Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Felháborít a kereskedelemben...

Felháborít a kereskedelemben dolgozók reakcioja a vasárnapi nyitva tartásara?

Figyelt kérdés
Először nagyon dühös voltam mikor bevezették, mert bizony sokszor csak vasárnap tudtunk elmenni bevásárolni. És nem, nem plázázásról van szó hanem élelmiszerről. Ha az ember hétköznap dolgozik reggeltől estig akkor csak hétvégén tud bevásárolni. De megoldottuk péntek esti night shoppinggal. Most hogy lázadoznak mert mégis nyitva kell lenni vasánap felbosszant. Én pl ápolónak tanulok a munka és család mellett. Az ápolók is dolgoznak vasárnap, a mentösök is, a tűzoltók is, a mozi jegykezelője, a pizzéria szakácsa, felszolgálója, a strand jegyszedője, a busz sofőr és még sorolhatnám! Mire ez a nagy felháborodás? Dolgoztam tescoban dolgoztam pennyben és pizzériában szakácsként! Bizony dolgoztam vasárnap is. Nem a kereskedelem az egytlen ágazat ami vasárnap is nyitva van, mellesleg eddig is így dolgoztak. Azzal hogy bevezették a zárva tartás kaptak egy napot, hiszn2 nap szabadnap akkor is van a kereskedőknek is csak az nem biztos hogy vasárnapra esik! Beosztástól függ. Szóval ne, tartom jogosnak hogy azon háborognak hogy dolgozni kell vasárnap, hisz eddig is dolgoztak, ráadásul nem ők az egyetlenek! Ti mit gondoltok erről?
2016. ápr. 15. 07:35
1 2 3
 11/28 acelsziv ***** válasza:
48%

Amikor az egyik ilyen Fb hozzászóláshoz odaírtam, hogy havonta így is jár az egy szabad hétvége nekem estek, hogy "de az én munkáltatóm nem adja ki, sz a rik rá stb"

Anyukám ez a munkáltatód f a szsága meg a te hülyeséged miért ennek ellenére még ott dolgozol...

Úgy sírnak, mint a fürdős k u r v á k ...

2016. ápr. 15. 09:41
 12/28 anonim ***** válasza:
51%

Most miért?

Nincs elég bajod az életedben önmagaddal? Most még azon is háborogsz ,hogy mások háborognak? De tényleg mire jó ez?

Gondolj bele, hogy háborog a kereskedelemben dolgozó, Te meg azon háborogsz ,hogy ők háborognak, én meg azon háborognék, hogy Te háborogsz, valaki más meg azon háborogna, hogy én azon háborgok, hogy ,Te azon háborogsz, hogy .........:)))

Azt mondod, hogy Te nem háborogsz a munkabeosztásod miatt.Viszont háborogsz azon ,hogy valaki háborog a munkabeosztásán.

Mond meg nekem ,hogy melyik háborgás "emelkedettebb", a Tiéd vagy az övüké?

Melyik háborgás "jogosabb" a Tiéd vagy az övüké?

Melyik háborgás, old meg bármilyen problémát, a Tiéd vagy az övüké?

Egyébként az ő háborgásukat egy kicsit jobban megértem, mindazok ellenére,hogy csak a háborgás nem sok mindent old meg.

Viszont ez mégis csak a közvetlen életüket érinti, a Te háborgásod, viszont teljesen feleslegesnek tűnik mert közvetlenül nem érinti az életedet.

Azon háborogni, hogy mások háborognak az őket közvetlenül érintő dolgok miatt ,.... mire jó?

2016. ápr. 15. 09:47
 13/28 anonim ***** válasza:
53%

Inkább értetlenül állok előtte. Amikor behozták a vasárnapi boltzárat, az volt a baj, most, hogy eltörölték, ez a baj. Van, akinek sehogy sem tudsz a kedvére tenni.

Egyébként nem kötelező vasárnap nyitva tartani, csak lehet. A guglin még a "vasárnap zárva" szrepel pl. a Tesconál.:-) A kiskereskedők, családi üzemeltetésű kisboltok annyira nem jártak azért rosszul a korábbi rendelettel, a szomszéd házban is van egy, eddig vasárnaponként teleállták a környékét a bunkóbb vásárlók, akik 5 métert se brnak gyalogolni, kapubejárókba, mindenhová beparkolva, sose volt korábban ekkora forgalmuk, csak ünnepnapokon. Nekem kifejezetten pozitív, hogy ezentúl végre ki tudok majd hajtani a saját udvaromból, ha akarok, a bevásárlást eddig is megoldottam.

2016. ápr. 15. 09:48
 14/28 anonim ***** válasza:
86%

Nekem a legjobban az tetszett, hogy most, hogy fog elmenni így fagyizni, meg lángost enni vasárnap a kölkeivel.

Gondolom, a fagyisnak nem jár szabad vasárnap, csak neki.

Képmutatás.

2016. ápr. 15. 09:52
 15/28 anonim ***** válasza:
85%

Nem ertem miert haborit fel, oket felhaboritja hogy elvesznek toluk egy kedvezmenyt ami eddig megvolt.

