Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A filmekben látható meleg...

A filmekben látható meleg karaktereket nem tartjátok kontraproduktívnak?

Figyelt kérdés

Én egyáltalán nem vagyok ellene a melegek dolginak úgy általában, de amikor az amerikai Testvérek (Brotehrs and sisters) sorozatot néztem, akkor értettem meg, mi zavar egyes homofóbokat, és lehet, hogy joggal. Az volt az első sorozat (az általam ismertekből!), ahol 2 férfias, átlagos férfi volt meleg. Nem vásárolni jártak és kifestették egymás körmét, és férfiakkal barátkoztak. A Kevin nevű meleg karakter ellene van annak, hogy a nők meleg barátnak tartsák őt, a nővérei skatulyából előrántható pasipótlékként kezeljék és így tovább, és utálja, ahogy a melegeket megjelenítik más sorozatokban. A családja teljesen elfogadja, de sztereotip elképzeléseik vannak. Na, ez egy nagyon jó sorozat! Ajánlom mindenkinek. A többi sorozatban (biztos van kivétel) a melegek nyafka, lányos férfiak, és ez nagy általánosságban nem igaz. Ez valóban nem helyes, így ábrázolni a melegeket, amikor nem ez a (teljes) igazság. Ez teljesen kontraproduktív.

Aki jobban érintett a kérdésben, javítson ki, ha tévedek, de szerintem rosszul ábrázolják őket. Én egy teljesen elfogadó ember vagyok, de nem bírom a nyafka embereket, se azokat, akik úgy beszélnek, hogy "jaj, ez de cuksi, lávcsi, szercsi". És ebből semmi hátrányom nincs, mert a felnőtt emberek nem is beszélnek így. A melegek se. A homofóbok tájékozatlanok, és ahonnan tudnának tájékozódni (filmek) azok félretájékoztatják őket. Ez a probléma szerintem. Hiszen olyasmit utálnak, ami nincs is úgy, de mindenhol azt látják, hogy úgy van.

Persze vannak még egyéb sorozatok, ahol vannak férfias, átlagos meleg karakterek, nekem is eszembe jutott néhány, miközben ezt leírtam (Sírhant művek, Downton abbey), de arányaiban az ilyen karakterekhez képest keveslem őket. (Direkt olyasmit mondtam, amit éppen homofóbok is elkaphatnak a tévében, mert nyilván aki homofób, ne fog Fiúk a klubbólt nézni.)

2016. márc. 11. 20:19
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Az én közvetlen környezetemben sincsenek meleg emberek, de bőven elég, ha a józan paraszti ésszel végiggondolom, hogy ha heteroszexuális emberből is van szép meg csúnya, okos meg buta, hangos meg csöndes és így tovább, akkor ugyanúgy melegből is kell, hogy legyen mindenféle, és nem csak az, amit a filmekben látok. Aki erre nem képes, hogy ezt a rendkívül egyszerű következtetést maga levonja, én rendkívül buta embernek tartom.
2016. márc. 13. 17:22
 12/12 A kérdező kommentje:
Rendben van, elismerem, hogy igazad van.
2016. márc. 14. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!