Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az életképtelen nők, miért...

Az életképtelen nők, miért akarnak egyenjogúságot?

Figyelt kérdés

Előre is ELNÉZÉST attól, aki ezt durvának tartja, nem bántásként írtam!

Részletezem:

Én is csaj vagyok, de:

Ugyanúgy füvet nyírok, havat lapátolok, dolgozok minden nap, minden ház körüli munkát megcsinálok (festés, villanyszerelés, parketta csiszolás, csempézés, stb, stb, stb).

Nem jelent gondot egy számítógép újra telepítése, vagy akármilyen elektromos rendszer össze rakása.

Autóvezetést nem elkerülni akarom (nem dísznek van a jogsim), bevállalós vagyok, és nem nyafogok, ha egy hatalmas autót kell berezegtetni egy apró helyre.

Természetes volt számomra, hogy megtanuljak teherautót, buszt, stb vezetni, és soha nem volt gond a térlátásommal, a gépjárművek méreteivel.

Viszont én jogosan akadok ki, ha egy munkánál nekem kevesebb bért akarnak adni, mint egy férfinek.

De akik (nők) tényleg férfi nélkül meghalnának, akkor meg miért hisztiznek az egyenjogúságért?

Miért gondolja sok nő, hogy ha autót kell szerelnie házilag, vagy téglákat kell pakolnia egy ház felújításkor, akkor már nem nők?

Lehet egy nő ugyanúgy csinos, jól öltözött, kulturált, nyilván nem a tűsarkú cipőmben, a lakkozott körmeimmel, a fodrász után kezdek neki egy lengéscsillapító cserének, vagy a glett kikeverésének.

Ha én pasi lennék én is ki lennék akadva, hogy a nők (ugye a többség), még egy villanykörtét sem tud kicserélni, de mindig jön a hiszti a női egyenjogúságról.

2016. márc. 28. 15:14
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

A kérdésed úgy hülyeség, ahogy van, és ahogy elnézem, a válaszokban sem a lényeget sikerült megragadnod.:D Felmerül a kérdés, vajon TE milyen alapon hisztizel egyenjogúságért? Már ha egyáltalán nő vagy, és nem csak egy szerencsétlen troll.

Te a kérdésedben gyakorlatilag azt állítod, hogy azok a nők - és kizárólag ők - "hisztizhetnek" egyenjogúságért, akik a hagyományosan "női" és "férfi" tevékenységekben EGYARÁNT megállják a helyüket. (Erről az jutott eszembe, hogy ők tulképp egy vibrátor és a spermabank igénybevételével abszolút teljes életet élhetnek, no de mi szükség akkor a férfiakra ezen logika mentén? :-)) Ha feltesszük, hogy kellőképp igazságos vagy, akkor ugyanez vonatkozik a férfiakra is, azaz a társadalom új módon kell hogy tagozódjon: a teljes jogú androgünökre (férfiakra és nőkre egyaránt), ill. az alárendelt lúzerekre (szintén férfiak és nők egyaránt), akik csak az egyik szerepben jók, vagy egyikben sem igazán.

Szép új világ.:D

2016. márc. 28. 16:03
 12/30 anonim ***** válasza:

Fogom a fejem.

A női egyenjogúság nem erről szól. Ráadásul mindenki annyi fizetést kap, amennyit a munkája ér. Nemtől függetlenül.

2016. márc. 28. 16:05
 13/30 A kérdező kommentje:

"Ráadásul mindenki annyi fizetést kap, amennyit a munkája ér. Nemtől függetlenül."

Nem tudom, hogy milyen világban élsz, de ez ro....ul nem így van!

2016. márc. 28. 16:08
 14/30 anonim ***** válasza:
25%
Tetszik a gondolatmenet, tetszik a hozzáállás. Ha még több ember gondolkozna így mint te (mi), talán több nő venné a fáradtságot, bátorságot és nem csak a szájuk járna. Erre van szükség!
2016. márc. 28. 16:12
 15/30 anonim ***** válasza:
0%

14: De. Ez így van. Tudok is példát mondani. Vezető mérnök nő egy multinál, másfél milliós fizetésért. Irodai adminisztrátor nő 120 ezer forintos fizetésért és egy hasonló pozícióban dolgozó férfi szintén ennyit keres.

De nézzük a bolti eladókat. Ők is a férfi kollégáikhoz hasonlóan keresnek. De ha tudsz mondani ellenpéldát, szívesen fogadom.

2016. márc. 28. 16:18
 16/30 A kérdező kommentje:

10-es. Bocsánat, tényleg bunkó voltam, de csak ez a hozzászólás részlet miatt.

Sosem voltam lekezelő senkivel, még egy hajléktalannal sem, amikor pénzzel, vagy étellel, vagy ruhával segítettem neki.

