Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy diplomával már hívhatja...

Egy diplomával már hívhatja magát valaki orvosnak/nyelvésznek/biológusnak stb?

Figyelt kérdés
Ha valaki elvégez egy egyetemet (nem alapszakot), de nem dolgozik adott területen (biológusként, nyelvészként nem vesz rész kutatásokban, nem ír tanulmányt, nem publikál, nem kutat), orvosként nem praktizál, akkor azért még hívhatja magát annak? Az orvos kicsit más tészta, elsősorban a tudósokra gondolok.
2016. márc. 28. 20:02
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
44%

"19" vagyok. Mint ahogy már írtam, felőlem hívhatja magát bárminek, amivel azonosítja önmagát.

Ettől függetlenül, én nem a végzettsége alapján fogom őt azonosítani, főleg akkor nem , ha az csak egy végzettség és nincs mögötte "kibontakozás".

A végzettség , egy lehetőség.A végzettséget nevezhetjük egy bizonyos szintű tudásnak.

Viszont ha a tudásunkat nem használjuk , akkor szerintem a végzettség csak egy üres papír.

2016. márc. 28. 22:11
 22/26 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm.
2016. márc. 29. 01:02
 23/26 anonim ***** válasza:

Nagyon szívesen.:))

Azért azzal kiegészíteném az előző véleményemet, hogy ez az "üres papír" nem minden esetben csak egy üres papír,még ha nem is az adott szakterületen "bontakozom ki".

Közvetlen,és közvetett előnye is lehet ez esetben is diplomának.

Vannak olyan munkaterületek ahol feltétel a diploma, de nem szükséges szakirányú végzettség.

További tanulmányok esetén is előnyt jelenthet a diploma.

Adott élethelyzetben önbizalmat is adhat , segít továbblépni.

Sok embernek fontos ,hogy diplomád legyen.

No és még a diplomás társkereső oldalra is fellehet regisztrálni.:D

Tudom! Az alapkérdés nem erről szólt. Pusztán csak a saját hozzászólásom egy részének egyoldalúságát egyenlítettem ki.:)

2016. márc. 29. 10:45
 24/26 A kérdező kommentje:
Igen, ebben igazad van, és így teljes a válsz, de most valóban nem ez érdekelt.
2016. márc. 29. 11:57
 25/26 anonim ***** válasza:

Ha valakinek "biológus" diplomája van, akkor ez a végzettsége, azaz ilyen alapon biológusnak nevezheti magát, méghozzá jogosan.

Ha valaki "biológusként" dolgozik, az is mondhatja ugyanezt, még akkor is, ha nincs diplomája, csak szakismerete meg tapasztalata.

2016. márc. 29. 12:54
 26/26 A kérdező kommentje:
Na, sok a különféle vélemény.
2016. márc. 29. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!