Az életképtelen nők, miért akarnak egyenjogúságot?
Előre is ELNÉZÉST attól, aki ezt durvának tartja, nem bántásként írtam!
Részletezem:
Én is csaj vagyok, de:
Ugyanúgy füvet nyírok, havat lapátolok, dolgozok minden nap, minden ház körüli munkát megcsinálok (festés, villanyszerelés, parketta csiszolás, csempézés, stb, stb, stb).
Nem jelent gondot egy számítógép újra telepítése, vagy akármilyen elektromos rendszer össze rakása.
Autóvezetést nem elkerülni akarom (nem dísznek van a jogsim), bevállalós vagyok, és nem nyafogok, ha egy hatalmas autót kell berezegtetni egy apró helyre.
Természetes volt számomra, hogy megtanuljak teherautót, buszt, stb vezetni, és soha nem volt gond a térlátásommal, a gépjárművek méreteivel.
Viszont én jogosan akadok ki, ha egy munkánál nekem kevesebb bért akarnak adni, mint egy férfinek.
De akik (nők) tényleg férfi nélkül meghalnának, akkor meg miért hisztiznek az egyenjogúságért?
Miért gondolja sok nő, hogy ha autót kell szerelnie házilag, vagy téglákat kell pakolnia egy ház felújításkor, akkor már nem nők?
Lehet egy nő ugyanúgy csinos, jól öltözött, kulturált, nyilván nem a tűsarkú cipőmben, a lakkozott körmeimmel, a fodrász után kezdek neki egy lengéscsillapító cserének, vagy a glett kikeverésének.
Ha én pasi lennék én is ki lennék akadva, hogy a nők (ugye a többség), még egy villanykörtét sem tud kicserélni, de mindig jön a hiszti a női egyenjogúságról.
én általánosítok? Na ne röhögtess. Képzeld a nők 95%a lapátol havat, nyír füvet, vezet autót, és soknak nem gond egy windóz cdt végigklikkelgetni. Nem vagy különleges. Abban sem hogy különlegesnek hiszed magad. Ezért mutogatnak "kelemenannákat" hogy különlegesnek érezzék magukat a nők.
Pénzt pedig azért kapnak kevesebbet, mert a fizikai tulajdonságaik mások.
"Pénzt pedig azért kapnak kevesebbet, mert a fizikai tulajdonságaik mások."
Ez még ok lenne egy bányász munkánál.
De amikor egy irodában egész nap a számítógép előtt dolgozik egy nő és egy férfi?
Akkor a pasi percenként 30-szor többet üti le a billentyűt? Kötve hiszem. Sőt!!!!
"Ha szerinted csak annak jár egyenjogúság és tisztelet, aki teherautót vezet és havat lapátol, akkor nagyon nagy gond van a fejedben!"
Basszus, basszus, basszus, basszus, basszus......
Miért kell 1-2 dolognál így leragadni?????
BÁRMIT írhattam volna!
A lényeg, hogy nem a 11. században élünk.
Amire képes egy pasi arra egy nő is.
Ergo, akkor ugye beszélhetünk egyenjogúságról.(mert eddig az volt a gond, hogy a nők azért kevesebbek, mert nem csinálnak annyi mindet mint a férfiak, és szó sincs egyenjogúságról)
IGEN! ez lenne az alap, mert a MAGYAR JOG már sok-sok-sok éve leírta, feketén és fehéren, hogy MINDEN EMBER EGYENLŐNEK SZÜLETIK NEMRE, FAJRA ÉS VALLÁSRA VALÓ TEKINTET NÉLKÜL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na nem is ez a lényeg.
HANEM ha a mai napig vannak olyan nők, akik tényleg életképtelenek (mert vannak rengetegen sajnos), akkor ők azzal jönnek, hogy hát ők NŐK, és ezt meg azt nem kell tudniuk, ez a férfiak dolga, de közben meg sírnak az egyenjogúságért. De mire fel?
Ez olyan mintha sírnék, hogy én beteg voltam és azért nem dolgoztam 3 hónapig, de mellette meg hisztiznék, hogy igenis annyi bért kérek amennyit a többiek akik végig dolgozták ezt az időszakot.
"HANEM ha a mai napig vannak olyan nők, akik tényleg életképtelenek (mert vannak rengetegen sajnos), akkor ők azzal jönnek, hogy hát ők NŐK, és ezt meg azt nem kell tudniuk, ez a férfiak dolga, de közben meg sírnak az egyenjogúságért. De mire fel? "
Te hány ilyen nővel találkoztál?:-) Az, hogy pl. egy 50 kilós nő ne cipeljen cementeszsákot a harmadik emeletre, amikor ott van a 90 kilós, izmos párja, teljesen jogos. Ettől nem életképtelen senki... Az is igaz (nagy általánosságban), hogy vannak dolgok, amikben többnyire a férfiak jobbak, és vannak, amikben a nők. Ennek viszont semmi köze ahhoz, hogy alapból ugyanazok a jogok illetik meg mindkét nemet, egyformán.
Ha azt kívánod boncolgatni (csak nem tudtad értelmesen, szabatosan megfogalmazni), hogy egyes nők az aktuális érdekeiknek megfelelően hol harcos feministák, hol a túlhaladott, hagyományos férfi-nő szerepkörre hivatkoznak, emögé bújnak, az már érdekesebb kérdés. Az szerintem nem igaz, hogy a nők többsége ilyen, az meg marhaság, hogy minden nőnek profi sofőrnek, ezermesternek és informatikusnak kell lennie - a férfiak túlnyomó többsége sem az.:-)
Szerintem, nem biztos, hogy Mo- on él a kérdező.
Mert Mo-on pakolnak a nők téglát, ott vannak a férjük mellett a fizikai munkában a ház körül. Vagy ha nem, akkor addig valami mást csinálnak, és az elosztásban inkább a nőre maradt a főzés ,a férfira a fűnyírás. Valamiért, esetleg mert mind a kettőnek úgy kényelmesebb, a nő a főzés mellett egy csomó más dolgot megcsinál mellékesen, ami a férfinak eszébe sem jutna.
Az autószerelés sem probléma, ha vannak nem kézi szerszámok, de ha csak kéziek vannak, még férfinak is nehéz mondjuk a kerék csavarjait meglazítani, amit a műhelyben sűrítőssel tettek föl. Mindegy.
De a magyarok pont hogy élen járnak az egyenlő munkáért egyenlő bért-ben. Amerikában átlag 30%-kal kevesebbet kapnak nők, ugyanazért a munkáért, ha igaz, amit -a feministának tűnő- cikkekben írnak.
Mo-on csak bizonyos munkakörökben adnak kevesebbet. Tanárok, mérnökök, hasonlók nem.
Nem tudom, mi lehet a rendőrökkel, buszvezetőkkel, gyári munkásokkal. Reméljük, hogy járnak ide, és megmondják.
Hihetetlenül sértő kérdés!
Kedves Kérdező, én enyhén mozgássérült nő vagyok, nem bírok fizikailag annyit pl. mint te.
Cserébe viszont gyógypedagógus végzettségem van, abban is dolgozom.
Ennyit erről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!