Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akik utálják a zsidókat...

Akik utálják a zsidókat kérdezném, miért?

Figyelt kérdés
A provokációt kerüljük. Csak kérdem. Semmi rasszizmus, hátsó szándék. Sőt, mert én szeretem őket. Indokra vagyok kíváncsi, mi ad rá okot ennyi embernek, amikor magyarország nagy része zsidó keresztény, és Jézus is zsidó?!
2016. ápr. 25. 20:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
Mi az hogy zsidó kereszténység? Ilyen gyökérséget hogy mondhatsz? A keresztények Jézus megfeszítése kapcsán (mivel kereszten feszítették meg) nevezik magukat kereszténynek. (A zsidók feszítették meg amúgy, és ők nem fogadják el Jézust)
2016. ápr. 25. 22:45
 12/19 anonim ***** válasza:
15%

Mert mocskosul pofátlanok, durva kettős mércéjük van, követelőznek és kivételezettek.

Én is tudom ajánlani a kuruc.info -t, többnyire tényeket írnak, felesleges azzal jönni, hogy elfogultak lennének.

2016. ápr. 26. 01:49
 13/19 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező! Alattomosak és ahol lehet csalnak, hazudnak, hogy elérjék amit akarnak.

Ne vedd zokon, de te zsidó vagy? Mert annyira véded őket, ahelyett, hogy a saját néped pártján állnál...

2016. ápr. 26. 02:00
 14/19 anonim ***** válasza:
67%

"Kiforgatnak? És ez nem a kiforgatott hibája? Hülye a rabló, mert a ház ura spórolt a riasztón?"

Nos, ez egy elég hülye mentalitás, eszmefuttatásod szerint, akitől lopni lehet, attól kell is?

Nem irigylem a környékeden élő idős néniket...:(

Nekem semmi bajom a zsidókkal, mert olyanokat ismerek, akik felnőtt korukra tudták meg, hogy azok, de hogy megtudták, sosem tudtak evvel azonosulni.

Inkább az olyan bugyuta emberek, akik ezt használják fel önmaguk fényezésére, az idegesítő, de az más tulajdonságra is igaz.

2016. ápr. 26. 02:52
 15/19 A kérdező kommentje:
Azt hiszem akkor meg van a válasz. Tehát: A szegény gazdagokra irigykedő réteg csak akar találni egy bűnbakot hogy levegye magáról a felelősséget, és tudja valamivel nyugtatni magát a rossz körülményeiért.
2016. ápr. 26. 08:21
 16/19 anonim ***** válasza:

Zsidó kereszténység vs katolikus kereszténység???

Kérdező, ez orbitális baromság.

2016. ápr. 26. 10:42
 17/19 anonim ***** válasza:
37%

Szia kérdező!

Elolvastam az eddigi válaszokat.

Vannak olyanok amikre nem tudnék semmit sem írni és vannak olyanok ,amik hot baromságok....stb

De az egyik válasz amit nem értek ,az a 7-es válasza.

Először is...

A magyarországi politikus nagyfele -állitásod szerint- mégis miért lenne zsidó?

Én így kapásból jelenlegi magyarországi politikusok közül csak 2-őt tudnék mondani akik valóban zsidók és nem csak úgy "zsidók" ahogy azt a "kedves" szélsőjobbosok mondogatják. :)

Szóval ebben -nem csak szerintem ,hanem szemmel láthatóan- tévedsz.

Én személy szerint utálom a politikát.

Csak annyira foglalkozok a politikával amenyi az izraeli-palesztin konfliktust érinti. Többet nem igazán ,mert agy görcsöt kapok tőle.

Plusz,ha meg lep a pénz sem érdekel. Magasról sz@@@rok a pénzügyekre. Max. annyit foglalkozok vele ,hogy pl. colát tudjak venni ,de nem érdekel.

A másik:

"Én nem kedvelem a zsidókat. A cionistákat pedig utálom (a kettő nem ugyan az!) Az ortodox zsidókkal viszont nincs bajom. Ők egy zárt világ, ott Isten és a messiás a lényeg; nem a mások kizsákmányolása."

Ha a zsidókat nem kedveled ,akkor az ortodoxok miért képeznek kivételt?

