Azért nem elfogadni a barátomat mert anyagilag jobban áll mint mi?
Barátommal 1 éve vagyunk együtt és fél éve költöztünk össze. Ritkán szoktam hazamenni, főképp a szüleimmel való rossz kapcsolatom miatt. Húsvétkor voltam otthon, beszélgettem húgommal, és mondta, hogy anyáéknak mostanában az a szokásuk, hogy barátomat egy elkényeztetett kis.. állítják be, mert az ő családjuk gazdagabb. Rákérdeztem szüleimnél, és mondták, hogy elismerik, nem szép dolog, hogy a hátam mögött beszéltek erről, de nem akarják, hogy én is olyan elkényeztetetté váljak mint ő, éppen ezért szeretnék, ha valaki mást keresnék.
Rosszul esik, hogy ahelyett hogy örülnének, hogy legalább szeretjük egymást, inkább irigykednek, ráadásul mindezt idáig a hátam mögött.
Várd ki a végét. Lehet a szüleidnek lesz igaza vele kapcsolatban.
Azért el kellene gondolkozni arról, amit mondtak. Nem csak a saját fejed után menni.
Régi nóta, honnan tudod, hogy az zavarja a szüleidet, hogy barátodék gazdagabbak? Ezt ők elmondták? Vagy ezt pszichológiai, szociológiai képességek birtokában kiötlötted?
Néhányan egyből arra asszociálnak ha olyan embereket látnak, aki a külsőségeket helyezi előtérbe, hogy azok "gazdagok" és mások biztosan "irigyek" rájuk.
Vannak bizonyos gondolkodási síkok, ahonnan lehet szemlélni ezt a helyzetet, szüleid ezt abból az irányból látják, amiket el is mondtak.
Nem ismerem a barátodat, de ha mindent megkapott, minden van körülötte, kötelességtudatot nem neveltek bele, valószínű soha az életben nem lesz képes fenntartani magának ezt a színvonalat, sajnos ez az esetek 95%-ban így működik.
De ha ez nem így van, akkor szüleid tévedtek. Ez a kérdésedből nem derül ki, nehéz erre válaszolni.
4-es, ez bele van írva:
"Rákérdeztem szüleimnél, és mondták, hogy elismerik, nem szép dolog, hogy a hátam mögött beszéltek erről, de nem akarják, hogy én is olyan elkényeztetetté váljak"
Kérdező én megértem, miért is rossza a viszonyod a szüleiddel, - ne keress mást a kedvükért. Milyen már...
Az anyagi helyzet is csak egy dolog az ember életében, és még változik is, hol erre, hol arra....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!