Egy diplomával már hívhatja magát valaki orvosnak/nyelvésznek/biológusnak stb?
Figyelt kérdés
Ha valaki elvégez egy egyetemet (nem alapszakot), de nem dolgozik adott területen (biológusként, nyelvészként nem vesz rész kutatásokban, nem ír tanulmányt, nem publikál, nem kutat), orvosként nem praktizál, akkor azért még hívhatja magát annak? Az orvos kicsit más tészta, elsősorban a tudósokra gondolok.2016. márc. 28. 20:02
1/26 anonim válasza:
Igen, mivel megvan a végzettsége ehhez
2/26 A kérdező kommentje:
De akkor ezek szerint ha elvégzem mondjuk a nyelvészetet (most csak mondtam egyet a fentiek közül), akkor nyelvész vagyok? Nem kell kutatnom, meg semmi?
2016. márc. 28. 20:06
3/26 Hash Jar Tempo válasza:
Szakmai gyakorlatról hallottál már?
4/26 A kérdező kommentje:
Nem tudom, miért kell ilyen arrogáns baromként válaszolni. Igen, hallottam. De egy szakmai gyakorlat nem ugyanaz, mint egy életen át tartó munka, és záros határidőn belül véget ér.
2016. márc. 28. 20:27
5/26 anonim válasza:
Neked súlyos gondok vannak a fejedben kérdező, mert én senkit sem látok aki arrogáns baromként válaszolt volna.
6/26 anonim válasza:
Saját magát miért hívná bárki valaminek ?
7/26 A kérdező kommentje:
5-ös, nyilván azért nem, mert te se vagy túl udvarias, így igényed sincs rá.
Utolsó: miért ne hívhatná? Pl. ha valaki megkérdezi. Vagy úgy egyáltalán, mert az ember szeret tudatában lenni a dolgoknak.
2016. márc. 28. 20:38
8/26 anonim válasza:
Szerintem ez olyan, mint hogy a magyar helyesírás szabályai szerint már helyes, ha azt mondod, hogy "iszok", de attól még aki hallja, nem fogja azt gondolni rólad, hogy nagyon olvasott/művelt/iskolázott ember lehetsz. Tényszerűen nem hazudsz, ha azt mondod alapdiplomával, hogy biológus vagy, de ettől még nem vagy az.
9/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. és akkor szerinted mitől lesz az?
2016. márc. 28. 20:41
10/26 anonim válasza:
Szegény kis érzékeny lelke megsértődik ha rosszat szólnak neki :'(
Már is a fejedbe szállt a diploma te majom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!