Mi lehet a következménye a nihilista társadalmi gondolkodásmód terjedésének?
Van egy 2006-os film, aminek az a címe, hogy A hülyék paradicsoma.
Manapság efelé tart az emberek nagy része. Legalábbis itt Budapesten és környékén mindenképp.
1-es Te most egy összeesküvéselmélet-hívőt akarsz szatirizálni, félek, hogy a gondolat, amit megfogalmaztam, nem az. Inkább egy félelemérzet , ami a társadalomban történt változások következtében született meg a fejemben és még sok más szociológus fejében. De attól függetlenül nagyon vicces. Főleg így több tízezredik alkalommal.
2-es Igen, láttam :) Nekem bejött a film. Egyedül attól félek, hogy itt az átlagos intelligenciaszint csökkenése mellett történnek majd még sokkal rosszabb dolgok is. Bár mondjuk a filmben sem látunk túl sok empátiát, vagy hasonló érzéseket. Jó, hogy mondtad. Valamikor tuti megnézem még egyszer, szeretnék majd abból is következtetéseket levonni, hiába egyszerű vígjátékként készült
3-as Nagyon érdekes gondolat. Vajon hogyan veszélyezteti a társadalom az embert és az egyéni gondolkodásmódot? Milyen is napjainkban a kollektív tudattalan? Órákig lehetne ezen a gondolatodon és annak további levezetésein elmélkedni, asszem fogok is. Köszönöm nektek :)
No, hát nem tudtam, hogy szociológus vagy. Így persze mindjárt más! A globalizáció és nihilizmus elleni tiltakozás gyanánt erkölcsi megfontolások alapján népünk megválasztotta a világ egyik legkorruptabb, és legerkölcstelenebb politikai vezetését, és a jelek szerint az első adandó alkalommal ismét megválasztja. Akkor inkább nihilizmus!
A társadalom meg mi vagyunk: én, te, ő. Az ellenséget ebben a körben keresgéld!
"...született meg a fejemben és még sok más szociológus fejében."????
Ha én tudok magyarul, akkor ez azt jelenti, hogy cociológus vagy.
16.37.
Mert Budapest amerikanizálódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!