Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy diplomával már hívhatja...

Egy diplomával már hívhatja magát valaki orvosnak/nyelvésznek/biológusnak stb?

Figyelt kérdés
Ha valaki elvégez egy egyetemet (nem alapszakot), de nem dolgozik adott területen (biológusként, nyelvészként nem vesz rész kutatásokban, nem ír tanulmányt, nem publikál, nem kutat), orvosként nem praktizál, akkor azért még hívhatja magát annak? Az orvos kicsit más tészta, elsősorban a tudósokra gondolok.
2016. márc. 28. 20:02
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
68%

#8 vagyok

Szerintem attól, hogy van biológusi munkásságod és még mindig aktívan foglalkozol vele, vagy aktívan foglalkoztál vele mindaddig, amíg annyira meg nem öregedtél, hogy már nem ment. Tehát ha megjelent valamikor régen 300 cikked, de már 20 éve csak biztosítási ügynökként dolgozol, akkor csak biológus voltál, de már nem vagy az. Ha épp a phd-den dolgozol, akkor csak biológus leszel.

2016. márc. 28. 20:49
 12/26 anonim ***** válasza:
77%

Ez érdekes...

Én Kémia BSc-vel (a diplomámban a vegyész is benne van) vegyészként dolgozom, az van a szerzôdésemben is. Akkor én nem hívhatom magam vegyésznek? :D

2016. márc. 28. 20:50
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező pont a szakmabeli munkát hiányolja. Ha vegyész végzettséged van és vegyészként dolgozol, akkor senki nem mondta, hogy ne lennél vegyész. Egyébként is kutatói munkákról beszélünk.
2016. márc. 28. 20:54
 14/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat. Mondjuk azt túlzásnak tartom, hogy van 300 cikke valakinek, de csak volt biológus. ha így vesszük, akkor Vörösmarty Mihály az élete utolsó 10 évében már nem volt költő?
2016. márc. 28. 21:03
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Vörösmarty az élete utolsó 10 évében is alkotott.
2016. márc. 28. 21:06
 16/26 anonim ***** válasza:
57%
Miért ne hívhatná? Attól, hogy nem dolgozik az adott területen, attól még a végzettsége megvan.
2016. márc. 28. 21:17
 17/26 anonim ***** válasza:
52%
Igen, hiszen ez szerepel a diplomájában.
2016. márc. 28. 21:25
 18/26 A kérdező kommentje:
"Vörösmarty az élete utolsó 10 évében is alkotott." Mindegy, akkor tegyük fel, hogy nem tette. Vagy pl. Arany János dolgozott, de nem akarta publikálni.
2016. márc. 28. 21:29
 19/26 anonim ***** válasza:

Ha valaki úgy érzi ,hogy egy végzettség határozza meg a személyiségének lényegét (tehát a végzettségével azonosul), akkor nyugodtam hívhatja magát "orvosnak/nyelvésznek/biológusnak stb."

Van akinek ez megnyugtató.

2016. márc. 28. 21:36
 20/26 A kérdező kommentje:
De én most a ti véleményeteket kérdezem.
2016. márc. 28. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!