Mikor kapnak szerepet az alacsonyak is ebben a világban?
Nem azt írta, hogy a magasak debellák, azt írta vannak magas, kövér, debella nők.
Ami egyébként vicces, én 157 centi vagyok, és elég kövér voltam mindig is - senki sem csúfolt egyik miatt sem - viszont volt egy 178 centi magas barátnőm, akin volt egy kis súlyfelesleg, tényleg nem sok, én sokkal kövérebb voltam, de őt basztatták, hogy Godzilla, mert tényleg debella volt.
De kérdező, nem éreztem soha, hogy probléma lenne a magasságom, és soha senki nem mondott rosszat erről. Hány centi vagy?
Mint pasikent a kerdesedre valaszolva, ugy gondolom, hogy az alacsonyak sose fognak ugyan olyan szintu szerepet kapni mint peldaul egy magas no vagy ferfi. Ugyan is ez bizonytott teny, sok teszt kerult napvilagra, amiben kiderult, hogy a magasabbak tobb figyelmet kapnak. Karrier szempontjabol is hamarabb felvesznek egy 180cm-es ferfit mint egy 160cm-eset. Es igen en is megkerdeznem ez altal miert kell minket kisebbeket kirekeszteni es megjegyzesekkel illetni?
Most ebbol a cikkbol simnal latszik, hogy az alacsonyak kirekesztettek karrier szempontjabol is es csajozas szempontjabolis. Az alacsony nok nel ugyan ez a helyzet.
Egy alacsonyabb férfi átlagosan 2100 dollárral keres kevesebbet évente, mint hat centivel magasabb társa.
A nőknél hat-hét extra kiló ugyanúgy 2100 dollárral kevesebb éves bevételhez vezet.
Rayling szerint valószínű, hogy nem genetikai oka van a jelentős különbségeknek, hanem társadalmi konstrukcióról van szó: az emberek kompetensebbnek találnak egy magas férfit, illetve egy vékony nőt, ami aztán hatással van ezeknek az embereknek az önbizalmára, s így a teljesítményére is.
A szakember szerint az sem ritka, hogy a fővonalas szépségideáltól eltérő emberek egyszerűen társadalmi diszkriminációval kénytelenek szembenézni, ezért nehezebben boldogulnak.
Lehet, hogy kicsit gonoszan fog hangzani, amit most leírok, de ez az őszinte véleményem. Ha lány vagy, akkor egyálltalán nem baj ha alacsony vagy. Hordhatsz magassarkút, és akkor akár 12cm-rel magassabb lehetsz. Ha meg nem szeretsz hordani, akkor se történik semmi, mert a fiúk cukinak találják a magas lányokat.
Ezzel szemben a magas lányok mit tudnak te
nni? Nem lehetnek alacsonyabbak, és a néhány fiú elutasítja őket.
Ha viszont fiú vagy, akkor maximálisan megértem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!