"nekem pl. nőként nem probléma kifizetni az autószerelőt vagy a téglapakoló trógert, miután lényegesen többet keresek, mint az átlag férfi. Azt viszont elvárom, hogy a mesterember, akit én fizetek, kellő tisztelettel beszéljen velem"

2016. márc. 28. 16:21
 17/30 anonim válasza:
100%
Nem csak a női egyenjogúság lenne a fontos.Szerintem fuggetlenul társadalmi,vallási hovatartozastol,szexuális irnyultsagtol,politikai nezetektol,vagy kulsotol mindenkinek egyenjogunak kellene lennie.Elfogadobbnak kellene lenni mindenkinek es talan ha egy picit is,de jobb lenne a helyzet.
2016. márc. 28. 16:25
 18/30 A kérdező kommentje:

"De ha tudsz mondani ellenpéldát, szívesen fogadom."

Én mindig az ellenkezőjét tapasztaltam.

Az egyetemi évek alatt dolgoztam pl. gyári munkásként, amikor is és kevesebbet kaptam, mint az ugyanannyit dolgozó, és ugyanakkor kezdő, és ugyanannyi végzettséggel, tapasztalattal rendelkező férfi.

Ezt követően egy reklám cégnél voltam sofőr és mindenes.

Ugyanez volt a történet.

Amikor az egyetemen végeztem (igazságügyi orvos szakértőnek szakosodtam), ott is én egyedüli nő kaptam a legkevesebb fizut.

És NEM azért mert még kezdő voltam.

Ismétlem, ilyen esetekben mindig olyanokhoz viszonyítottam magam, akik minden tekintetben velem voltak egyenlőek, csak éppen pasik.

Végzettség, kor, nyelvtudás, szakmai tapasztalat, stb.

2016. márc. 28. 16:28
 19/30 anonim ***** válasza:

19: Én is dolgoztam egyetem alatt diákként gyárban. Amit én tapasztaltam:

Iskolaszövetkezeten keresztül ment a munka, így nemtől függetlenül mindenki ugyanannyit kapott.

Hétvégén túlórapótlék is járt, így aki be tudott jutni szombat éjszakára, az 1100 forint körüli órabérre számíthatott (12 óráztunk, úgyhogy gondolhatod).

És most jön a csavar. Én mindig éjszaka mentem, hétköznapokon és rendesen dolgoztam, még motorblokkokat is daruztam illetve targoncáztam, diákként (autógyárban voltam).

Ezzel szemben a lányok megmaradtak a könnyebb dolgoknál, mondván ők lányok és nem emelhetnek nehezet (gyakorlatilag semmi sem volt nehéz annyira, hogy csak nekem kelljen csinálni, mégis én csináltam mindig).

Végül amin teljesen fennakadtam az volt, hogy az egy év alatt, amíg én ott dolgoztam, jó ha egyszer tudtam menni hétvégén, mert éppen az egyik lány nem ért rá valamiért. A többi alkalommal mindig ők mentek (mindkettő testvére ott dolgozott irodán) és lófaxt nem csináltak (ezt pedig a többi dolgozó mondta, akiknek segíteni kellett volna). Ez senkinek sem volt jó, csak a lányoknak, akik 0 munkáért, facebookozásért és olvasgatásért egy szombaton megkerestek 13 rugót.

Miután otthagytam az iskolaszövetkezetet, meg úgy általában a diákmunkát, fel is bontották a szerződést a szövetkezettel, mert nem vették semmi hasznát a lányoknak.

Valamiért én mindig azt tapasztalom, hogy a nők egyenlőbbek a férfiaknál... vagy legalábbis nálam... és ez igaz a mostani munkahelyemre is...

2016. márc. 28. 16:38
 20/30 anonim ***** válasza:

#16-os, a multiknál (különösen az amerikai központúaknál) fokozottan ügyelnek erre, a belső policy többnyire részletesen le is írja, miket kötelező megtenni a különböző diszkriminációk ellen, ill. mi a következménye, ha megsértik ezt. Ettől függetlenül láttam példát arra (még multicégnél is), hogy 10-15%-os eltérés van azonos munkakörbe felvett, azonos kvalitású és képzettségű, de ellenkező nemű munkatársak között, a férfiak javára. A férfiakat nem kérdezik meg egy állásinterjún sem, hány gyereke van vagy mennyit tervez, nőknél ez rendszeres kérdés, az is, hogy mennyi idősek a már meglévők, és bizony hátrány, ha kicsik a gyerekek, vagy még nincs, de tervben van. Ez pedig diszkrimináció, akárhonnan is nézem.

Rohadtul mindegy, hogy egy nő tud-e lengéscsillapítót cserélni, vagy van-e buszra jogosítványa, nem ettől kell, hogy azonos esélyekkel és jogosultságokkal bírjon a mindennapi életben. Egy autista, egy siket, vagy egy végtaghiánnyal született ember sem lehet azért másodrendű polgár, mert bizonyos tevékenységeket nem tud elvégezni.

2016. márc. 28. 16:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!