Örülök annak ,hogy a cionizmust nem vetted egy kalap alá az egész zsidósággal.

De azt is illendő megjegyezni ,hogy sokaknak (az emberek -szerintem- 80-85%-ának) tév kép él a cionizmusrol.

Vannak olyanok akik a világ leggonoszabb és elvetemültebb ideológiájának tartják ,még a viziló hasmenését is hozzá fűzzik ,mert a cionizmus a vizilóvak ellen van...

Vannak olyanok (beszélve zsidókról ,keresztényekről) akik magának ,egy valóságos "sechinának" (arab eredetű szó: I-teni ajándék) tekintik és szerintük a Messiás "világ szemlélete"....

Vannak olyanok (legyenek zsidók ,vagy sem) akik sehol sem vannak a cionizmussal ,de ha kérdezik ,válaszol -ez vagyok én :DD-.

Én anno egy olyan keresztény közösséghez tartoztam ,ami támogatja a cionizmust ,erő teljesen.

Majd egy idő múlva -mikor már vallásos zsidó voltam- teljesen megváltozott a véleményem a cionizmusról.

Utáltam Izraelt,minden Izraellel kapcsolatos kérdésnél Izrael ellen írtam és ha szóba jött ,hát támadtam -mentálisan persze-.

Anticionista voltam -erőteljesen- ,valamilyen szinten tartottam a kapcsolatot a közismert anticionista háredi (ultra-ortodox) neturei kartával (נטורי קרתא) ,akik találkoztak Arafattal,Ahmedinezsáddal és Abbásszal is.

Idő közben egy hiloni (szekuláris izraeli) tanácsolta ,hogy olvassak egy izraeli író után ,aki felnyitotta a szememet a cionizmussal kapcsolatosan.

A cionizmust Herzl nem úgy képzelte el ,ahogyan ma az emberek (legyen zsidó,nem-zsidó,cionista ,vagy anticionista) nagytöbbsége gondolkodik a cionizmusról.

A mai cionizmus -izraeli történészek és írók szerint is- nézetbe külőnbőzik a "Herzli" cionizmustól.

Herzlnek nem az volt a célja a Izrael államával kapcsolatosan ,hogy megmutassa a nagyvilágnak ,hogy ő húú ,de egy "gigamegaigazieredetinagy" zsidó.

Hanem ,hogy biztonságot biztosítson a zsidóságnak.

Neki mindegy lett volna ,ha az Anktartiszon ,vagy Ugandába van Izrael.

Számára az volt a lényeg ,hogy a zsidóság (más népekkel való békében) békességben éljen.

"Sálom ál Jiszrá'él"

Ez volt Herzl ideológiája.

A mai cionizmus pedig csupán csak izraeli nacionalizmus.

Én személy szerint semmilyen politikai ideológiát nem támogatok ,csak olyan van amit ellenzek (de még mennyi...).

Egyébként ,vissza térve az ortodoxokhoz...

Senki sem lesz attól jobb ember ,hogy ha hisz I-tenbe.

I-tenhívő a legelvetemültebb gyilkos is lehet.

Ateista pedig egy rendes és békés ember is.

Ez persze fordítva is igaz.

Szokták mondani:

"Good without G-d" ;)

Dióhéjban erről ennyit.

+ méghozzá fűzném ,hogy más embert származása/vallása miatt fújólni a legnagyobb baromság.

Már az evulócionizmus és a kreacionizmus szerint is.

Csak gondolj bele!...

Üdv!

2016. ápr. 26. 21:39
 18/19 anonim válasza:

"Azt hiszem akkor meg van a válasz. Tehát: A szegény gazdagokra irigykedő réteg csak akar találni egy bűnbakot hogy levegye magáról a felelősséget, és tudja valamivel nyugtatni magát a rossz körülményeiért."

Köszönöm szépen! Ezt hibátlanul megmondat!

2016. jún. 19. 20:29
 19/19 anonim ***** válasza:

Ez a kérdés + az első válasz is csak egy zsidó provokáció.

Azonnal a nem zsidók ellen fordulnak.

Lehet, hogy az ilyen "ravasz" dolgaikért nem szeretik őket?

2016. jún. 19. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!