Hogyan lehetek szorgalmas, kitartó?
Sziasztok!
Egy sikertelen embernek érzem magam.
Állandóan kudarc hátán, kudarc ér. Mint a magánéletben, mint a munkahelyen. Mindig nagyobb fába vágom fejszémet.
Agyilag nem tudom átgondolni a dolgokat. Nem érzem, hogy kialakult volna egy tudatos gondolkodás módom.
A munkahelyen is piszkálva vagyok "jó szándékból",hogy dilettáns vagyok. Meg idióta, meg hülye meg .... még sorolhatnám. Érzem én is, hogy valami nem okés velem. Nemrég kezdtem el az életet komolyan venni, de sikertelen versenyzőnek érzem magam ki nem nyer "hangszórót".
Hogyan lehetek kitartó és szorgalmas?
Van egy valami spirituális mód esetleg?
27 -t lassan betöltöm már, és most ébredtem rá gondjaimra, ami nem kicsik.
Idióta vagyok?
F/26
Nem nézlek pisisnek. Ez érett gondolkodás, 16 évesen már.
Próbálom megoldani, napok mennek el a feladatommal, de megoldom.
A másik ami lehangol, hogy édesanyámtól folyton... nem neked való, akkor keresni kell más munkát...
A szülőktől pont, hogy támogatást vár az ember lelkileg nem?
Egyre jobban jövök rá, ha valami nem megy, és kitartóan (megerőszakolva magam) csinálom, egy idő után könnyebben megy. Pl nem szoktam olvasni, most, hogy egyedül vagyok, érzem, egy picit könnyebben és hatékonyabban tudok olvasni. Megmarad pár infó a fejemben is.
A könyvet -t köszönöm!
Napoleon Hill -re rákerestem. Jövő héten beszerzek egy könyvet!
Kedves hatos!
Szomorúan olvastam a történetedet. Nem fogok sajnálkozni, mert az nem segít rajtad/rajtatok. Ha nem tetszik a mostani életed, kezd el gondolkozni, megoldás mindenre van. Lehet, hogy naívnak gondoltok, 19 éves vagyok. De hadd mondjak el valamit.
Viláőgéletemben mindenben szerencsém volt. MINDENBEN. Tanultam, jó átlag, barátok, mindig a középpontban voltam, a szüleim nagy reményeket dédelgettek velem kapcsolatban. Én meg csak eléldegéltem. Tanultam én, de hogy őszinte legyek, elég lusta személyiség vagyok, sosem akartam semmit sem igazán, de nem is volt szükségem rá, mert mindig mindenben szerencsém volt. Talán ebből lett elegük ott fent a felhők között.
Eljött az érettségim, szokásosan fogtam fel mindent. Apuék orvosnak szántak, én pedig félvállról vettem az egészet, én inkább a divat felé kacsintgattam. Azt jobban szeretem.
Az érettségim egy borzalom volt, még történelemből sem sikerült megugranom az ötöst, matekból pedig a 90%-ot, pedig bíztam benne nagyon. A német, magyar hasonlóan. Életemben nem égtem még akkorát, mint emelt szintű biológia érettségin, illetve szégyen szemre, de megbuktam emelt kémia érettségin, a szóbelire el sem mentem szégyenemben. Pocsék érzés volt, úgy éreztem, hogy eltalált a balszerencse. Egész nyáron tanultam a kémiát, már éreztem magamon azt, hogy valamilyen módon megmozgatott ez a rettenetes élmény. Most voltam érettségizni októberben, megint kivágtak.
A baráti kapcsolataim az érettségi után megromlottak, elveszettnek éreztem magamat, és sokat sírtam, egy legalja helyen dolgoztam, ahol kihasználtak, el is mentem onnan. Szörnyű volt!
De rájöttem, hogy megérdemeltem. Ha nem vettem volna mindent félvállról, akkor most nem itt tartanék. Fontos szerintem, hogy ezt legalább beláttam. És változtatni fogok. Bejelentkeztem tanárhoz, és meg fogom csinálni, be fogok kerülni az orvosira, mert már ÉN IS AKAROM! Rendbe fogom tenni az életemet minden területen. Itt is, magánéletben is, mindenhogyan. Túl sokat sajnáltattam már magamat, ha én nem mentem meg magamat, más biztosan nem fog!
Tehát...ne adjátok fel, keressetek olyat, amit TI AKARTOK, vágytok rá, legyen célotok, és valósítsátok meg! Én szorítok mindannyiótoknak, hogy sikerüljön! ÉS SOHA SE ADJÁTOK FEL! :d
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!