Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem tudom elfogadni, hogy...

Nem tudom elfogadni, hogy nőnek születtem, van még így valaki?

Figyelt kérdés
Kezdem ott, hogy a családomban nagyon rossz élete volt/van a nőknek, mind el van nyomva és önkéntesen alá is rendelik magukat a férjüknek, nem tudom, miért jó ez nekik, de szerintük ez a normális. Én nem akarok ilyen lenni. Egyszerűen úgy érzem, nincs semmi szabadságom. Nem találkozhatok a netről szabadon bárkivel, mert egy nőnek veszélyes, nem mászkálhatok éjszaka szabadon, hiába tölt fel lelkileg, vagy töltene, mert egy nőnek veszélyes, küzdeni kell a diszkriminációval, hogy a munkáltatók a gyermekáldás miatt diszkriminálnak, hogy ezzel is lehúzzák a pénzt, ráadásul a férfiak fizikailag erősebbek, így ha olyan pasit fognék ki, aki fizikailag bántalmaz, az akár az életembe is kerülhetne. De most komolyan, ki akar így nő lenni? Nem tudom megtalálni a női létben a szépséget, főzni, mosni, takarítani, cselédkedni utálok, nem is tudok főzni és nincs is kedvem megtanulni. Megmondaná valaki, miért jó nőnek lenni?

2015. ápr. 25. 21:55
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Aki igazán akar az változtat. Nem arab országban élünk, a nőknek is ugyanazok a jogaik. Ha igazán talpraesett és független ember vagy, akkor nőként is éppen ugyanúgy tudsz érvényesülni. Én soha nem tartottam magam kevesebbre, csak azért, mert a "gyengébbik nem" táborát erősítem. A fizikai erő nem minden, szerintem rosszul közelíted meg a dolgokat. :)
2015. ápr. 25. 22:05
 2/10 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy?

Költözz el!

Nem kell neked is olyannak lenni, mint ahogy nálatok szokás.

2015. ápr. 25. 22:19
 3/10 anonim ***** válasza:
80%

Hát így valóban senki. De te magad írtad, hogy a családodban az elnyomott nők alávetik magukat férjeiknek. Most komolyan őket kell példaként magad elé állítani? Aki hagyja, hogy a férje rendelkezzen róla, az meg is érdemli a sorsát.

Igen, egy nőnek tényleg veszélyes éjszaka, de ezzel is meg lehet birkózni. Normális ember nem megy hajnali kettőkor egy sikátorba sétálni.

Hogy milyen pasit fogsz ki, az pedig csak rajtad múlik. Egy erőszakos, hímsoviniszta férfiról hamar kiderül, még ha egy ideig tetteti is magát, figyelni kell az apró kis jelzéseket. Ha csak egyszer felemeli a kezét, ha csak egyszer erőszakosabbá válik a piától, ha csak egyszer is megjegyzéseket tesz arról, hogy te majd otthon leszel, mint háziasszony, akkor lépni és nem adni n+1 esélyt.

A gyerekvállalásos dolog viszont nem teljesen jogos (és emiatt a rész miatt leszek lepontozva...). Vegyünk egy egyszerű példát: fogorvoshoz mész hétfőn reggel 8-ra, hónapok óta van időpontod, szabadságot vettél ki miatta. Mikor odaérsz derül ki, hogy az orvos sajnos nem tud ellátni, mert az asszisztens váratlanul náthás lett a gyereke és otthon kell maradni vele. Az orvos asszisztencia nélkül nem tud dolgozni. Mit teszel? Együttérzően jobbulást kívánsz a gyereknek, majd kérsz egy új időpontot, amire ismét várhatsz 2 hónapot, vagy egész nap bosszankodsz, hogy ez is épp veled történik? Igen, egyszer- egyszer mindenkivel előfordul ilyen. De ismerek nem egy olyan gyereket a környezetemben, akik non-stop betegek, mindent elkapnak. Minden második héten otthon kell lenni valakinek a kicsi mellett (unokaöcsém 2 éves), mert nem mehet bölcsibe se. Mire lehetne alkalmazni egy olyan embert, aki minden második héten kimarad? De hogy ne legyen ennyire kisarkított a példa, az is bőven elég, ha félévente csak 2-3 alkalommal hívod fel a főnököd azzal, hogy egy hétig nem tudsz bemenni. A fent említett fogorvos mit csináljon ilyenkor? Még ha töröltet mindenkit, akinek időpontja van, akkor is kötelessége ellátni a rendelést, sürgős eseteket mindenképpen. Ha van asszisztens, ha nincs. Most képzeld el a szituációt az orvos szemszögéből is. Neki milyen kellemetlen lehet mindenkit lemondani (ami nyilvan utolsó pillanatban történik meg), a betegek elkönyvelik meg izhatatlannak, kiesik egy halom pénz, de a sürgős esetekről így vagy úgy, gondoskodnia kell. Természetesen nincs mindig így, de minekután kirúgni valakit azért, mert túl sokat hiányzott a gyereke betegsége miatt, nem lehet, a munkáltatók úgy előzik meg a bajt, hogy a kicsit is "gyanús" embereket nem alkalmazzák. Szomorú, de mi mást lehetne tenni?

