Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Felháborít a kereskedelemben...

Felháborít a kereskedelemben dolgozók reakcioja a vasárnapi nyitva tartásara?

Figyelt kérdés
Először nagyon dühös voltam mikor bevezették, mert bizony sokszor csak vasárnap tudtunk elmenni bevásárolni. És nem, nem plázázásról van szó hanem élelmiszerről. Ha az ember hétköznap dolgozik reggeltől estig akkor csak hétvégén tud bevásárolni. De megoldottuk péntek esti night shoppinggal. Most hogy lázadoznak mert mégis nyitva kell lenni vasánap felbosszant. Én pl ápolónak tanulok a munka és család mellett. Az ápolók is dolgoznak vasárnap, a mentösök is, a tűzoltók is, a mozi jegykezelője, a pizzéria szakácsa, felszolgálója, a strand jegyszedője, a busz sofőr és még sorolhatnám! Mire ez a nagy felháborodás? Dolgoztam tescoban dolgoztam pennyben és pizzériában szakácsként! Bizony dolgoztam vasárnap is. Nem a kereskedelem az egytlen ágazat ami vasárnap is nyitva van, mellesleg eddig is így dolgoztak. Azzal hogy bevezették a zárva tartás kaptak egy napot, hiszn2 nap szabadnap akkor is van a kereskedőknek is csak az nem biztos hogy vasárnapra esik! Beosztástól függ. Szóval ne, tartom jogosnak hogy azon háborognak hogy dolgozni kell vasárnap, hisz eddig is dolgoztak, ráadásul nem ők az egyetlenek! Ti mit gondoltok erről?
2016. ápr. 15. 07:35
1 2 3
 1/28 anonim válasza:
86%
Nekem az a véleményem, hogy mindenki, aki a kereskedelemben dolgozik, az úgy indult neki, hogy tudta, hogy vasárnap is dolgozni kell. Pár hónap erejéig felborult ez a rendszer, és máris természetesnek veszik, hogy ők bizony nem dolgoznak vasárnap. Könyörgöm úgy kerültek bele a szakmába, hogy vasárnap dolgozni kell és kész. Ide tennék egy kivételt, egyetlen csoport, akiket megértek azok pedig azok, akik csak azért kezdték el a szakmát tanulni, mert Bejött a vasárnapi boltzár. Akik évek óta a kereskedelemben vannak, azoknak pedig csak helyreállt a rend az eredeti kerékvágásba. Ennyi.
2016. ápr. 15. 07:47
 2/28 anonim ***** válasza:
87%
És tegyük hozzá, hogy az ápolók semmiféle bérpótlékot nem kapnak a hétvégi munkáért.
2016. ápr. 15. 08:05
 3/28 anonim ***** válasza:
78%
Akiket ismerek, azok nem háborodnak fel. Ezt csak a Fideszes szakszervezetisek állítják. A dolgozók örülnek, hogy többet keresnek, és kevesebb lesz az anyagi gondjuk. Aki pedig elvesztette a munkahelyét, reménykedik, hogy újra tud majd dolgozni.
2016. ápr. 15. 08:06
 4/28 anonim ***** válasza:
66%
Az a több száz kiskereskedő, akinek a vasárnapi boltzár miatt tönkrement a boltja, meg az a több ezer dolgozó, aki emiatt veszítette el állását, elhiheted, egyáltalán nem tiltakozik a boltzár eltörlése miatt.
2016. ápr. 15. 08:07
 5/28 A kérdező kommentje:
Én ezt csupán abból gondolom, hogy a facebookon az olyan ismerőseim akik kereskedelemben dolgoznak, megállás nélkül posztolják az olyan tartalmakat ahol vérig vannak sértve hogy vasárnap nem lehetnek a családjukkal, mert MI, màs szakmában dolgozók akkor akarunk plázázni menni. Ebből gondolom, hogy igenis fel vannak háborodva hogy mégis dolgozni kell menni! Az ismerettségi körömben nincs olyan akit a vasárnapi zárvatartás miatt kirúgtak volna, de persze biztos vannak olyanok is, illetve olyanok is akik kevesebbet kapnak emiatt, de ők nyilván nem is hőbörögnek, a kérdésem azokra irányult akik felháborodnak azon hogy újra nyitva kell lenni!
2016. ápr. 15. 08:27
 6/28 anonim ***** válasza:
68%
Én azt birom mikor olyan emberek hoznak döntést ilyenekről akik nem tudják mi az a Munka, csak elméleti szinten bedobják hogy dolgozzanak csak.. hogy legyen bevétel. De ha egy ilyen politikust állitanánk a gyártósorhoz heti 6 napra 9-12 órába, kiváncsi lennék mikor köpné ki a tüdejét
2016. ápr. 15. 08:36
 7/28 A kérdező kommentje:
Sajnos mindenben ők döntenek, nem csak ebben. Nem tudják mi az az éjszakai műszak, vagy betonozni a napon nyáron 42fokban...
2016. ápr. 15. 08:43
 8/28 anonim ***** válasza:
38%

Azt te honnan tudod, hogy ők mit nem tudnak? Beszéltél velük? Ismered őket?

Engem nem háborít fel, csak furának tartom kicsit. Nyilván annak nem tetszik, akinek a vasárnap volt az egyetlen szabadnapja, az is csak a boltzár miatt. Vannak ilyenek.

2016. ápr. 15. 09:14
 9/28 anonim ***** válasza:
48%
Még annyit hozzáfűznék ehhez, hogy a végzettség miatt (eladó, ápoló, buszsofőr) azért ne kelljen már nonstop szenvedni. Igen vállalta a vasárnapot, de azt te honnan tudod hogy ők hogyan dolgoznak? Nem lehet bizonyos munkaköröket a többivel összehasonlítani. Nézd ezt az oldalát is!
2016. ápr. 15. 09:18
 10/28 anonim ***** válasza:
79%
Miért háborítana fel? Abszolút nem érdekel, h min vannak kiakadva az eladók. Örülök, h végre vasárnap is tudok vásárolni. Amúgy nyilván nekik ez rosszabb verzió, de ez majd akkor fog érdekelni, ha én is eladónak állok.
2016. ápr. 15. 09:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!