Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mikor kapnak szerepet az...

Mikor kapnak szerepet az alacsonyak is ebben a világban?

Figyelt kérdés
Elsősorban azokhoz szólok akik alacsonyként élik mindennapjait.Én is annak születtem, sok becenével illetek már "törpe ,gnóm".Miért kell bántani a nem túl magas embereket?Nem gondoljátok hogy megalázó ha a modellugynökségtől elbocsátanak mert nekik nem vagy elég jó?Vagy amikor azt mondják ,hogy de pici vagy anyád nem etetett?Én úgyérzem semmire se vagyok jó, nem érek fel semmit ,nem jó rám semmi.De tudjátok meg ,hogy mégis jól érzem magam a bőrömben.Szvl miért kel minket ennyire kirekeszteni ?

2016. ápr. 16. 09:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nem azt írta, hogy a magasak debellák, azt írta vannak magas, kövér, debella nők.

Ami egyébként vicces, én 157 centi vagyok, és elég kövér voltam mindig is - senki sem csúfolt egyik miatt sem - viszont volt egy 178 centi magas barátnőm, akin volt egy kis súlyfelesleg, tényleg nem sok, én sokkal kövérebb voltam, de őt basztatták, hogy Godzilla, mert tényleg debella volt.

De kérdező, nem éreztem soha, hogy probléma lenne a magasságom, és soha senki nem mondott rosszat erről. Hány centi vagy?

2016. ápr. 16. 13:09
 12/18 anonim ***** válasza:
Igen es akkor mi van volt rajta egy kis felesleg:Dha o ugy erzi jol magat akkor ugy erzi jol magat nehogy mar par elettelen senki miatt erezze rosszul magat.imadom azok alitanak masokrol rosszat akik sokkal rosszabul neznek ki de tukorbe nezni es rajonni h veluk van a gond az luxus tiszta szanalom:D
2016. ápr. 16. 13:43
 13/18 anonim ***** válasza:
Az ember alapvetően egy ösztönlény és a dominanciát a magassággal azonosítja (mégis mi mással, vagy talán a szemszínnel esetleg a haj hosszával?). A hétköznapokban jó eséllyel nem kellene, hogy az alacsonyságodból hátrányod származzon, mégis érdemes megnézni, hogy bankokban/nagy multicégeknél (ahol úgymond fontos a "vállalati légkör/szellem") a legtöbb alkalmazott magas/domináns külsejű. Van néhány olyan ismerősöm, aki nagyon elismert vállalatnál dolgozik (ahol fontos az ügyfelekkel való kapcsolattartás, tehát nem programozó, aki egy sötét sarokban gépeli a kódokat) elismert pozícióban és a fb-ra feltöltött "csapatképeiken"/céges vacsoráikon egy alacsony embert sem szoktam látni. Nem könnyű megemészteni, de végül is maga az élet sem igazságos. Vannak hajléktalanok, kilakoltatottak, milliárdos oligarchák, akiknek a vagyona emberéleteket követelt vagy hazug tízmilliókért "felelő" politikusok, akik egy mondatukkal képesek káoszt teremteni egész Európában (gondolom mindenki tudja kiről van szó), akkor mégis miért olyan meglepő, hogy az alacsonyak is hátrányban vannak bizonyos szempontból.
2016. ápr. 16. 14:45
 14/18 Alibaba15 ***** válasza:

Mint pasikent a kerdesedre valaszolva, ugy gondolom, hogy az alacsonyak sose fognak ugyan olyan szintu szerepet kapni mint peldaul egy magas no vagy ferfi. Ugyan is ez bizonytott teny, sok teszt kerult napvilagra, amiben kiderult, hogy a magasabbak tobb figyelmet kapnak. Karrier szempontjabol is hamarabb felvesznek egy 180cm-es ferfit mint egy 160cm-eset. Es igen en is megkerdeznem ez altal miert kell minket kisebbeket kirekeszteni es megjegyzesekkel illetni?

Most ebbol a cikkbol simnal latszik, hogy az alacsonyak kirekesztettek karrier szempontjabol is es csajozas szempontjabolis. Az alacsony nok nel ugyan ez a helyzet.

Egy alacsonyabb férfi átlagosan 2100 dollárral keres kevesebbet évente, mint hat centivel magasabb társa.

A nőknél hat-hét extra kiló ugyanúgy 2100 dollárral kevesebb éves bevételhez vezet.

Rayling szerint valószínű, hogy nem genetikai oka van a jelentős különbségeknek, hanem társadalmi konstrukcióról van szó: az emberek kompetensebbnek találnak egy magas férfit, illetve egy vékony nőt, ami aztán hatással van ezeknek az embereknek az önbizalmára, s így a teljesítményére is.

A szakember szerint az sem ritka, hogy a fővonalas szépségideáltól eltérő emberek egyszerűen társadalmi diszkriminációval kénytelenek szembenézni, ezért nehezebben boldogulnak.

2016. máj. 13. 02:53
 15/18 anonim ***** válasza:
#14: Hát igen, a nagy liberális jogvédők minden erővel védik a kisebbségek jogait, tele vagyunk civil szervezetekkel, akik segítenek a rokkantakon, visszamaradottakon, de senki nem foglalkozik azzal a ténnyel, hogy az alacsony férfiakat durva diszkrimináció éri nap mint nap.
2016. máj. 13. 13:51
 16/18 Alibaba15 ***** válasza:
SOHA NEM FOGNAK SZEREPET KAPNI
2016. máj. 23. 07:19
 17/18 anonim válasza:

Lehet, hogy kicsit gonoszan fog hangzani, amit most leírok, de ez az őszinte véleményem. Ha lány vagy, akkor egyálltalán nem baj ha alacsony vagy. Hordhatsz magassarkút, és akkor akár 12cm-rel magassabb lehetsz. Ha meg nem szeretsz hordani, akkor se történik semmi, mert a fiúk cukinak találják a magas lányokat.

Ezzel szemben a magas lányok mit tudnak te

ápr. 15. 21:04
 18/18 anonim válasza:

nni? Nem lehetnek alacsonyabbak, és a néhány fiú elutasítja őket.

Ha viszont fiú vagy, akkor maximálisan megértem

ápr. 15. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!