Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Programtervező informatikus...

Programtervező informatikus szak - melyik a fontosabb, a nagyon gyors felfogóképesség, vagy a kitartó és szorgalmas tanulás?

Figyelt kérdés

Vagyis: ha nem vagyok matekzseni, de kitartóan "szenvedek" vele, rendesen tanulok, teljesíthető?

Nem vagyok tök h.ülye matekból, 0 tanulással és úgy hogy órán oda se figyeltem, azt se tudtam kb hogy mit veszünk, mindig 3-as voltam, aztán "rájöttem", hogy tanulni kéne, idén odafigyeltem órán és a kötelező házikat megírtam, ennyi elég volt ahhoz, hogy hajszálon múljon az ötösöm... végül 4-es lettem 1-2 hülyeség miatt, de már azóta javítottam egy csomót, év végén ötös leszek ha minden igaz.

Szóval ha nem fogok fel mindent ultragyorsan, de foglalkozok vele és tanulok rendesen, és segítséget kapok a tanuláshoz, akkor teljesíthetők a matek tárgyak?

Nagyon sok helyen láttam, hogy mennyire teljesíthetetlenül nehéz, remélem csak rémhírek, a programozás nagyon érdekel, és megy is eddig, bár elég alapszinten tanulom. Szóval szeretnék programozó lenni, tudnám magam motiválni a tanulásra..

2013. febr. 11. 17:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Mindenképpen a kitartó szorgalom, de amit leírtál ("Nem vagyok tök h.ülye matekból, 0 tanulással és úgy hogy órán oda se figyeltem, azt se tudtam kb hogy mit veszünk, mindig 3-as voltam..") én arra következtetek, hogy nálad ilyen téren vannak hiányosságok. A kitartó és szorgalmas tanulás azt jelenti hogy óráról órára készülsz, nem pedig azt hogy mindenféle ihlettől vezérelve "összekapod" magad az utolsó pillanatban.

És hogy mennyire kell a matek? Talán az mutatja a legjobban, hogy ezt a szakot régebben programozó matematikusnak hívták. De mindezek ellenére azért betojni sem kell, nem teljesíthetetlen egyáltalán, csak legyél tisztában vele mit vállalsz.

2013. febr. 11. 17:55
 2/3 A kérdező kommentje:

Tudom, alaposan utánaolvastam, és ezért kérdezem, hogy zsenialitás kell inkább, vagy szorgalom :D

Idén óráról órára készültem :) nyáron jöttem rá hogy nem lesz jó ha folytatom az eddigi tendenciát :D :D és hogy idén megjavulok :D

2013. febr. 11. 17:58
 3/3 anonim ***** válasza:
Én proginfóra járok, eléggé kell a matek. És elég szorgalmasnak kell lenned. Már az első félévben észre fogod venni, hogy nem elég órán odafigyelni + otthon átnézni az órai feladatokat.
2013. febr. 21. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!