Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Aki gesztikulál telefonálás...

Aki gesztikulál telefonálás közben, az nem érzi magát hülyének?

Figyelt kérdés

2016. márc. 31. 01:11
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
22%

Társadalmilag elfogadott a dolog, szóval nem érzi magát annak senki.

Abban viszont igazad van, hogy aki ennyire nem tudja magát kontrollálni, annál a dolog másban is megnyilvánul. Általában nagyobb önkontrollal rendelkeznek más helyzetben is azok, akik képesek figyelni telefonálás közben is arra, hogy mit csinálnak.

2016. ápr. 1. 02:32
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

"Abban viszont igazad van, hogy aki ennyire nem tudja magát kontrollálni, annál a dolog másban is megnyilvánul."

Erről szeretnék valami tanulmányt olvasni.

2016. ápr. 1. 03:32
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Angolul kerestem rá, eddig annyit találtam, hogy könnyebben emlékszik vissza, aki gesztikulál, könnyebben magyaráz, ha használja a kezeit, és hogy a születésüktől fogva vakok is gesztikulálnak. (A feltűnősködő majmok.)

(hand gestures, talking, phone voltak a keresőszavak. Azért zavar a kontrollos beszólás, mert nagyon olyan "seggemből húztam elő, csak hogy igazam legyen" szaga van.)

2016. ápr. 1. 03:47
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
Akik szerint telefonálás közben kontrollálni kéne a gesztikulációt, azok az arckifejezéseiket is kontrollálják, és pókerarccal telefonálnak? Mert akkor mosolyogni, homlokot ráncolni stb. ugyanúgy értelmetlen a telefonba, nem? Egyébként a gesztikuláció többsége helyzetfüggő is, például a tömegközlekedésen ha a mellettem állóval beszélgetek, akkor sem gesztikulálok annyira hogy megüssem a körülöttem állókat, és ez valószínűleg a telefonnal sem lesz máshogy. Ráadásul ha egyik kezemben a telefon van, a másikkal meg kapaszkodok, akkor nem sok mód van gesztikulálni. Ha meg ülök az ülésen, akkor kit zavar?
2016. ápr. 1. 03:56
 25/30 anonim ***** válasza:
0%

Tök logikus, amiről valaki még nem csinált tanulmányt vagy mi nem találtuk, az nincs is.

Nálunk szociológián volt a dologról szó, nem reprezentatív, de valami. Kiválogattuk azokat, akiket a többiek tárgyilagosnak találtak, objektívnek és jó önismerettel rendelkezőnek. Voltunk kb. 30-an a 170 emberből, akik felvették a kurzust. Az oktató először a többieket kérdezte meg, hogy szoktak e telefonálás közben gesztikulálni, pár ember kivételéve feltette mindenki a kezét. Aztán minket, nálunk ketten tették fel.

Nem folytattunk tanulmányt, nem volt hivatalos meg semmi, de azért néha körüllehet nézni a környezetedben.

A "seggemből húztam elő" dolog, inkább arra igaz, hogy a legtöbb ember nehezen veszi észre, ha egy dolog nem épp pozitív jellemzője. Mint jelen esetben. Gesztikulálsz telefonálás közben? Há' nehogymá az ne legyen pozitívum!

Ettől még a kommunikációs része a dolognak, igaz. A legtöbb ember kommunikációjának szerves része a gesztikuláció és ezért könnyebben emlékeznek vissza ha csinálják, mintha nem.

(A kontrollos dolog pedig nem beszólás volt, hanem vélemény és felvetés. Igazából, ha beszólásnak veszed, szerintem nem igazán lesz tárgyilagos ez az egész beszélgetés.)

2016. ápr. 1. 04:13
 26/30 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó! Ha ez igaz lenne, a tanárod mégis mire alapozta volna ezt a "kísérletet"? A hasára csapott, hogy " há' most akkor nézzük má' még hogy az okosok gesztijulálnak e telefonálás közben", vagy hogyan kell ezt elképzelni? Erre vonatkozó cikket, könyvet, vagy tanulmányt én nem talàltam, tehát milyen forrásra hivatkozva tanítottak nektek ilyet? Komolyan érdekel, ha írták erről könyvet, légszi linkeld be.

Egyébként füllentésnek tűnik a válaszod.

2016. ápr. 1. 05:33
 27/30 anonim ***** válasza:
25-ös, nem azt mondtad, hogy szerinted, tényként állítottad.
2016. ápr. 1. 19:18
 28/30 A kérdező kommentje:
igen, szerintem a vigyor, meglepett arckifejezés és hasonlók szintúgy értelmetlenek, tudom, hogy enélkül nem lehet beszélni, de én arra gondolok, amikor valaki túlgesztikulálja az arkifejezéseit is, vagyis nyomatékosítani akar, nem csak kommunikálni, és az hülyeség, amikor senki nem látja, ha nyomatékosítani akar valaki a telefonba, akkor ráadásul megtehetné más eszközökkel, de nem azokat az eszközöket használja
2016. ápr. 1. 22:20
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

De te ostoba, utána olvastál? NEKED segítenek a gesztusok, nem a másiknak. VAK EMBEREKNEK IS VANNAK arckifejezéseik amikor egymással beszélgetnek, amikor senki nem látja őket.

Ha te csak akkor fejezel ki érzelmeket, ha valaki lát téged, valami szociopata lehetsz.

2016. ápr. 2. 00:21
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha valaki túl erősen gesztikulál, az lehet zavaró valakinek aki nincs hozzászokva, de ez inkább temperamentum (vagy nemzetiség) kérdése. Szerintem az ilyen ember nem csak a telefonba gesztikulál erősen, hanem a közvetlen beszélgetésnél is. Állítólag a déli országok emberei (olaszok, spanyolok) jobban gesztikulálnak mint az északiak.

Azt nem tudom, hogy van-e olyan, hogy valaki csak a telefonba gesztikulál nagyon, amúgy meg csak mérsékelten.

2016. ápr. 2. 02:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!