A 17-20 éveseknek mennyire van eszükben az hogy építkezzenek, vagy saját lakásuk/házuk legyen?
Én abból kifolyólag nem gondolom úgy hogy túlságosan érdekelné őket az ilyesmi, elverik a pénzt albérletre, a leggyakoribb indok hogy otthon a szülőknél lakva nem tudtak csinálni "semmit" Inkább kidobják a lóvét az ablakon, és kitudja hány év után, meg mindenki megy a maga útján.
A másik a sok diszkó, márkás dobozos cigi.
Engem csak azért érdekel ez a felfogás részükről, mert egy olyan fiatal csávó is mint én, havonta 100-120e megtakarítással pár év múlva jobbak az esélyek, kilátások. Viszont jönnek az olyan beállítottságúak, akik fiatalabb korban szórták a pénzt csajnak virágra, szórakozásra és nem vitte sokra ezért hőbörög a másikra.
Mondjuk tudom magamról hogy az is durva hogy ennyire spórolós vagyok, de a saját dolgaim megvannak azért, konditerem, autó.
24F
17, de inkább 20 évesen élni kell az életet! Meg kell ismerni a nőket, nem tervezgetni, meg élére rakni a garast. Nem vicc! MAjd amikor eljön a megállapodás ideje, akkor összeszedsz egy olyan csajt, aki rád akaszkodik, aztán váláskor kisemmiz. Aztán hiába van világraszóló segge, meg feszes csocse, mehetsz vissza anyádékhoz mosatni.
Persze nem szórni kell a lóvét, csak eljárni ismerkedni, bulizni, nyaralni, élni. Házat venni ráérsz, ha lesz normális párod. Egyébként az sem jó, ha a csaj beleül a tutiba, úgyhogy ezt az épitkezés dolgot nem kell elkapkodni.
21 éves vagyok, egyetem mellett dolgozók, 80ezer amit kapok havonta osszesen. Ebből saját autót tartok fent, így kb 10 ezret ha megtakarítók.
Házat sosem építenek. Amugy eléggé gáz, és beteges hozzá állás az elethez. Gondolom ruhát is alig veszel, sporolsz mindenen.
Szanalmaaaaaaas
Hát mivel amint lehet, el akarok itthonról költözni, ezért muszáj lesz albérlet. Sőt, nem akarok feltétlenül ebben a városban maradni.
Persze, tervben van, hogy megházasodok, családot alapítok (mondjuk ezekhez nem ártana már egy lány aki szintén így gondolkodik), saját kertes házunk lesz, de nem erre akarok alapozni, hanem, hogy elvégezzem az egyetemet és legyen egy stabil munkahelyem, aztán jöhet minden más.
Ilyenkor mindig eszembe jut, milyen egyszerű annak, aki bírja a szüleit (vagy akár számíthat még mindkettőre), sőt még esetleg hátszelet is kap, hogy megteremtse a későbbi élete alapjait.
Nekem a 0-ról kell majd valamit felépíteni.
18/F
Nem érdekel a bulizás,unalmasnak tartom.
Viszont nem tudom,hol lesz munkám két év múlva,meg egyáltalán lesz-e.szóval hülyeségekre nem költök. :)
Van egy olyan sejtésem,hogy neked bizony a feneked alá tolták a jólétet!
Szóval végeztél az egyetemen max 1 éve...És már saját autód van,havi 120 ezres megtakarításokról beszélsz.
Gondolom nem 300 ezres autód van,ilyen megtakarítás mellett.Tényleg érdekelne,hogy mit dolgozol:)
Véletlenül nem apuci helyett vagy te a kisfőnök?
Teljes mertekben 8-as velemenyen vagyok.
Nekem az a fura, mikor fiatalok sajat ingatlanra gyujtenek. Persze, megertem, de manapsag mar a mobilitas kiemelkedo dolog a vilagban.
En is eleg surun koltozom, ha lehet mondani, orszagon belul vagy kivul. Es szeretem. Van, aki nem birna ezt es meg a sajat szulovarosat sem hagyja el soha.
Kulonbozoek vagyunk.
De Kerdezo, szerintem ne felejts el elni sem. Talald meg az egyensulyt a sporolas es koltekezes kozott.
"100-120e megtakarítással"??????
Milyen világban élsz te?
A mai embereknek a teljes havi bruttó fizetése ennyi pénz! Nem hogy félre is rakjanak belőle...
Próbálj meg havi 2-3000 megspórolt pénzből házat építeni!
Azért mennek albérletbe, mert azt esetleg tudják fizetni és akkor nem fognak életük végéig a szüleik nyakán élni, így legalább külön életet élhetnek kicsit.
Ha saját ingatlanra gyűjtenének még 60 évesen is otthon laknának a szülőkkel akik 90 évesek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!