Azt tudod hogy lehet megrikatni egy gyereket? Adj egy nyalokat, aztan vedd el tole.

De ha mar hetvegi munka, en legszivesebben a sok hivatalnokot meg ugyintezot zavarnam be hetvegere dolgozni, mert omeltosagaik hetkoznap 8-16 (ebedszunettel) dolgoznak (ami alatt azt kell erteni hogy szines uvegcserepekkel vakargatjak a hatsojukat) penteken meg addig se (altalaban 8-12) es nem tudsz ugy ugyet intezni, hogy ne kene szabadnapot kivenni. Inkabb nekik kene hetkoznapra tenni a szabadnapjaikat.

2016. ápr. 15. 09:52
 16/28 anonim ***** válasza:
36%

Nem háborít fel. Sőt. Az elmúlt 1 évben is simán megoldottuk, hogy ne kelljen vasárnap vásárolni, előtte pedig csak azért vásároltam vasárnap, mert már egyébként is ott voltam a boltban.

Csak finoman jelzem, vidéken 6-17 között tart nyitva a bolt hétköznapon, szombaton délig, vasárnap max. 10-ig vagy egyáltalán, mégis be tudnak vásárolni az emberek. Csak a városiaknak okoz nehézséget heti kb. 100 órából egyet találni, amikor bevásároljon.

2016. ápr. 15. 10:11
 17/28 anonim ***** válasza:
93%

Azért érthetetlen számomra a felháborodás, mert nagyon sokáig természetes volt a vasárnapi nyitva tartás, ahhoz képest igen rövid ideig tartott ez a dolog. A nyalóka példa nagyon tetszik, hogy add oda a gyereknek, majd vedd el tőle, ha nem kapott volna nem is sírna. Az ember már csak ilyen, de most szerintem nem is az a réteg elégedetlenkedik aki eddig a nyitva tartásért állt ki.

Én leginkább a kormány döntését nem értem, hogy miért épp a kereskedelembe kellett bele nyúlni, mert az sokkal embertelenebb ahol folyamatos műszakban dolgoznak, és jó ha 3-4 hetente esik valakire a hétvégi szabadnap (üzemekre gondolok). Ergo havonta egyszer lehet a családjával, mert közben a gyerek meg csak akkor van otthon. Az egészségügyet és hasonló leállíthatatlan intézményeket már nem említem, ezzel mindenki tisztában van. A mai világban, ahol a legtöbb embernek dolgoznia kell éjjel nappal, egy láncszemet vettek csak ki a boltbezárással. Sajnos ez kapcsolódik a többihez, tényleg hogyan vásároljon aki ilyen időbeosztásban van?

2016. ápr. 15. 10:16
 18/28 anonim ***** válasza:

"embertelenebb ahol folyamatos műszakban dolgoznak, és jó ha 3-4 hetente esik valakire a hétvégi szabadnap"

Kereskedelemben is 1 szabad hétvége jár havonta.

2016. ápr. 15. 10:21
 19/28 A kérdező kommentje:
14es válaszoló! Pont erre gondoltam én is! Hogy eddig mielőtt megkavarták a kakit a biliben addig senkinek nem ríítt a szája hogy nem tudja elvinni fagyizni a gyereket vasárnap, de most egyből ekkora gond lett. Vjszont ez a nyalókás példa is nagyon jó! Mi egy 15ezres kisvárosban lakunk, vasárnap nálunk 1 azaz EGY darab kisbolt van nyitva este 5ig, ahol a kenyérért is sorba kell állni. És persze 3szor annyiba kerül minden. Éppen ezért a szombat egy teljes káosz a városban! Mert mindenki akkor próbálja elintézni a heti bevásárlást, mert nyilván hetköznap dolgozik és nem tudja megoldani. Van tesco, lidl, penny is de mindegyikben maxon mennek a pénztárak és kígyózó sorok vannak. Lehet hogy ez egy pestinek megszokott hogy ekkora tömeg van mindenhol, de nálunk nem. Azzal pedig hogy pl a ruhaüzletek is zárva voltak vasárnap nekünk nem lett jó. Mert a párom h-sz dolgozik, ha mondjuk ruhát szeretnénk venni bizony sehogy nem tudjuk megoldani mert nincs nyitva bolt vasárnap! Persze tudom lehet netről is rendelni, de azt meg az ember nem tudja felpróbálni. És bizony a heti bevásárlást is együtt szoktuk megoldani, jobb volt vasárnap nyugisan bevásárolni, mint péntek est 8-9körül körbejárni a boltokat. Én nem fogom bánni ha vissza áll a régi rend, de sajnálom azokat akiket ez érint.
2016. ápr. 15. 10:43
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Összetenném a kezem ha ez lenne a legnagyobb probléma hogy vasárnap be kell mennem.

Nem hogy hétvége, de ünnepnapunk is csak elvétve van. Értsd: Karácsony telibe minden nap, 11-23h, dec 20-25 és 31 szopjuk a legnagyobbat, nemzeti ünnepek telibe, szintén 11-23h. Bérpótlék nulla, nálunk ez a normál, senki sem sír, pedig hidd el van családunk nekünk is.

Üdv: egy felszolgáló

2016. ápr. 15. 11:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!