Mániás depresszió? Van egy ismerősnőm aki nagyon furcsán viselkedik és erre gyanakszom de nem vagyok biztos benne.
Figyelt kérdés
Remeg a keze, de olyan fokon hogy egy poharat nem tud megtartani már. Mindig jégkockákkal teli vízet iszik de még akkor is ha kinn 0 fok van. Nem mer vezetni, mindenhová a saját autójával az apja viszi és hozza. Szídja az ismerőseit a hátuk mögött. Engem, a barátomat, a közös ismerősnőinket de bárkit akit egy picit is ismer. Mindezt nyomdafestéket nem tűrő módon. A jelenlétemben az én barátomat szídja! Megalomániás és hazudik állandoan. Azt állítja hogy több msc diplomája van amikor még a basic sincs meg neki. Akármit vásárol magának azt kihirdeti mint egy ovis és mindenkinek elmondja tolakodó stílusban hogy mit vett, hol és mennyiért. Erre már senki nem kiváncsi. Én már erősen kerülöm de ritkán előfordul hogy a közös társágunkban összefutunk. Egyik alkalommal is igy történt, és szóba került hogy a napokban felutazok Budapestre. Amint meghallotta jelezte hogy hozzak neki egy MAC rúzst. Késöbb felutaztam de elfelejtettem ezt a korábbi kérését, de úgy alakult hogy nap végén felhívott telefonon és mondtam a telefonba hogy hazafelé tartok Pestről. Erre kiakadt hogy miért nem hoztam neki MAC rúzst?! Elfelejtettem és amúgy is más ügyben jöttem. Voltak már vele megmagyarázhatatlan incidensek : arcon csókolt egy idegent, elkezd telefonon hívogatni 4-5x egyfolytában, kölcsönkért 50.000 forintot hogy eljátsza majd a kaszínóba az összeget (nem adtam természetesen), megtaposta a ruhámat, a másik arcába fújja a cigarettafüstjét. Nincs nála 500 forint hogy kifizesse a kávéját de avval dicsekszik közben hogy 200.000 forintos táskát vásárolt. De sorolhatnám még. Én mániás depresszióra gyanakszom, de nem vagyok benne biztos. Mi lehet a baja? Hogy nem normális az biztos. 39 éves és nő.2016. márc. 27. 00:14
1/6 A kérdező kommentje:
Mindenki megprobálja kerülni de sajnos nem mindig sikerül. Hogyan lehet egy ilyen embert leállítani ha elkezd veszekedni jelentéktelen dolgok miatt? Ilyen helyzetben dolgozhat egyáltalán. Jó munkája volt egy multinál, de szerintem már rég nem dolgozik ott.
2016. márc. 27. 00:19
2/6 anonim válasza:
Először tudni kellene mi a betegség... A mániás depresszió két fő "fázisból" áll: Depresszív (üres, szomorú, szorongó stb) és mániákus (hiperaktív, energikus, alig alvó)
Ő nem szenved bipoláris depressziótól, de más gondjai biztos vannak. Nem ártana megnézetni szakemberrel. Elég idegesítő lehet.
3/6 A kérdező kommentje:
Súlygondjai is vannak, legalább 20 kiló felesleg van rajta. Mindent megeszik kontrol nélkül.
2016. márc. 27. 00:30
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :) Senki nem tudja mi lehet a baja, mert nem árulja el de mindenki biztos benne hogy beteg. Igen, nagyon zavaró. Mindenki megprobálja kerülni ahogy csak tudja, de nem mindig sikerül. Ha kinn vagyunk egy étteremben/kávézóban többen akkor képes mindenkit végigtelefonálni amég valaki fel nem veszi a telefont és el nem árulja hol vagyunk hogy jöjjön ő is.
2016. márc. 27. 00:32
5/6 anonim válasza:
Semmi, amit leírtál nem utal mániás depresszióra. Lehet, hogy van valami mentális problémája, de az tuti, hogy nem ez az. Amúgy meg nem mindegy, hogy mi lenne a pontos diagnózis? Ha nem bírjátok elviselni, ne barátkozzatok vele. Ha meg elviselitek így is, akkor meg felesleges felcímkézni ilyen-olyan betegségekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!