Miért szeretik ennyien az animékat felnőttként?
"Ugyan már, egy mese nem tud lesokkolni" Ilyet állítasz amikor nem is láttál még ilyet,és az undorító trancsírozás nem sokkoló,tudod mit jelent az hogy a pszichére hat?:)
"Egyébként meg igen, van benne valami, be akarják "szaratni" a gyerekeket, hogy aztán majd felnőttként ilyen meg olyan traumájuk legyen, hogy aztán szedhessék a gyógyszereket stb" Azért vannak néhány animében politikai dolgok is mert a gyerekeknek szól,egyre inkább magad alatt ásol :D
"De amúgy ha ilyen brutálisak ezek az animék, akkor szint úgy nem értem azokat az embereket, akik nézik, mert bennük nem kóser valami. :) "
A gagyi élőszereplős horrorok után kell valami izgalmas is ami nem a sablonos hollywood szüleménye.
"De egyébként gondolj bele, napközben miért tennének be ilyen mesét, hiszen nincs otthon senki, délután fogadni mernék, hogy nyomatják az ilyesmit. :) " a délután is napközbe van,1 óra is délután van meg 2 is,magad ellen beszélsz.
Ha annyi animét láttál amit tv kapcsolgatással lehet nézni akkor igazi/normális animét sose láttál. Azokat nem adják a magyar tévéadókon ugyanis.
Rengeteg felnőtt amúgy néz sima meséket is, ettől még nem lesz gyerekes.
Öhm... én nem láttam animét, nem is hiszem, hogy fogok, de megvédeném. Nem tudod, miről beszélsz, akkor csak magadat égeted.
Egyébként akkor sem leszel hülyébb, ha Pindúr Pandúrokat nézel felnőttként. Nem is értem, hogy jutottál erre a következtetésre. Jó lenne, ha többen megmaradnának gyereknek. És ez nem azt jelenti, hogy nem felelősségteljesek.
Mellesleg a South Park eredetiben szalonképesebb, fordításnál szarják tele káromkodással.
Hoppá! Lehet, hogy mégis láttam egyet!
Régen volt egy Kis Hableány animációs film, lehet, hogy japán, de az eredeti Andersen mese sztorija volt, nem a happy ending-es. Na, az rendesen lesokkolt gyerekként. Nemrég megnéztem felnőttként, szerintem semmin nem bőgtem ennyit.
Engem megnyugtat.
Csodálatos gyermekkorom volt, akkoriban (30-40 éve) még sokat olvastunk gyerekként (szerintem) főleg meséket (én) és kicsit visszavágyom oda a felnőttként.
Egyébként a meseterápia pl.,a mese pszichológiai hatását/szerepét/ fontosságát helyezi előtérbe egészen a serdülő kor végéig, lehet, hogy még utána is ezek szerint.
#20 Nem volt sokkoló ez a kis bemutató, :) és szerintem a gyermekemet sem fogja különösebben megviselni az ilyesmi, ha nézné, de ha mégis, és félne, lenne egy olyan apja aki ha kell az egész házat felforgatná, csak, hogy nyugodtan aludhasson..
#21 Jól vagy, minden okés? Tudom mit jelentenek pszichére ható dolgok, de hát ez az anime nem olyan, meg a filmek sem, én legalábbis el tudom választani a valóságot a kitalációtól. :) Nem láttam sok animét igaz, de nem is állítottam ilyet, és a kérdésemet sem magamra irányítottam, hanem olvasd el mégegyszer. :)
Másra nem mondok semmit, legyen igazad, meg egyébként nagyon zavaró, ha tőlem idéznek. :/
#22 Te is jól vagy? Nincs semmi baj? :) Lehet igazad van, de ez azért van, mert nem szeretem ha az egyszerű és könnyen megjegyezhető dolgoknak más nevet adnak, mint pl az anime.. Jó persze most már tudom ez más, de akkor sem áll a számra ez a szó, egyszerűbb mesének hívni. :) Meg egyébként neked is elmondom, nem rólam van szó, én elmondtam a véleményem mert sokan beszóltak, és így ennyi, de nem én vagyok a lényeg. Hanem, hogy a felnőttek miért nézik, vagy miért szeretik?
Köszönöm egyébként a válaszaitokat, korrekt és elgondolkodtató volt mind és úgyérzem azért már tisztábban is látok néhány dolgot, és jó volt kicsit társalogni a témában. Jó éjszakát mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!