Megéri biológusnak menni?
egy jól megválasztott iránnyal lehet esélyed. de tényleg túl sok embert vesznek fel, túl sokan végeznek, ahhoz képest kevés állás van.
szerintem menj el biomérnöknek/orvosnak/vegyészmérnöknek
ezekkel is kutathatsz és szerintem nagyobb az elhelyezkedési esély mint csak biosszal
Szerintem elég limitáltak a lehetőségek. Esetleg külföldön több esély van az elhelyezkedésre.
Engem is érdekelnek a kutatások. Most BME biomérnökire jelentkeztem (felvettek) és majd meglátjuk. Ismerősöm végezte, vele beszélgettem róla. Ez komplexebbnek tűnik mint a sima biológus, amolyan "mindenből egy kicsi" (nem biztos, hogy helyes ez a feltételezés, csak számomra ilyen érzetet ad). Ahogyan nézegetem a különféle híreket, elég sok híres külföldi biomérnökről lehet mostanában hallani, akik ezt vagy azt tették, a tudomány szinte összes területéről.
" Egy egyszerű BSc-vel meg aztán végképp nem lehet semmire menni."
Itthon biztos nem, de a sógornőm ilyen diplomával keres Ausztriában több ezer eurót. Igaz, ott megbecsülik azt, aki tanult. Magyarországon pedig nettó 90-ért kellett feljárnia Pestre. Ez (is) országunkat minősíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!