Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti a babákat vagy az állatokat...

Ti a babákat vagy az állatokat szeretitek jobban?

Figyelt kérdés
Másik kérdés az hogy melyik élete számít neked többet?
2016. ápr. 12. 13:20
1 2 3
 11/30 Sunshinedoll ***** válasza:
19%
Nyilván egy gyereké, viszont szeretet kérdésben inkább az állatokat választom. A gyerekekkel nincs semmi bajom, azon kívül, hogy kevés hozzájuk a türelmem, viszont a babákkal abszolút nem tudok mit kezdeni, mert nem csinálnak semmit. Játék, foglalkozás szempontjából jobban elvagyok egy kisállattal, de nyilván azért egy baba fontosabb.
2016. ápr. 12. 16:18
 12/30 anonim ***** válasza:
21%
Az addig oké, hogy jobban szeretitek az állatokat, én is. Viszont, hogy egy állat életét mentenétek meg egy gyerek élete helyett? Nem vagytok normálisak.
2016. ápr. 12. 16:25
 13/30 anonim ***** válasza:
28%

Gondolom nem egy felnőtt nő írta ki ezt a kérdést:)

Én azt válaszolom amúgy, hogy az állatokat hosszabb ideig el tudom viselni, a gyerekeket pár óráig:) De hogy melyik élete számít többet??Hogy lehet ilyet kérdezni?

2016. ápr. 12. 17:11
 14/30 anonim ***** válasza:
76%

"Az addig oké, hogy jobban szeretitek az állatokat, én is. Viszont, hogy egy állat életét mentenétek meg egy gyerek élete helyett? Nem vagytok normálisak."

Most le leszek pontozva, de magyarázd el: miért érne többet egy vadidegen ember gyerekének az élete, mint mondjuk a te kutyádé?

Nekem van kutyám már vagy 5 éve, nagyon szeretem, nálunk ő családtag, és nem csak egy szimpla állat. És igen, eltaláltad. Ha katasztrófa lenne, akkor én előbb menteném meg őt, mint egy vadidegen ember gyerekét. Nem vagyok se gyerekutáló, se gyerekellenes.

Én speciel azért szeretem jobban az állatokat, mert milliószor megtapasztaltam már, hogy a gyereknevelés micsoda hálátlan feladat, és erre a szülők is rátesznek egy lapáttal. Egyre több a neveletlen, hálátlan gyerek, aki nem tisztel senkit és semmit, ütik verik az állatokat is, a szüleik meg adják alájuk a lovat. A szomszéd kölykét konkrétan képes lennék megfojtani egy kanál vízben. Állandóan zajong, üvöltözik, bömböl, és nincs tekintettel senkire sem. A szomszéd kutyája mérföldekkel jobban nevelt, mint a gyereke, pedig sokkal kevesebbet foglalkoznak vele.

Tudom, hogy morbidul hangzik, de nekem pl a kutyám élete sokkal többet ér az én szememben, mint mondjuk z a szomszéd taknyos kölöké. Ettől függetlenül sosem ártanék a gyerekeknek.

Miért olyan elképzelhetetlen, hogy valaki ugyanúgy vagy jobban szereti az állatát, mint egy gyereket? A gyerek sem valami tökéletes teremtmény, nem valami istenség, ez csak egy társadalmi beidegződés, hogy a gyerek csak cuki és jó lehet, és hogy az állatok élete jóval kevesebbet ér. Egy rossz társadalmi beidegződés.

Gandhi híres idézete is így szól:

"Egy nemzet nagysága abban rejlik, ahogy az állatokkal bánik."

2016. ápr. 12. 17:11
 15/30 anonim ***** válasza:
0%
Jah itt mindenki idióta, felelőtlen kis suhancok, soha az életbe nem lesz még párotok se, megkeseredetten egyedül fogtok megöregedni Macskával,
2016. ápr. 12. 17:44
 16/30 anonim ***** válasza:
37%

Nem értem, miért kell odáig kifordítani a kérdést, hogy a vadidegen gyereket vagy a saját kutyádat mentenéd-e ki az égő házból. Természetes valahol, hogy mindenki érzelmileg erősen kötődik a háziállatához.

Korrekt összevetés ehelyett a saját kutya-saját gyerek / vadidegen kutya-vadidegen gyerek párhuzam.

2016. ápr. 12. 17:53
 17/30 A kérdező kommentje:
Koszi a kommenteket :) Elárulom hogy 21 éves lány vagyok . :D Miért baj ha felteszek egy ilyen kérdést? Egyébként előbb mentenék meg egy kutyát mint egy haszontalan kölköt
2016. ápr. 12. 17:53
 18/30 anonim ***** válasza:
72%

Tudom, hogy netem mindenki azt ír, amit akar... de 10 éve vagyok férjnél, gyerek nincs, sosem akartunk és rendesen védekezünk, nehogy becsússzon, kutyánk van, mindketten szeretjük, és valószínűleg kevésbé vagyok megkeseredett, mint a fiatal szomszédom, aki egész nap a gyerekeivel (nem találok rá jobb szót) vonyít.

Egyébként a gyerekszülés messze nem garancia, hogy nem magányosan fogsz megöregedni. Mi négyen vagyunk testvérek, abból ketten külföldön, a másik kettő meg szimpla lustaságból nem megy át anyánkhoz sosem. Szerencsétlenre én gyakrabban nyitom rá az ajtót Németországból (évente kétszer) mint ők ketten egész évben.

2016. ápr. 12. 17:57
 19/30 anonim ***** válasza:
62%
Én előbb menteném ki a macskámat, mint egy gyereket. Maximum a saját gyerekem lehet fontosabb a macskámnál, másé biztos, hogy nem. Két idegen közül pedig a gyereket menteném ki, azért alapvetően az állatnak több esélye van maga kijutni egy helyről, bár e kettő közül egyik sem érdekelne túlságosan, magyarán csak ha nem kockáztatom a saját életem, akkor menteném ki valamelyiket is.
2016. ápr. 12. 18:00
 20/30 anonim ***** válasza:
0%
Hát akkor te egy éretlen szőke kislány lehetsz ilyen kérdéssel
2016. ápr. 12. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!