Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek a mai világban...

Szerintetek a mai világban van helye az együttérzésnek?

Figyelt kérdés

Annyira együtt érző személy vagyok, mindig amikor szemtanúja vagy fültanúja vagyok egy esetnek amikor valaki pórul jár, átvernek, megaláznak, kihasználnak, vagy bunkóznak valakivel én rendszerint nagyon sajnálom őket, gyakran annyira mintha velem történne meg az esemény és legszívesebben az okozóját megsemmisíteném, eltüntetném a föld felszínéről azzal az érvvel, hogy nem érdemli meg az életet.

Szerintetek van értelme manapság a sajnálatnak, vagy az ember foglalkozzon csak saját maga dolgaival és sz.arjon le magasról másokat akik pórul jártak, akikkel szemétkednek? Gyakran hallom nem együtt érző emberektől, hogy "ne sajnáltasd már magad", amikor valaki szerencsétlen flótás végső elkeseredettségének hangot adva elmondja, hogy mi bántja, mi a problémája. Az az érzése van az embernek, hogy manapság nem lehet senkinek problémája, mert rögtön leoltanak miatta, ha pedig segítséget kérsz akkor pedig még inkább.

2016. ápr. 13. 20:05
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha nem hagynék helyet neki valószínűleg nem is volna miért élnem...
2016. ápr. 13. 20:09
 2/7 anonim ***** válasza:

Igen van,de van egy bizonyos határ.

Ha egy általam kedvelt személyt vernek át,ér baj,számíthat az együttérzésemre,akár a segítségemre is.

Egy totál vadidegen személy,vagy mondjuk a híradóban halllott rossz hír,nem nagyon mozgat meg.

Persze,az ember sajnálja,de........

2016. ápr. 13. 20:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Kérdező megkérdezhetem a nemed és korod?
2016. ápr. 13. 20:46
 4/7 A kérdező kommentje:
28 év. Férfi.
2016. ápr. 13. 20:55
 5/7 anonim ***** válasza:
Persze,hogy van helye.és valahogy terjeszteni kellene
2016. ápr. 13. 21:58
 6/7 A kérdező kommentje:

Nagyon szép kommentek. Persze hogy van értelme. Azzal viszont nem értek egyet, hogy csak az ismerősökkel szemben érdemes tanúsítani együttérzést. Ha az járdán mellettem valaki fekszik mert haldoklik, segítek neki. Ha egy szerencsétlennel kötekednek, odamegyek és beszólok a bunkó állatoknak. Ez szerintem így normális.

Kár, hogy kevesen látják ezt így.

A gyengébbekbe szívesen belerúgnak? Miért?

2016. ápr. 14. 14:32
 7/7 anonim ***** válasza:

" Ha az járdán mellettem valaki fekszik mert haldoklik, segítek neki."

Ez egyértelmű.

Ha valaki a szemem láttára szenved,van bajban,segítek neki.

Lehet rosszul fogalmaztam korábban.

2016. ápr. 14. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!