Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Túl stresszelek mindent! Mit...

Túl stresszelek mindent! Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Felnőtt ember vagyok, de ezidáig az egész életemet gyakorlatilag végigkísérte. Például, el kell mennem valami ügyet intézni, akárhova, oda fele menet folyton az jár az agyamban, hogy mit fogok mondani, és az esetleges felmerülő problémát hogyan fogom megoldani, kibeszélni. Ennek végeredménye az összevissza beszéd, és dadogás. Ha valami nem simán megy, vagy úgy ahogy azt én gondolom, képes vagyok egész nap, vagy amíg valamilyen szinten meg nem oldódik végig stresszelni, de olyan szinten, hogy semmi mást nem tudok mellette normálisan elvégezni. Még egy filmet sem tudok úgy végignézni ilyenkor, hogy ne agyalnék folyton a problémán, és itt most a legapróbb dolgokra kell gondolni. Persze ez mellé hozzájárul egyfajta szociális probléma is. Szeretek emberek közé járni, vágyom is a társaságra, de idegen emberek előtt nem tudok megnyílni, és normális hangon beszélni. Összeakad a nyelvem, sokszor érzem hogy el is vörösödök. Közel vagyok a harminchoz, szóval ideje lenne már megoldanom a problémát. Érdekes mikor sikerek értek az életemben, és külföldön laktam, bármit eltudtam intézni, lesz@rom módban. Jelenleg még az is nagy teher, hogy egy pizzát rendeljek telefonon keresztül. :(

2016. márc. 30. 23:44
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

#8#9 vagyok, sziasztok :)

A személyiség mindig alakul, ideális esetben fejlődik, de az alapja a gyermekkor. (Azon belül is bizonyos szakaszok, de ennyire ne merüljünk el...) Ha pl valaki nem kap elég szeretetet, biztonságot szüleitől, sajnos az egy labilisabb személyiséget eredményez(het). Ha nem kap elég figyelmet tőlük, akkor jó eséllyel egész életében ezt akarja majd "bepótolni", és pl nárcisztikus szem.zavar alakulhat ki, és így tovább... De mindez nem azt jelenti, hogy sz.r lesz ezeknek az embereknek az élete, csak picit mások lesznek, mint az "átlag", meg nyilván ezekkel meg kell bírkózni.

2016. ápr. 3. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!