A filmekben látható meleg karaktereket nem tartjátok kontraproduktívnak?
Én egyáltalán nem vagyok ellene a melegek dolginak úgy általában, de amikor az amerikai Testvérek (Brotehrs and sisters) sorozatot néztem, akkor értettem meg, mi zavar egyes homofóbokat, és lehet, hogy joggal. Az volt az első sorozat (az általam ismertekből!), ahol 2 férfias, átlagos férfi volt meleg. Nem vásárolni jártak és kifestették egymás körmét, és férfiakkal barátkoztak. A Kevin nevű meleg karakter ellene van annak, hogy a nők meleg barátnak tartsák őt, a nővérei skatulyából előrántható pasipótlékként kezeljék és így tovább, és utálja, ahogy a melegeket megjelenítik más sorozatokban. A családja teljesen elfogadja, de sztereotip elképzeléseik vannak. Na, ez egy nagyon jó sorozat! Ajánlom mindenkinek. A többi sorozatban (biztos van kivétel) a melegek nyafka, lányos férfiak, és ez nagy általánosságban nem igaz. Ez valóban nem helyes, így ábrázolni a melegeket, amikor nem ez a (teljes) igazság. Ez teljesen kontraproduktív.
Aki jobban érintett a kérdésben, javítson ki, ha tévedek, de szerintem rosszul ábrázolják őket. Én egy teljesen elfogadó ember vagyok, de nem bírom a nyafka embereket, se azokat, akik úgy beszélnek, hogy "jaj, ez de cuksi, lávcsi, szercsi". És ebből semmi hátrányom nincs, mert a felnőtt emberek nem is beszélnek így. A melegek se. A homofóbok tájékozatlanok, és ahonnan tudnának tájékozódni (filmek) azok félretájékoztatják őket. Ez a probléma szerintem. Hiszen olyasmit utálnak, ami nincs is úgy, de mindenhol azt látják, hogy úgy van.
Persze vannak még egyéb sorozatok, ahol vannak férfias, átlagos meleg karakterek, nekem is eszembe jutott néhány, miközben ezt leírtam (Sírhant művek, Downton abbey), de arányaiban az ilyen karakterekhez képest keveslem őket. (Direkt olyasmit mondtam, amit éppen homofóbok is elkaphatnak a tévében, mert nyilván aki homofób, ne fog Fiúk a klubbólt nézni.)
Az életben is megvan ez a két típus, nemcsak filmekben. Aki homofób, az mindkettőtől kiborul, de különösen a nőies viselkedésű melegektől, mert róluk "ordít". Azt hiszem, ez az, amit úgy írnak le, "az arcukba tolja" a saját beállítottságát.
Leszbikusokból is két típus van, a fiús meg a nőies, akin nem venni észre első pillantásra.
Engem egyik sem zavar, mindenki azt csinál, amit akar.
Én férfias meleg vagyok, nem vagyok tájékozott annyira filmek terén, de van tapasztalatom a privát életben.
Azt kell mondanom, hogy a melegek egy része tényleg nagyon feminin. Ha egy társkeresőre regisztrálsz, nagyon nehezen találsz férfias heteros viselkedésű pasit, inkább ilyen 60 kilós kis b** gyerekek írogatnak.
Engem inkább a homoszexuális felvonulások zavarnak, ahogyan ott beállítják őket kismninkelve női ruhába nyávognak.. Undorító, oda csak a homoszexuálisok legalja jár.
A Looking-ban tetszettek a melegek, meg a Happy Endings-ben Max karaktere. Az volt a legjobb, hogy a másik két fiú benne sokkal "melegebben" viselkedett.
De van még példa, The Walking Dead-ben Aaron és Eric; Brooklyn Nine-Nine-ban Capt. Holt; Jude a The Fosters-ben.
Viszont akiket ismerek meleg férfiakat a való életben, azok túlnyomó többségében lányosabbak, mint fiúsak.
Engem nem zavar, teljesen toleráns vagyok. Nem érdekel, ki festi a körmét, nem fogom elítélni.
A helyzet az, hogy ez a típus a heteróknál is megtalálható.
Mind lányban, mind fiúban.
És tény, hogy a melegek között is van ilyen is.
Aki filmek alapján általánosít, az a filmek nélkül is általánosítana.
Jó film a témában a Túl a barátságon.
De jó ( hiteles) az Amerikai Horror Story 1. évadjának meleg párja, vagy a Will és Grace meleg karaktere is.
Köszönöm mindenki válaszát, és nem tudom, ki pontozgat le mindenkit. A Will és Grace-t pont nem bírom elviselni, de főleg Jacket. :)
Én tudom, hogy vannak lányos melegek is, és ennek ellenkezőjét állítani se volna igaz. Van meleg barátom, és 1-2 ismerősöm, aki nem barát. (Például a barátom párja.) És például ez a barátom lányos. De a lányossága még mindig nem olyan, mint a filmekben. Lányos, de érdeklődési körben mégis fiús, rocker srác. Nehéz így elmondani, illetve nem akarom, hogy magára ismerjen, de nem olyan szintű a lányossága, mint a filmekben. És a többieknek sem. van pár lányos tulajdonságuk, de nem olyanok, mint ezek a karakterek. Minden esetre nem akarom tagadni, hogy vannak ilyen emberek, viszont sokan csak ilyenekre asszociálnak, sőt azt hiszik, az ember egyik napról a másikra lányos lesz, ha bevallja, hogy meleg. És abban is lehet valami, hogy a melegek nem találnak útmutatót maguknak.
Én nem szeretem a túlzott nyálasságot, de ettől nem tartom magam előítéletesnek: ugyanis én támogatom azt is, hogy akár házasodjanak, meg ilyenek. Nem kötelező mindegyikükkel jóban lennem. :)
"és nem tudom, ki pontozgat le mindenkit. "
Minden kérdésnél vagy egy-egy ilyen agyhalott aki nemhogy a választ, de magát a kérdést sem érti, csupán attól ejakulál, hogy mindenkit lepontoz.
Pedig Will nem volt annyira "meleg", emlékszem, volt egy olyan rész, amiben pont fag-nek hívta Jack-et, mert túl lányos.
Én azért szerettem Jack-et, mert a húgom szerint ugyanúgy viselkedem. :D (hetero lány vagyok. Mostanában meg azt mondja, olyan vagyok, mint Cam a Modern Family-ben.)
Ez is egy érdekes álláspont, hogy azt hinnék, baj van velük.
"Nem, mert akinek van egy kis esze, az nem a filmekben látott sztereotípiák alapján ítél meg egy teljes embercsoportot. Ennyi erővel hihetnénk azt, hogy minden fekete a gettóból jön és bűnöző, minden ázsiai egy stréber lúzer és így tovább. "
És biztos van is, aki ezt hiszi. Szerintem nem mindenki ostoba, aki filmekből tájékozódik, van, akinek egyszerűen nincs más módja rá (nincs ilyen téma a környezetében). De az is igaz, hogy aki filmekből tájékozódik, az meg jó filmet nézzen meg. Azért látszik egy filmen, melyik minőségi, és melyik nem.
Oké, meggyőzhető vagyok, lehet, hogy igazad van.
Az előzőeknek: Jackre gondoltam, nem Willre. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!