Mi a véleményed arról, hogy manapság a külsőségek szembeszökően sokat számítanak?
És hogy a legtöbben arra törekszenek, hogy klónná váljanak :). Persze vannak akik nem ilyenek, vagy legalábbis nem viszik túlzásba a magamutogatást, de nagyon kevés :(
Az ilyen embereknek kicsi az önismeretük, és ezért akarnak ''ugyanolyanok'' lenni?
Fb-on kiírva, h anyuci, apuci eltart. Starbucks. Swag. mindenkit lenézek, mert megtehetem. Felraknak 1 képet, és mellé írják, ronda vagyok..stb. xD meg ilyenek. Akkor miért teszi fel? (nyalizásért persze, de annyira átlátszó) Mi a jó ebben? :) Az biztos, h menő is tud lenni, de :DD nekem 1 idő után üres lesz ez a világnézet. Vélemények érdekelnének. :)
A alapkérdésedre annyit reagálnék, hogy azért számít sokat a külsőség manapság, mert gyors a világ, hamar kell dönteni, hogy kit engedünk közel magunkhoz, és kit nem. A hasonló "megjelenés", hasonló belsőt feltételez. Ez egy gyors szűrő.
A kérdésed kifejtésére meg annyit mondanék, hogy az önértékelés hiánya, és egy bizonyos szubkultúrához való tartozás élménye miatt lesznek "egyéniségek", a divatos emberekből. Ha ki akarod fejezni, hogy más vagy, millió egy megoldás van úgy is, hogy ne legyen közmegbotránkoztató a megjelenésed, viselkedésed. Persze amit nem látnak a buszon, az nem is fog "visszacsatolás" lavinát indítani, ezért a tetkókat, a pc-ket, a beszart gatyákat, az alma termékeket, a starbuxx poharakat mutatni kell, így láthatják, hogy "hova tartozom".
Az igazi egyéniség a jellemében az, és nem azért akar tetkót, hogy lássa mindenki, ezért a hátát telibe varrja, és tud ingben dolgozni az irodaházban is. :) Szereti, megcsinálta, de senkinek nincs köze ahhoz, hogy mit szeret, és mért.
Szóval az egészséges önértékelés, önkifejeződés egyik mutációs ága az, amit manapság "divat"-nak hívunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!