Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ítélik meg az emberek...

Miért ítélik meg az emberek ennyire hangsúlyosan az embereket külsőségek alapján?

Figyelt kérdés

Tegyük fel be akarok jutni egy X helyre. Ahol 3 férfi az admin.

hímnemű -> IGNORE

nem túl szép lány, nem is bulizós -> IGNORE

szép, csinos, okosnak tűnő(bulizós) lány -> ACCEPT, kb azonnal.

3 lány az admin.

szép, csinos, okosnak tűnő lány-> IGNORE

nem túl szép,csúnya lány-> ACCEPT

hímnemű-> ACCEPT

valami magyarázza meg..:D

2016. márc. 14. 14:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Informatikus vagy?
2016. márc. 14. 14:13
 2/8 anonim ***** válasza:
75%

valami magyarázza meg? már a választ sem embertől várod?

sajnos mi átlagemberek nem értjük az informatikusokat, mi általában emberi, jelen esetben magyarul beszélünk, ti meg kettes számrendszerben, így kénytelenek vagyunk titeket kiközösíteni

2016. márc. 14. 14:15
 3/8 A kérdező kommentje:
valakit akartam írni :P
2016. márc. 14. 14:23
 4/8 A kérdező kommentje:
bocsi a programozós style miatt. csak gondoltam így átláthatóbb..
2016. márc. 14. 14:24
 5/8 anonim ***** válasza:
83%

Komolyan magyarázatra szorul?

A hímnemű adminok valószínűleg örülnek a több, "bevállalósabb", jobban kinéző csajnak. A nők pedig utálják a konkurenciát.

2016. márc. 14. 14:29
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem értem.
2016. márc. 14. 14:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Mert "jobb" nem gondolkodni, sztereotípák mentén haladni, így bebizonyíthatja magának az illető, hogy "na eleve igazam volt:)".
2016. márc. 14. 15:17
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A be akarok jutni x helyre nem túl világos, de én úgy értelmezem, hogy munkahelyről van szó.

Abszolút lesarkítod a helyzetet, ugyanis nem minden esetben van igazad. Nem árt kicsit nyomozni a hely után ahová be akarsz jutni. Nem csak a külsőség számít, illetve egyre kevésbé igaz ez a tendencia.

Lássuk sorban:

3 férfi admin esetén

Hímnemű: a pozíciótól függ, hogy férfit, vagy nőt vesznek fel. Ezt nagyon túl ragozni nem kell. Szerintem ez világos mindenki számára.

nem túl szép lány, nem is bulizós: ha egy munkahelyen ez szempont akkor el kell gondolkodni azon, hogy érdemes-e egyáltalán megpróbálni bejutni a helyre. Ugyanis, ha valóban ez a tényező dominál ott nem munkaerőre, hanem du*ópajtira van szükség, ezt tovább nem is ragoznám. Viszont, ha a nem túl szép lánynak ebből kifolyólag önbizalma sincs, nagy valószínűséggel nehezebben is tudja magát eladni a munkaerőpiacon. Egy állásinterjún a 3 férfi társaságában megnyikkanni sem mer, képzelheted, hogy mekkora bizalmat kelt leendő munkaadóiban a leendő pozíció önálló elvégzésére. Viszont, ha a nem túl szép lány képes magabiztosságot mutatni és magát mint hasznos munkaerőt eladni, akkor legalább annyi esélye, van mint egy szép lánynak.

Szép, csinos, okosnak tűnő(bulizós) lány: nem feltétlenül biztos a siker és nem biztos, hogy azonnal. Ha ugyanis nem tud viselkedni, nem feltétlenül elég a szépsége. Komoly munkáltató kifejezetten óvakodik az ilyen női alkalmazottaktól.

3 lány az admin:

szép, csinos, okosnak tűnő lány: a nők hajlamosak a versengésre nyilvánvaló, hogy nem kell a konkurencia.

Ugyanez igaz a hímnemre is. Nem biztos, hogy azonnal elfogadják. Ugyanis könnyen megfordulhat a nőkben, hogy a férfi később komoly ellenfél lehet a munkában is. Szóval ez sem feltétlenül igaz, hogy biztos a siker.

Egy szó, mint száz: nem a külsőség dominál. Vagy legalábbis nem olyan értelemben, mint ahogy azt leírtad. A külsőség csak annyiban dominál, hogy az illető mennyire sugározza magából az egészséges önbizalmat ahhoz, hogy el tudja magát adni. Mindegy, hogy férfi vagy nő, csúnya vagy szép. Egyszerűen csak ismerni kell a "közönséget", akinek el akarja adni magát.

Mellesleg ne mondd nekem, hogy te nem a külső alapján ítélkezel. Az első benyomást mindig a külső adja és az ehhez társuló kisugárzás.

2016. márc. 14. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!