2015. ápr. 25. 22:28
 4/10 anonim ***** válasza:
Cseréljünk. Én szívesebben élnék nőként.
2015. ápr. 25. 22:40
 5/10 anonim ***** válasza:
74%
Nekünk férfiaknak jobb ? Azért a kis spriccelésért mennyit kell hazudozni megjátszani magunkat . Szinten tartani magunkat edzeni , stexet hajkurászni fenntartani a látszatot . Rossz választás estén meg a nyakunkba a baj . Ti akkor görcsöltök mikor a petesejt ürül mi akkor amikor nem tud . Mitől lenne jobb egyik nem a másikénál ? Senkinek se jó sehol a világon , bárkivel cserélnél rájönnél .
2015. ápr. 25. 22:40
 6/10 piriiiii ***** válasza:

Érdekes, ezen még így sosem gondolkodtam, de biztosan azért, mert én szeretek nő lenni. Hogy miért? Ezt nem tudnám biztosan megválaszolni, talán egész egyszerűen azért, mert elsősorban ember vagyok, és utána nő. És, mint ember, nem törődöm azzal, hogy melyik "oldalon" állok. Mert mindkettő nagyon szép, ugyanis mindkettő fontos az élet továbbviteléhez.

Egyébként egy-két konkrétum, hogy miért jó nőnek lenni: majd, ha a gyermeked lesz a hasadban, megtudod. Csak azért érdekes, mert nekem még nem volt ilyen élményem, de nagyon jól tudom, hogy milyen fantasztikus lesz majd, és tudom, hogy na ezért például jó nőnek lenni.

Továbbá, nem mondom, hogy egy gyenge nebáncsvirág volnék, de egyszerűen "illik" hozzám a nők törékenysége, úgy eleve a nőiesség, szeretem, hogy megállás nélkül lehetek gyengéd, érzelmes, stb. Azt sem mondom, hogy egy férfi nem lehet gyengéd (sőt, legyen is az!), érzelmes, de hát ugye bevallhatjuk, hogy nem ez a férfiak fő jellemzője.

Nem attól leszel nő, hogy főzöl, mosol, takarítasz, "cselédkedsz". Attól leszel NŐ, hogy van melletted egy FÉRFI. Már ha megtalálod az igazi férfit, de egy férfi meg attól lesz férfi, hogy van mellette egy nő. A lényeg, hogy emberek vagyunk mind-mind-mind, és majd jön magától minden-minden-minden.

Fogadd el szépen, mert Te ez vagy. Nem tagadhatod meg önmagadat, az ugyanis természetellenes.

2015. ápr. 25. 22:43
 7/10 anonim ***** válasza:

"Attól leszel NŐ, hogy van melletted egy FÉRFI."

Hát ez az eset nem mindegyik nőre alkalmazható.

Attól még nő nő, ha éppen szingli, özvegy vagy leszbikus.

Szerintem különböző nőtípusok vannak.

És amit te átélsz az egy korszak, amin a legtöbb nő átesik. Én is fel voltam háborodva a női lét igazságtalanságain. Azután elmúlt.

2015. ápr. 26. 00:44
 8/10 anonim ***** válasza:

"Attól leszel NŐ, hogy van melletted egy FÉRFI."

Én akkor is NŐNEK érzem magam, ha éppen egyedül vagyok.

2015. ápr. 26. 01:28
 9/10 piriiiii ***** válasza:
Ti sem tudtok a sorok között olvasni, ugyebár.
2015. ápr. 26. 01:36
 10/10 anonim ***** válasza:
A családodtól költözz el, rázd le magadról a rossz példájukat. Netről bárkivel találkozhatsz nyilvános helyen (kávézó, múzeum, séta a parkban... nálam amúgy se az szokott lenni az első randi, hogy felmegyek hozzá). Tanulj valami harcművészetet, onnantól ott mászkálsz, ahol akarsz. (Éjjel gázos környéken egyébként férfiaknak se ajánlott, ha ez vigasztal.)
2015. ápr. 27. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!