Aki gesztikulál telefonálás közben, az nem érzi magát hülyének?
"És aki ilyen kérdést ír ki, az nem érzi magát hülyének?"
Sajnos nem, pedig minden oka meglenne rá!
"szerintem hülye az, aki ehhez szokik hozzá"
Már nem azért mondom, de az emberek 99%-a gesztikulál telefonálás közben, a maradék 1% meg azok a hülyék akik belekötnek egy természetes és ösztönös dologba.
a rádiós bemondó egy szobában ül, és a gesztikuláció egy technika lehet számára, mint a színésznek, hogy minnél hitelesebb legyen
természetesen vannak nagyon berögzött gesztikulációk, pl. bológatás az igen-nél, de én arról beszélek, amikor valaki mindent gesztikulál a telefonba, és ami részben bunkóság is a tömegközlekedési eszközön, meg persze a telefonálás eleve
én azt gondolom, hogy azon kívül, hogy nem tud magán uralkodni, és teljesen irracionális hülyeség, ráadásul még a környezetében lévő emberek is a gerjesztői részben, mert ha nem lenne körülötte senki, biztos vagyok benne, hogy kevesebbet gesztikulálna, vagyis igazából nem nekünk beszél, de a környezetének és magának gesztikulál, vagyis az a faramuci helyzet, hogy tudat alatt ránk van tekintettel, miközben valójában ránk nincsen tekintettel
Azt hiszed, ha nagy szavakat használsz, értelmes, amit írsz?
Akkora ostobaságokat írsz, hogy mint Jim az Office-ban, belenéztem a kamerába, pedig egyedül vagyok a lakásban.
Azt hiszed, neked szól a gesztikulálás? Ne légy már ennyire beképzelt. Ahogy valaki írta, tényleg baromi nehéz lenne úgy telefonálni, hogy közben arra figyelj, hogy vigyázzban állj.
Akkor is gesztikulálok, ha valamit fogalmazni szeretnék és már nem akarok ülni, hanem fel alá járkálok a szobában. Ezek szerint hülyének kellene éreznem magam? A gesztikulálás természetesen leállítható, viszont azzal elvonnád a figyelmedet a beszédről. Az, hogy vadidegen emberek hülyének néznek -egyébként miért is?- kevésbé érdekel, mint az, hogy megért-e az, akivel telefonon beszélek.
Egyébként meg mitől van kisebbségi érzésed? Mindenkinek a maga dolga hogy gesztikulál-e vagy sem. Aki cikinek érez ilyesmit az valószínűleg a saját cselekedeteit is szokta cikinek érezni és fél a többiek megítélésétől.
Épp annyira "hülye", mint az, aki egy külföldivel már-már kiabál, pedig hát az hótt tiszta, hogy amaz úgy se érti meg.
Igyekszünk akkor is - úgy is segíteni a kommunikációt, amikor és ahogy annak az égvilágon semmi értelme sincs.
Ja, és igen: telefonáláskor én is duplaannyit mozgok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!