ki... azt letojtam akkor és most is, mert mindig az idősebb korosztály jött be nekem. Nem mintha nem lettek volna hasonlóan röhejes divatok a mi időnkben... ez a 72-es betűméretes "Armani" póló diszkósköcsög stílus meg a divatrockerség semmivel sem jobb, mint a swagyolo.
Az is biztos, hogy akkoriban nagyobb biztonságban voltam egyedül az utcán tiniként, mint akár most felnőttként.
Egyedül leszek a véleményemmel, de ez a szemlélet a korral jár :)
Én '90-es vagyok. Már mi megállapítottuk a suliban, hogy az alsóbb osztályok "hihetetlenül nagy erkölcsi fertőben vegetálnak" :D
Aztán az utánunk lévők is, majd az azután lévők is, végül a 7 évvel fiatalabb öcsémék is.
Az emberek nem változnak. Persze, változik a divat, meg a közeg ahol előadják magukat, beszélhetünk neveletlenségről is, de mi is, és az előttünk lévők is mind hasonlóan viselkedtünk volna tini fejjel, ha lett volna facebook, mint a mai gyerekek.
Amíg nem töröltem magam onnan, még 40-es ismerőseim is kitették minden percüket. Ők talán mások lettek volna a maguk idejében? Fenét.
Nyilván mindig vannak a koruknál érettebbek, akik képesek kulturáltan viselkedni - én is közéjük tartoztam -, de hidd el, amikor én általánosba jártam, nekünk is volt sokszor bukott, 16 éves tinipi.cs az osztálytársunk, akin végigment már egy pár rég ballagott osztály.
Másik osztálytársam 12 évesen a szülinapi buliján kizárta az anyját, hogy sztrippelhessen a srác előtt, aki bejött neki.
Annak örülj inkább, hogy a háborúkat - remélhetőleg - megúsztad. Nem lehetett olyan élvezet, mint ahogy egyesek a játékok miatt elképzelik.
#7: Hát nem tudom, végzős egyetemistaként, nem éppen az ilyen ... jönnek be, akiknek még ott van a tojáshéj a s€ggükön:
De szerintem a normálisabb kortársaim közül mind ezen a véleményen van.
Azt írtad, hogy az Y és a Z ilyen, te Y vagy nem pedig Z, átmenet pedig nincs, mivel aki 94 után született, azt "Z" generációs. Azaz, te az említett "késő Y" vagy.
Az, hogy anno nem ilyen volt teljesen hamis szintén.
A képek nem Facebookra, hanem a MyVIP-re és az IWIW-re kerültek fel, esetleg MSN profilképnek, ahogy a "posztokat" is ezeken a helyeken kellett keresni.
A tömegnövelőket és a tesztoszteront sem 2000 után találták ki.
Én is '93-as vagyok, emlékszem, milyen volt a korosztályom tiniként. Semmivel sem volt jobb! Akkor nem a facebook volt az elterjedt, hanem a myvip (öregeknek az iwiw :D), arra tolta fel mindenki a pózolós, "szexivagyok" fotóját - amikkel igen gyakran lehetett találkozni napisz.ron, csibef.szon, subbán, meg a többi, hasonló blogon. Amikor kezdtem a 9. oszályt, a legtöbb osztálytársamnak már jelentős bulizós múltja volt, sokan cigiztek, és bizony, 14-15 éves korára már sokan elvesztették a szüzességüket. A menő lányok akkor is nyakig tolt cickókkal csücsörítettek a fotón, semmivel sem voltak különbek, mint a mostani "ostoba luvnyák", hogy téged idézzelek. Ráadásul akkor volt az emo-láz is, amit állitólag olyan fiatalok alkottak, akik érzelmesebbek másoknál, gyakorlatilag viszont az egész a magamutogatásról, a "nekem-van-pénzem-kockás-Vansre-neked-meg-nincs"-féle hozzáállásról, egekig tupírozott hajról szólt. Megint csak a külsőségek.
És lám, az velem egykorú ismerőseim legalább 90 %-a mára tök normális lett. A mostani tinik is azok lesznek nyolc év múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!